Знаете ли, че... Джордж Майкъл посвещава "Jesus to a Child" на починал любовник?

От излизането си през 1984 година, песента "Last Christmas" има над 400 кавъра
Обновена: 28 дек 2016 09:22 | 28 дек 2016 09:22, Михаела Лазарова
12
Знаете ли, че... Джордж Майкъл посвещава "Jesus to a Child" на починал любовник?
Снимка: Reuters

Светът на музиката загуби още една легенда. Невероятният Джордж Майкъл разплака милиони свои почитатели по целия свят. Изпълнителят на „Last Christmas“ ни напусна на Коледа, а като причина за неговата смърт се посочва сърдечна недостатъчност. През последните години той все по-рядко имаше музикални изяви, тъй като не бе в добро здравословно състояние. Въпреки това последният му албум „Symphonica“ (2014) отново зарадва всичките му почитатели.

Секс скандали, арести за притежание на наркотици, пътни инциденти, светът на певеца бе изпълнен с много успехи, но и трудни моменти и скандали. Днес от  рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че..." споделяме някои любопитни факти за него.

Джордж Майкъл е роден в Ийст Финчли, Лондон, на 25 юни, 1963 година. Баща му – Кирякос Панайоту е кипърски гърк, ресторантьор, който се премества да живее в Англия през 1950 година и сменя името си на Джак Панос. Майката на певеца е англичанка. Георгиос Кириакос Панайоту е неговото истинско име.

“I Want Your Sex“ е първият сингъл от дебютния му солов албум „Faith“ издаден през 1987 г. Той оглавява музикалните класации в Ирландия и Холандия. Някои американски радиостанции отказват да пускат парчето или го правят в късните часове.

Годината е 1985, когато „Wham!“ е първата западна поп група, която прави турне в Китай.

Знаете ли, че Джордж Майкъл е бил левичар?

По време на музикалната си кариера Джордж Майкъл печели 21 музикални награди и е бил номиниран 49 пъти.
През 1998 година неговата сексуалност бива публично разкрита, след като полицаи го арестуват за непристойно поведение. Певецът е хванат от органите на реда да прави секс в обществена тоалетна. Марсело Родригес е полицаят, който слага белезниците на певеца. Не закъснява и иронията на Майкъл, който осмива ситуацията във видеоклипа към парчето „Outside“.

В интервю за „The Advocate“ от 1999 година, Майкъл споделя пред главния редактор Джуди Уайдер „Никога не съм имал морален проблем с това, че съм гей“.

През 2007 година певецът споделя, че години наред е крил истината за своята сексуалност, тъй като е имал притеснения какъв ефект би имала тази новина върху майка му.

През 1991 година Джордж Майкъл започва връзка с Anselmo Feleppa – бразилски дизайнер. Шест месеца след връзката им Feleppa разкрива, че е носител на HIV. Две години по-късно Feleppa умира от мозъчен кръвоизлив в следствие на СПИН.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не злобееме.Май и Бог е на нашето мнение щом си ги прибира рано.
7
1
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
...още една причина да не слушам такива..."певци".----------------------------------------Ами ходете слушайте Слави Трифонов тогава. Той е образцов певец и типичен представител на балканските морално- патриархални изконни "ценности ".......пък и ориентацията му е в изрядно състояние,което е най -важното за един идеологически издържан "творец " в посткомунистическа държава. И най -вече: творчеството му предлага такива брилянтни образци в кръчмарския етно -ориенталски жанр като Пружината, 7/8, Жива рана и венецът на патриотичния изблик Кога зашумят шумите, (нищо че песента е от македон
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първите пет коментара са на комплексирани Бай ***. Като не ви харесва Джордж Майкъл или гей хората защо четете статии за тях. Май сте неосъзнати пенд ели и вие и това подсъзнателно ви кара да злобеете. Споко, скоро ще се осъзнаете:)
5
4
 
15
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Ха, значи нямал бил морални проблеми със това, че е гей, но е криел заради майка си? Ами, имал е морални проблеми с това! И, освен всичко - ми не е нормално да си гей! Не е било и няма да бъде!
4
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В евроатлантическа България хомосексуалистите и хомосексуалността са на пиедестал. Доказателството е, че коментари като моя ги няма след 3 мин.Дори и редакторът защитава хомосексуалистите, понеже и той е такъв.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех, но зная че в БГ еврохейството и ценностите му са на голяма почит.
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...още една причина да не слушам такива... "певци".
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Певецът", който разплака цяла турция с песни за мъжа си...