САЩ: Русия води ново военно контранастъпление в Украйна

Москва: Това не са нови изявления, Русия редовно опровергава тези информации
Обновена: 28 авг 2014 14:39 | 28 авг 2014 09:23, Елка Василева
180
САЩ: Русия води ново военно контранастъпление в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Администрацията на Обама смята, че Русия води ново военно контранастъпление в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Говорителката на Държавния департамент Джен Саки заяви, че Русия е изпратила още танкове и друга бронирана техника на територията на съседката си. Тези набези са знак, че вероятно е започнало контранастъпление под руско ръководство в източните градове Донецк и Луганск, заяви тя.

Саки също така изрази безпокойство от бунтовническите атаки в югоизточния пристанищен град Новоазовск.

Германският канцлер Ангела Меркел каза в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, че съобщенията за нови руски военни набези на украинска територия трябва да се изяснят, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Последните съобщения за присъствие на руски войници на украинска територия трябва да се обяснят", е заявила Меркел на Путин. Тя е подчертала, че Русия носи голяма отговорност за деескалацията и охраната на границите си, съобщи говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Информацията за активизирането на руски военни при границата с Украйна не отговаря на действителността, заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Това не са нови изявления, те се правят редовно. Русия редовно опровергава тези информации", заяви Песков.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
13
 
! Отговори
ЭЭЭ преди 9 години
Така става другари *** ,който сваля боинги никой в Европа не го обича,само родните НПО-*** още не са разбрали ,че Меркел даде зелена светлина на Путин да се разправи с фашистката гмеж която воюва в югоизточна Украина.
98
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РАДзащото нашите дупедавци един път не проведоха нормални преговори немците участваха в северен поток, отстъпки ние с Русия на нож нищо
97
9
 
0
 
! Отговори
oценяване преди 9 години
134 Или си наивник, или ***! И в двата случая нищо не виждаш, въпреки че "гледаш" клипчета на "превзети" от "опълченци" украински танкове... Като цяло това няма кой знае какво значение, разделянето на Украйна е договорено и уточнено вече, поне според мен! Ти си вярвай на каквото щеш, дори на Путин:))) Общо взето и голяма част от т. нар. русофили (сред които имам доста приятели), ще пострадат, ако и тук в Бг. се установи путинистки режим. А това по мое мнение трудно ще бъде избегнато.
96
0
 
8
 
! Отговори
гелер преди 9 години
де факто русия е в глобално контранастъпление отдавна молете се да не мине в реално настъпление голямата битка сега нее в украина а в латинска америка и в тихоокеанският регион украина е военен проблем точно за 5-8 минути
95
10
 
3
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До 131Ами така си е . Тя и Украйна за това искаше в НАТО , защото иначе - зелени човечета :)А сега сериозно - виж какво "несоросоидно" чуждопоклонно антибългарче, гнидите са ти в главата и са червени! Ясно ли е ?!Заради такива като теб чуждите интереси на русия и техните местни кукли на конци избуяват!Я да питам - защо Раша продава на България през местните протежета най-скъпия газ? Защо??? Нали са братушки бе? Нали помагат а ?
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До oценяванеда вярвам ти напълно ти цитираш Псаки коята черпи информация от фейсбук,а аз сам гледам в Ютуб как опълченците завземат танкове и друга техника и разбирам че това е халюцинация
93
5
 
4
 
! Отговори
oценяване преди 9 години
Ами нищо 130 RAd, нищо не се очаква, просто територията която обяви "народна" республика ще се отцепи без проблеми, аз дори смятам, че Путин може с 1000 военни без пагони да окупира почти цяла България, с оглед на това че тук неговите многобройни агенти ще го подпомагат всячески. В Украйна в момента е същото, "украинци" от ГЕН Щаба буквално предават Родината си и своите войници на Русия и Путин. Може пък да е за добро, защото украинците дадоха свидни жертви в тази измамна ситуация..
92
1
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Няма какво повече да се надлъгваме!Имаше достатъчно време новата власт в Украйна да докаже че се бори за свобода и демокрация!Вместо това видяхме терор и насилие,своеволия,грабеж и заявка за етническо прочистване.Една част от населението не се съгласи и го заяви публично,какво последва-знаем!След като досега Хунтата не направи нищо градивно-време е да си ходи!Ако в Западна Украйна си ги харесват-нека ги управлява,Изтока не ги ще!Русия даже много ги търпя-време е да въведе ред,по някакъв начин.
91
6
 
