САЩ: Русия води ново военно контранастъпление в Украйна

Москва: Това не са нови изявления, Русия редовно опровергава тези информации
Обновена: 28 авг 2014 14:39 | 28 авг 2014 09:23, Елка Василева
180
САЩ: Русия води ново военно контранастъпление в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Администрацията на Обама смята, че Русия води ново военно контранастъпление в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Говорителката на Държавния департамент Джен Саки заяви, че Русия е изпратила още танкове и друга бронирана техника на територията на съседката си. Тези набези са знак, че вероятно е започнало контранастъпление под руско ръководство в източните градове Донецк и Луганск, заяви тя.

Саки също така изрази безпокойство от бунтовническите атаки в югоизточния пристанищен град Новоазовск.

Германският канцлер Ангела Меркел каза в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, че съобщенията за нови руски военни набези на украинска територия трябва да се изяснят, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Последните съобщения за присъствие на руски войници на украинска територия трябва да се обяснят", е заявила Меркел на Путин. Тя е подчертала, че Русия носи голяма отговорност за деескалацията и охраната на границите си, съобщи говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Информацията за активизирането на руски военни при границата с Украйна не отговаря на действителността, заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Това не са нови изявления, те се правят редовно. Русия редовно опровергава тези информации", заяви Песков.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
9
 
! Отговори
Башар ал Асад преди 9 години
Укро плъховете скоро ще бъдат смачкани !!!!
78
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РАДА защо тогава безрезервно вярвате на лъжите, които се леят от всички БГ СМИ? Защото са поръчани от САЩ? Българина винаги е бил гъзолизец. Но преди поне някаква файда е изкарвал, сега само с *** си остава.
77
12
 
3
 
! Отговори
РАД преди 9 години
1.Отначало Русия отричаше да е пращала войски в Крим. После стана ясно,че зелените човечета са с руски паспорти :)2.После Лавров каза,че нямало руски войници в Украйна. Показаха ги по тв.и руснаците почнаха да мажат,че имало войници, ама "били погрешка"3.После се кълняха,че руснаци не воюват заедно със сепаратистите.Сега признават,че има 3000-40004.Сега се кълнат,че нямало нахлуване.Да видим кога ще почнат да мажат,че руски войници са се разхождали с БТР-и, докато са били в гарнизонен отпуск
76
2
 
4
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До 109Ами вярвай си на световно-известната ICTV... И ако може дай линк с изказването на Андрий Лисенко по телевизията :) Много ми е любопитно как ще го направиш :)
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ФБР обяви, че руски хакери са атакували американски финансови институции. Виртуалните удари зачестили напоследък и според ФБР те са в отговор на икономическите санкции срещу Русия. При кибератаките са били откраднати поверителни данни на клиенти, а хакерите разполагали с потенциал много по-голям от този на обикновените киберпрестъпници. Разследващите признаха, че сега те могат да използват информацията за откриване на банкови сметки, получаване на кредитни карти и дори за кражба на идентичност.Прочети още на: dnes.bg/world/2014/08/27/britanski-general-nato-ne-e-gotova-za-zaplaha
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
говорителя на СНБО опровергава лъжата за псковските десантчици, за танковете Псаки още не му е написала текста
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Председателя на СНБО Андрей Лисенко е опровергал информацията за руско навлизане на територията на Украйна по ICTV. Сега на кого да вярвам? На глупостите спуснати от САЩ или на шефа на украинското СНБО?
72
2
 
6
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
UKRAINA EBITA KARTA,SAVSEM SKORO SHTE GI IZOSTAVI.DA GIVEE RUSIABALGARIA NE TRIBVA DA UCASTVA V ANTIRUSKA PROPAGANDA ,ZASHTOTO NE E DALNOVIDNO V KONKRETNATA SITUACIA.
71
13
 
3
 
! Отговори
ПУТЛЕР КАПУТ преди 9 години
време е натовски самолети без опознавателни знаци да потрошат малко неруски танкове щом не са руски значи няма проблем нали другарю путин ?
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен103 каква истина по кое тв всички медии лъжат
69
7
 
4
 
! Отговори
RAD преди 9 години
Да си представим не дай БОже следното:Няколко ключови града в Югозападна България обявят Югозападна Народна република и разпуснат администрацията. Етнически не се чувстват българи, повече са от българите, а и исторически тези територии поне 700-800 г. от всичките 1300 г., в които официално се говори за България те не са били български.Какво се очаква от София тогава:-да ги признае, понеже те са "опълченци" и се борят за "страната" си?-да опита мирно,а после и със сила да си върне контрола?
68
8
 
15
 
! Отговори
емо преди 9 години
русия ще смачка украинския фашизъм независимо от това какво иска или не иска посрания запад.а дали е редовна или запасняци руската армия си е руска армия и укротата са обречени
67
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей много *** народ има тук!Какви минуси слагате на истина давана по тв.Само катилите ли не разбраха че Русия участва в Украйна с редовна руска армия!
66
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА БЕ, ТО И ПРЕДИ КАЗВАХА ЧЕ НЯМА РЕДОВНА РУСКА ВОЙСКА А СЕ ОКАЗА ЧЕ ИМА.АКО НЕ БЯХА ЗАПИСИТЕ ПАК НЯМАШЕ ДА СИ ПРИЗНАЯТ.СЕГА СЪЩОТО.
65
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анализ 94:Отиди приятел на екскурзия в Русия и после говори че са в 12 век!Градове като Москва,Санкт Петербург,Казан,Екатеринбург,Калинград и други по нищо не отстъпват на еропейските,нито по стандарт,нито по визия,дори и са много по-красиви!За Украйна съм съгласен с теб-там е глад,мизерия,разруха!И за жалост ще става още по-зле,новите им управляващи водят към катастрофа и икономически крах държавата!
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Робството е забранено в Америка, ама не и по света.
63
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Крадеца вика дръжте крадеца",както е казал мъдрият български народ!В случая САЩ сътвориха целият сценарий в Украйна с "майдани" и тнт,а пък обвиняват Русия за ескалация на конфликта,американците си разполагат бази,оръжие и кораби до границата с Русия в черно море,а държат руснаците отговорни за действията си!Това е все едно че някой да ти удари шамар,а после да ти държи сметка защо си го върнал!
62
7
 
20
 
! Отговори
емо преди 9 години
така ще бъде до победата.да живее русия а сащ да върви по дяволите
61
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nikakva ruska armiya nqma v Ukrayna no neznayno kak ima zaginali ruski soldati koito se vrashtat v kov4eji obratno kum rusuyata
60
14
 
8
 
! Отговори
анализ преди 9 години
Ако сравним Чехия и Словакия с Русуя и Украйна ще открием съвсем символична прилика - както между числата 21 и 12. Защото Чехия и Словакия са в 21-ви век, а Русуя и Украйна още са в 12-ти век. България трябва да избере европейския 21-ви век и да се разграничи от азиатските алкохолиците . . .