САЩ: Русия води ново военно контранастъпление в Украйна

Москва: Това не са нови изявления, Русия редовно опровергава тези информации
Обновена: 28 авг 2014 14:39 | 28 авг 2014 09:23, Елка Василева
180
САЩ: Русия води ново военно контранастъпление в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Администрацията на Обама смята, че Русия води ново военно контранастъпление в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Говорителката на Държавния департамент Джен Саки заяви, че Русия е изпратила още танкове и друга бронирана техника на територията на съседката си. Тези набези са знак, че вероятно е започнало контранастъпление под руско ръководство в източните градове Донецк и Луганск, заяви тя.

Саки също така изрази безпокойство от бунтовническите атаки в югоизточния пристанищен град Новоазовск.

Германският канцлер Ангела Меркел каза в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, че съобщенията за нови руски военни набези на украинска територия трябва да се изяснят, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Последните съобщения за присъствие на руски войници на украинска територия трябва да се обяснят", е заявила Меркел на Путин. Тя е подчертала, че Русия носи голяма отговорност за деескалацията и охраната на границите си, съобщи говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Информацията за активизирането на руски военни при границата с Украйна не отговаря на действителността, заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Това не са нови изявления, те се правят редовно. Русия редовно опровергава тези информации", заяви Песков.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
87.Ако Руснаците си изтеглят парите от Лондонските банки , ще бъде кеф , тоя паунд да падне малко ,А и цената на жилищата ще паднат , че се главозамаяха от скъпотия ? Виж САЩ какво им спретна. Долара спрямо английския паунд беше жалък !!
58
6
 
15
 
! Отговори
Примляскващ преди 9 години
Когато Руските войски стигнат Киев, Потрошенко позорно ще забегне на запад
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярваме ви !Много дълго стояха на границата !Трябва да се е случило нещо много лошо , за да влязат .
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма ли поне една сателитна снимка, нещо ? Преди за щяло нещяло се ка1ваха снимки, анализи
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
80. Кремъл ръси пари над България !Ти набра ли си , че до мен не достигат , би било добре някой да ти плаща за мнение , но няма такива .А и никой не ни зачита мнението. Малка държава сме и по новините си ,другите не ни споменават !Нали виждаш за кои държави пишат - които правят нещо !България си се е обезценила , с когото и да си в съюз !
54
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До панама-------------А, не може да е истина!Никой не ходи в Русия, там умират от глад и има диктатура!Как ще ходи там, там има репресии срещу народа и т.н.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 78-------------------Ами да ходят да чистят и готвят, като им харесва!И накрая да си купят кола и да си я карат със здраве! И айфон, да не забравя
52
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук е пълно с русофилски и американофилски продажници и антибългари! Гнусна работа! Вие сте едни политически ***!
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
67. Да и много са напуснали България !Няма да седят , да ги колят и потурчват .За това населението на България е малко .Сега е друг удар по България и хората пак напускат . Не са пенсионери , нямат никакви доходи и отиват да работят !
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изложи се да, ама спря да им пуска гювеч на укропитеците. Въпроса е какво ще прави сега, когато правдата е напът да се осъществи.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наби, веднъж да кажеш нещо вярно и умно ;)
48
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Промити американски мозъци.За вас денонощни бомбардировки със обеднен уран и за финал ..със обогатен.Гушнете се със червените ***,вече успешно мимимикрирали като демократи,и марш в Украйна или Ирак да защитавате всякакви ценности и прочие дивотии,докато не дойде момента за...полет към ада.
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди освобождението са те управлявали турци. Нормално е да очакваш да те крадат и гърчат поробителите. След освобождението те управляват българи. Не е нормално да очакваш да те гърчат сънародниците ти. НИКОГА, АМА НИКОГА НЯМА ДА РАБОТЯ ЗА КОМУНИСТИТЕ - СЪВРЕМЕННИТЕ МЕГА КАПИТАЛИСТИ НА БЪЛГАРИЯ. НЕ ЗНАМ КАК СВЕСТЕН БЪЛГАРИН МОЖЕ ДА ЗИВЕЕ СПОКОЙНО С ТЯХ В ЕДНА ДЪРЖАВА.
46
2
 
24
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Омръзна ми някакви из зад океана да ми обясняват какво става под носа ми;а като от "познанията" на Псачката,става ясно,че тяхното е 100% промиване на мозъци в името на "демокрацията"!Защо забравяте 5милиарда на Нуланица и курабийките й на Майдана и не виждате трагедията в Одеса и на Югоизтока.Уса-то официално помага на Киев,но никой няма право да помага,дори и с храни,на безпомощни жени,деца и старци!Благодаря за такава "демокрация",развяла байряк и у нас чрез мухльото Плевньо и & нагаждачи!
45
0
 
17
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
До 30 относно:"Европа безкрайно ще се изложи ако даде каквито и да е пари или начини за печеленето им на Украйна. Ама много, много ще се изложи. Все едно да финансираш бясното псе на съседите за да видиш как ще нахапе децата им."Защо ще се изложи? Европа отдавна се изложи с двойните си стандарти и с дупенето и *** на *** на Америка. ЕС няма самостоятелна политика, с която да защитава интересите на страните членки, а Америка няма интерес от силен ЕС.
44
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако получа избор къде да живея бих избрал Франция, Германия, Америка, ама в Русия и Северна Корея не бих искал да отида.------------------Ами защо си тук бе ***?Що не отидеш да правиш сандвичи и да миеш прозорци??Айде заминавай!Може да работиш в някой увеселителен парк като мишена!Българите там ги слагат!
43
1
 
15
 
! Отговори
До 59 преди 9 години
Слушай ***! За съжаление на нашите политици сега вече няма разлика между България и хамерика. Направиха ни васали, без собственно мнение. Ние сме им новите роби. За една купичка боб ще си продадем и национална сигурност и народ. Кой и от кого ще те защити бе ***, ако ни вкарат във война? Твоите кравари първи ще напуснат кораба, както го направиха и в Авганистан, Ирак, Либия, Сирия и незнам още къде. А след тях какво? Чети новините, след тях даже не и потоп а отровена земя. Ай с...бе ***
42
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм за България, но не съм срещу Русия. Я да направим един тест за интелигентност за анонимни:1) Има ли разлика между това да си за България и да си за Русия.2) Има ли разлика между това да си за България и да не си за Русия.2) Има ли разлика между горните 2 и каква е тя ;):)))Анонимка, разлика намираш ли или ще чакаш да ти я спуснат отгоре?
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А каква е връзката между Русия и Северна Корея, че нещо не ми е ясно? Това, че руснаците им експлоатират ресурсите за без пари ли? Анонимка, пак се обърка и демонстрира ниска обща култура ;)
40
0
 
13
 
! Отговори
До 40 преди 9 години
Абе, къде видя "съветската армия" бе ***? А, ако се телепортираш в миналото или бъдещето може. Например 70 години назад. А колкото до снимката, това са твоите нато-нацисти, фашистките бандерлоги. Как така не са разрушили още тази детска градина. Вчера даваха кадри от Иловайск. Живи хора няма, една сграда здрава няма. Я ми обясни, кой в здрав разум и с нормални чувства може да върши това на собственния си народ? И кой може да го одобрява? Освен тъпата Псаки и тези като нея, разбира се