80 души арестувани след безредици в Сейнт Луис

Протести след оправдаването на белокож полицай, застрелял чернокож
18 сеп 2017 13:30,
19
80 души арестувани след безредици в Сейнт Луис
Снимка: Reuters

Повече от 80 души бяха арестувани снощи след поредния ден на протести в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, срещу оправдаването на белокож полицай, застрелял чернокож, предаде Ройтерс.

Полицаи в пълно снаряжение за борба с безредици използваха лютив спрей срещу протестиращите, които не се подчиниха на заповедите им да се разпръснат.

За днес се очакват още протести, три дни след като съдия оправда бившия полицай Джейсън Стокли, който през 2011 г. застреля 24-годишния Антъни Ламар Смит. Стотици се събраха още в петък след огласяването на съдебното решение, за да настояват за расово равенство.

Докато през деня демонстрациите протичаха мирно, след падането на нощта малки групи радикално настроени младежи останаха по улиците, чупеха витрини и замеряха полицаите с камъни и различни предмети.

Автобуси с полицаи с палки и щитове пристигнаха тази нощ в центъра на града, където бяха извършени истински погроми, предаде Асошиейтед прес. Един полицай е бил ранен леко в крака.
Полицията съобщи, че е конфискувала от протестиращи оръжия и пластмасови бутилки с неизвестна течност.

"Това вече не е мирен протест", се казва в полицейското съобщение в Туитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо. В демократичната америка още се млатят черни с бели. Представям си ако отида в недемократична турция или конго какво може да ми се случи...
15
1
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Хаха...да..няма. В евразия изобщо няма подобни неща. Там всички служат на вожда.
14
0
 
7
 
! Отговори
жалко преди 6 години
На времето,когато президента Монро създаде Либерия,трябваше всички африканци да ги разкарат там!Днес в Либерия е някакъв ужас,никакъв ред,полицията бандитства,направо смъртоносна държава!!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе що ни занимавате с дивашкото краварско племе? В цивилизованите държави такива проблеми няма!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80 души арестувани след безредици в Сейнт Луис--------Тези 80 души вече си осигуриха престоя в "пет звезден хотел" за дълго време!
11
2
 
7
 
! Отговори
Киро преди 6 години
До Анонимен 4:Не са дори и 15% от населението на Америка негритe! Дори авангарда на световния глобализъм, Гугъл ги дава да са 13%, като в това число броят абЦЕютно всички печки, барабар с поканените и доведени в Америка в качество на 'бежанци' от Б. Хюсеин Обама десетки хиляди сомалийски, нигерийски и судански мюсюлмани маймуняpници!
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черните *** лесно трошат защото нищо не са направили. Чуждото никой не го пази. Живеят е една уредена държа без да им стига акъла как е станало. Черен учен някой виждал ли е ?
9
0
 
7
 
! Отговори
D преди 6 години
Все пак говорим за град, където 50% от населението е черни.
8
1
 
24
 
! Отговори
Че Гевара преди 6 години
Ако не бяха го оправдали ,кой ще иска да работи като такъв в държава ,където всеки може да има оръжие в себе ни .Черните бандюги само чакат да се появи прецедент с осъден полицай и ще станат неуправляеми и недосегаеми .5553
7
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пък за 250 години история още не могат да премахнат расовата дискриминация, ама иначе критикуват другите държави и дават акъл как да си отглеждаме оpkите.
6
4
 
42
 
! Отговори
Дориан преди 6 години
Черните, подкокоросани от Сорос и Сие искат да имат права на същества със специален статут, които са над закона. И то само заради черния свят на кожата им! Ако това не е силна форма на расизъм, здраве му кажи! Полицая е застрелял негъpa не защото е негъp, a защото е престъпник! В САЩ, за разлика от Територията, полицията има право при нужда да стреля по престъпниците. Да се вкарват цветове на кожата, от рода на Белокожия Полицай и Чернокожия Престъпник в типично криминални престъпления е расизъм
5
7
 
24
 
! Отговори
Adam преди 6 години
Крайно време им е за гражданска война
4
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестиращите що не кажат нещо във връзка с това, че са 15% от населението на САЩ, но извършват над 90% от всички престъпления.
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е повод.На никой от протестиращите не им пука заради застреляният престъпник.Те също се стрелят и ръгат помежду си нищо че са черни и са от "братството",бандата,групата,съседството или там както се нарича.Единственото което ги интересува е как да обират магазини или къщи.Винаги протестират заради някаква несправедливост и чупат витрините за да крадът лаптопи,телевизори и телефони.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там пак ли обвиняват властите в лов на носърчета?
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази новина не е ли от миналата седмица или сега получихте разрешение да пишете за безредиците там?