Усмивката на Тръмп срещу сериозния папа Франциск

Президентът се опитва да затопли отношенията с папата
24 май 2017 12:07, Александър Попов
15
Усмивката на  Тръмп срещу сериозния папа Франциск
Снимка: БТА

Американският президент Доналн Тръмп пристигна за ранна сутрешна аудиенция при папа Франциск във Ватикана, която продължи само 30 минути, както бе предвидено по програмата, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Протоколът строго се спазваше, с което бе подчертан строго формалният и официален характер на срещата на двамата на фона на острите задочни реплики, които си размениха по време на кандидат-президентската кампания в САЩ миналата година.

Преди да седнат на разговор в Папската библиотека, те се фотографираха заедно и си стиснаха ръцете. ДПА отбеляза, че за разлика от непрекъснато усмихващия се за пред камерите Тръмп, папата имаше по-сериозно изражение и дори не се усмихна, посрещайки госта си.

След като тв операторите и фоторепортерите напуснаха стаята, двамата имаха кратък разговор, чието съдържене засега не се оповестява. Той продължи само няколко минути, след което при тях влязоха останалите членове на американската делегация. Заедно с тях дойдоха и първата дама Мелания Тръмп и дъщерята на президента Иванка. Двете дами също бяха облечени в строго официални черни тоалети с воали, както повелява протоколът на Ватикана. Тук бе и съпругът на Иванка - Джаред Къшнър, който е сред главните съветници на прездента, както и съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Хърбърт Макмастър.

Преди срещата почести на Тръмп отдаде швейцарската гвардия на папата, строена на двора пред входа на Апостолическия дворец. Тъм президентът на САЩ бе посрещнат от архиепископ Георг Гансфайн, оглавяващ папското домакинство. Той поведе високия гост през изписаните с фрески коридори към личния кабинет на Светия отец.

След разговора си и след като към двамата се присъединиха и останалите членове на американската делегация, папа Франциск и Доналд Тръмп си размениха подаръци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
До Умен гущер преди 6 години
Хайде минавай бръзо преди мене, че аз искам да ги изпръскам.
6
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
как може папата да приема този терорист които продаде орьжие за 350 милиардазащо не им продаде книги картини училища университети болници териториякьдето жените се убиват с камьни
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отишъл е да поиска прошка от папата за оръжията, които продаде вчера на Саудитска Арабия.
4
6
 
3
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
До 6.Неее, подарил му е комплект пищови и сандък с гранати!
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какви подаръци са си разменили?Тръмп да не е подарил на папата билет за Go, go, girls шоу по каубойски ботуши и широкополи шапки?
2
3
 
15
 
! Отговори
ами така е преди 6 години
Илюминатите си искат Клинтън...
1
5
 
3
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Зейфод Бибълброкс при папата!Положението е "о фривилна грухтоалност.."!