2
 
! Отговори
РАД преди 9 години
За тия , които разбират и от друго, освен от заяждане, малко цифри:За последните 50 дни руският водещ индекс RTS се е сринал с 11 % !Невежият руски народ може и да се кефи на *** и да обяснява как санкциите на Запада не означават нищо, може да стиска зъби за Родину, но когато по-голяма част започне да схваща, че всъщност за няколко месеца са обеднели с 1/4, тогава ще е интересно, дали ще са толкова надъхани от идеята за Новорасия и комплексарските мераци на един бивш офицер от КГБ...
90
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До RAdНали сме в НАТО бе *** *** ,те ще ни пазят.
89
4
 
2
 
! Отговори
RAd преди 9 години
До ккЯвно не си разбрал какво питам:Въпросът беше какво се очаква от София, ако утре или вдруги ден няколко града в Югоизточна България обявят независима Югоизточна народна република. Чакам отговор!
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До галактика 126:Брат знаеш ли може все пак баба Меркел да си е харесала Путин,да го сваля,все пак Путин е мъжкар,спортист,стегнат мъж!Шегата настрани,Меркел не смее много да скача срещу Путин тъй като немската икономика е почтиизцяло зависима от руските енергийни доставки,а Русия показа че може да е много добронамерана,и да търпи западните "съвети",но решът ли да действат братушките нищо не може да ги спре,както стана и с ответните руски санкций!
87
3
 
4
 
! Отговори
oценяване преди 9 години
125 Това е поредната лъжа, нищо не сте "захватили" приятел, просто Русия нахлу с над 300 танка и повече от 5000 военнослужещи, които буквално промениха хода на войната (за сега!). Тези лъжи разбира се може да си ги повтаряте, защото няма кой да ви каже, че лъжете. Имам предвид на международната сцена и то пак (за сега).
86
6
 
1
 
! Отговори
oценяване преди 9 години
Факт е, че Русия лъже, но какво от това? Каква е реакцията на Запада по отношение на тези нагли лъжи? НИКАКВА, Меркел си говори с Путин по телефона, а оня я пряви на майнуна, това е факт също. Ами САЩ..., те правят декларативни- констатации от които никой няма полза и нищо не следва! Русофилите могат да бъдат доволни до този момент от тяхната кампания по "освобождаването" на Украйна, тази страна стана жертва на западните игрички и гордите надежди на украинците, че руското робство е "свършило"...
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво се очаква от София тогава: Очаква се да не се меси и да спре с химлерската пропаганда и също да гледа БГ интерес.
84
3
 
5
 
! Отговори
кк преди 9 години
До RAD:Какво се очаква от София тогава:-да ги признае, понеже те са "опълченци" и се борят за "страната" си?-да опита мирно,а после и със сила да си върне контрола?Има и трети ВЕРЕН отговор:-ще направи това, което й кажат от една презокеанска столица.
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До RAD 119:Не защитавам никой,но не е ли възможно тези руски военни найстина да са се объркали!Първо има стотици километри на Руско-Украйнската граница при която няма никакви заграждения,тоест минава се свободно,второ тези руски военни не са оказали абсолютно никаква съпротива,дори и Украйна си го признава,най-малкото ако са отишли да се бият в Украйна щяха поне малко да се пострелят,да окажат съпротива!А пък чеи Русия си има трески за дялане си има,но са определено по-малкото зло спрямо САЩ!
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До RADчакам аргументирани факти за руските танкове фото видео сателитни снимки от САЩ
81
11
 
3
 
! Отговори
RAD преди 9 години
Ехо, про-руските фенове!Чакам аргументирани отговори относно 4-те токи с лъжите на Масква! Не елементарни заяждания ! Хайде да видя.Оня анонимния с изказването на Лисенко по някаква анонимна телевизия - давай линк!Къде е Серж Лавров гоУемия мъжкар да разясни защо са хванати руски десантчици в Украйна, защо бронирани руски машини настъпват в чужда държава, докато *** обяснява,че искали мир и не били замесени военно?Хайде бе!Отговори искам! Да ви видим!
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РАДВ Крим, ако не знаеш, винаги е имало руска войска. Ама Псаки това не ти го е казала и не си бил в час.