Франция затваря училища заради нашествие на дървеници

Насекомите нападнаха метрото в Париж и летище "Шарл де Гол"
26
Франция затваря училища заради нашествие на дървеници
Снимка: БГНЕС

Франция беше принудена да затвори седем училища поради нарастваща загриженост за нашествието на дървеници, каза министърът на образованието.

„Дървениците бяха открити на различни нива в... смятам, че 17 институции и в момента, докато говоря с вас, седем институции са затворени по тази причина“, каза Габриел Атал пред телевизия "France 5".

Френското правителство проведе поредица от срещи тази седмица, за да проучи нарастващия брой докладвани случаи на дървеници в момент, когато Франция е домакин на Световното първенство по ръгби и се подготвя да бъде домакин на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

По-рано Министерството на образованието каза в изявление за АФП, че пет училища с общо 1500 ученици са затворени.

Тази седмица властите обявиха, че две училища – едното в Марсилия, а другото във Вилфранш-сюр-Сон край Лион в югоизточна Франция – са били затворени за почистване.

„Имаме почти 60 000 институции и тук говорим само за няколко десетки, но е вярно, че случаите се трупат“, каза Атал. „Необходима е незабавна реакция, за да можем да осигурим почистване на институциите в рамките на 24 часа.“

Тя добави, че е изготвен списък с „одобрени и признати“ компании в сътрудничество с министерството на здравеопазването и регионалните здравни агенции, „за да могат директорите на училищата да имат контакти и да се намесят много бързо“.

Общинска библиотека в северния град Амиен трябва да отвори отново днес, след като беше затворена за няколко дни, тъй дървеници бяха открити в обществените места за четене, заяви кметът на града Брижит Фуре.

Смята се, че една десета от всички френски домакинства са имали проблем с дървеници през последните няколко години, което обикновено изисква операция за борба с вредителите, струваща няколкостотин евро, която често трябва да се повтаря.

Кръвосмучещите насекоми са забелязани в парижкото метро, високоскоростните влакове и на парижкото летище "Шарл де Гол". /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Франциядървеници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
и влаковете им са пълни с дървеници
14
1
 
8
 
! Отговори
Една преди 7 месеца
Толкова много коментари и един не каза, че е имал дървеници у тях. Аз имах това лято в апартамента си, беше кошмар-повече от 2 мес. не можах да разбера, какви са тия гадини.Изтрепахме ги с 4-5 пръскания-не от фирма, а аз и мъжът ми.Беше кошмар 3-4 мес. с тях, нощем лазех по мен, по чаршафа, навсякъде. Не можех да спя от нерви.Никак не е смешно. Предполагам, че си ги донесох от хостел в София, защото живея във Варна
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Дет то Америка Kpeтенче, в бълxapucтан службите(ох, ще умра от смях!), които се грижат за обществената хигиена се грижат само за тaшyнrepите си и пак нямаме дървеници! Там е метено само на Champs-Еlysеes и Arc de Triomphe, навсякъде другате е пълно с плъхоци, мишки и ***!
12
12
 
4
 
! Отговори
Дет то Америка преди 7 месеца
Хайде малко по- смислено в коментарите . Какво общо имат "новите французи" с това че службите за хигиена не си вършат работата . Дървениците не са въшки и не ходаят по-хората .нАШЕСТВИЕТО НА ДЪРВЕНИЦИ ПОКЗАВА ЧЕ СЛУЖБИТЕ КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ОБЩЕСТВЕНАТА ХИГИЕН НИЩО НЕ СА ПРАВИЛИ
11
5
 
20
 
! Отговори
М да преди 7 месеца
Мале Мале .Неща дето при нас бяха унищожени края на 40-те години на миналият век се завръщат със страшна сила във развита Франция . Още едно хубаво доказателство за упадака на Европа. И ще става по-зле .Само гледайте сега как ще се оправдаят с промяната на климата :) . ВЪВ ФРАНЦИЯ Е ПЪЛНА МИЗЕРИЯ
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Даровете на африканските доктори и инженери край нямат
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ДЪРВЕНИЦИТЕ ЗАТВАРЯТ ФРАНЦИЯ ЗАРАДИ НАШЕСТВИЕ НА ФРАНЦУЗИ...
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не ги унищожавайте. Просто ЕС да заяви, че дървениците могат да се ядат както брашнените червеи и скакалците и така ще се реши проблема.
7
0
 
26
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 7 месеца
"Франция затваря училища заради нашествие на дървеници" Аууу, какъв расизъм. Как не ви е срам да наричате нашите братя, мигранти, мюслюмани от северна африка- дървеници.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимна преди 7 месеца
Бях в югоизточна Франция преди месец - ужасна мръсотия по улиците. Тук сме цвете в сравнение с тях. И никакви правила не се спазват, редовно се пресича на червено. По крайбрежието беше лъскаво, а навътре в града - мизерия.
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как не са се сетили даскалите у нас? Те и без това използват всеки повод да не работят и да минат на т. нар. дистанционно обучение, което на практика си е лежане на гръб. Ето в Пловдив дадоха челен пример като пак измислиха Ковид.. Пак в Пловдив държат и друг рекорд. Дете, което е починало е "успяло" да ходи на училище, да се явява на изпити и да получава добри оценки и успешно да завърши годината..
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде са най-много - там, където има струпване на мигранти без никакви хигиенни навици - Марсилия, Париж, Лион. Такава мръсотия е в тези градове, че нищо чудно да се върнати някои заболявания.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дървеници в библиотка? Да не би да срава за дървояди?
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Насекомите нападнаха метрото в Париж и летището "Шарл де Гол". Каква ще е съдбата на предстоящата Олимпиада? Догодина спортистите от цял свят ще се чешат ли като крастави. Само руските спортисти изтеглиха 6-ца от тотото, тъй като не са допуснати и няма да са в баааливия Париж.
1
2
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 7 месеца
И Плъххове и Хллебаррки има Най-Вероятно......Нормално е за Европейците....До Преди 200 години - Не са Виждали Баня за Къпане, и Тоалетна - Всичко се е Сррало в Леген и Еккскрементите - С Легена През Прозореца на Улицата - Кръвта Вода Не Става.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА