Какво трябва да знаят децата за домакинството?

Ценни съвети за малките
27 сеп 2016 08:14, Михаела Лазарова
0
Какво трябва да знаят децата за домакинството?
Снимка: outnow.ch

Децата трябва да са научени от малки да се грижат за домакинството. Това поражда у тях навици, възпитание, отношение към околната среда и микроклимата в дома, както и оценка на необходимостта от здравословна домашна обстановка.

Всички майки притискат децата си да подреждат стаите си и да бършат прах. Но повечето деца се дърпат. Така е в тази възраст и е напълно нормално. Но чрез примера си на глава на домакинството трябва да научите децата си на някои важности в поддържането на дома.

"Винаги имай малко оцет под ръка!"

Децата е добре да се научат, че и с някои трикове, които майка им е научила от своята баба, се вършат чудеса. Химическите препарати тровят въздуха и телата ни ежедневно. Затова можем спокойно да ги заменим с нещо полезно и ефективно. Това е оцетът!

"Отнасяйте се с внимание към прането си!"

Децата често забравят да извадят от джобовете на дрехите си ценни предмети преди да ги пъхнат в пералнята. Събирането на прането също е добре да става веднага щом изсъхне, а не трябва да стои дни наред на простора. Така най-много да се наложи да пускате дрехите отново в пералнята. Това важи най-вече за живеещите в града, където въздухът е мръсен.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари