Крум Савов: "Фермата" ми показа кое е най-важното за мен!

Журналистът се впуска в нов мащабен проект
26 сеп 2016 19:00, Александър Попов
24
Крум Савов: "Фермата" ми показа кое е най-важното за мен!
Снимка: bTV

Крум Савов стана втория участник, който напусна риалити шоуто "Фермата". Той се изправи в битка с Николай, която обаче загуби. За причините за нея, за сълзите в шоуто и за бъдещето - тв журналистът пред Dnes.bg.

След като мина известно време - има ли съжаление, че вече не сте фермер?

От гледна точка на това, че съм сериозен и с високи цели човек - да. Защото имах желание и настройка за борба, защо не и да съм победител в шоуто. Но пък това чувство се съчетава с щастието, че съм с любимите си хора, оценявам ежедневните мигове с тях, които ме правят щастлив.

Имаше няколко емоционални момента в шоуто, в които видяхме дори и сълзи от липсата на децата до теб. В тази връзка - заслужаваше ли си тази раздяла?

По нещата, които изживях и усетих, разбрах че най-силната емоция и чувство бе свързана именно с липсата на любимите хора. Заслужаваше си, все пак две седмици са нормален срок. Но в такива моменти разбираш колко важни са те за теб. Моите деца са свикнали да ме виждат на екран и едва ли е била много тежка раздялата. По-скоро на мен те ми липсваха.

На финала на шоуто сподели, че у тях може да има разочарование след загубената битка. Усети ли го това разочарование?

Така ги уча и в живота - като паднат да стават. Не във всяка ситуация можеш да излезеш победител. Но исках да им дам пример, че трябва да се бориш докрай. Старах се в тази битка, а и в техните очи татко им е най-добрия и силния. Сигурно са очаквали да спечеля. Но аз им обясних, че в дадени ситуации някой е по-добър от теб.

Какво ви даде на вас участието във "Фермата"?

Усещането какво е това да участваш в риалити. Аз съм бил част от Dancing Stars, но то беше различно - не е 24 часа и не си разделен от близките ти хора. Винаги съм отказвал подобни покани, най-вече на друго шоу, където търсят нещо съвсем различно - да разкрият характера и възпитанието ти. Приех с нагласата, че и за себе си ще видя нещо ново и че ще покажа нещо на екран в различна от познатата ми роля. Реакциите и на мен и на близките ми са положителни. Както в казармата - помниш само хубавото, а не несгодите.

В шоуто усети ли разделение на известни и неизвестни?

Определено го имаше и беше подклаждано от няколко човека. Малко е смешно, защото мотивацията на т.нар. непопулярни хора е да станат известни и ако могат да спечелят паричната награда. Тази поза - да вменяват на популярните някакви негативи е неуместна. Не във всички го имаше, разбира се. Смятам обаче, че с нашето поведение и цялостно отношение в играта, желание за работа и отговорност може би сме обърнали до някаква степен тази нагласа.

Преди седмица пред Dnes.bg Михо заяви, че известните са влезли неподготвени във "Фермата". Така ли е наистина?

Ако обобщя за цялата група - да. Но мога да опонирам за себе си и Калин Терзийски. Аз като дете съм живял на село, после съм ходил на селскостопански бригади, бил съм и в казармата, където също са ни ползвали за подобна работа. Тя не ми е несвойствена или неприятна. Но все пак са минали много години, загубил си умения, енергията не е същата. Калин ме изненада също - умееше много неща, имаше амбиция, стараеше се да участва във всичко. Ася Капчикова пък се пренастрои за един в работещо момиче от село. А че от тях има хора, които това им е живота е факт. За тях "Фермата" е ежедневие.

Защо изгуби последната битка. Толкова ли са определящи годините?

Има и субективни, и обективни причини. Каквото и да си говорим и годините имат значение. Поддържам форма с фитнес, тенис, плуване, футбол, но колкото и кондиционно да съм добре една е скоростта и силата на човек на 32 и на 56 години. При мен се получи и възпаление на петата от забодения шип. Това беше една непоносима болка за дребни ежедневни неща, какво да говорим за силово състезание. Имам проблем и с вестибуларния апарат. Но трябва да призная, че опонентът ми показа силни качества и заслужено победи. Ако бях на 100% във форма резултатът може би нямаше да бъде същия.

След "Фермата" накъде?

По-ранното излизане ще ми позволи да работя повече за един проект, с който съм се захванал. Преди да вляза във "Фермата" ме поканиха и се присъединих към този проект - "Sport Winner". Това е платформа, тип социална мрежа, за спорт, в която ще се включат изключителни български спортисти като Стилиян Петров, Кубрат Пулев, Ники Михайлов, Теди Салпаров, Валери Божинов, Благой Иванов-Багата, скиорът Албърт Попов, Стефка Костадинова, Станка Златева, Мария Гроздева, Данчо Йовчев и много други.

Каква е целта на тази платформа?

С авторитета и обаянието на тези звезди да бъдат привлечени последователи и да се помогне на таланти в спорта, а на по-късен етап и от други сфери. Това ще бъде един опростен бизнес модел, с който ще се привличат средства без да се налага да търсиш хора за реклама и да тропаш на нечия врата за 1000-2000 лева. Само с участието на хората в тази социална мрежа ще се акумулират средства. И всяка една от звездите ще посочва как и къде да бъде разходвана сумата, която е набрал. Това също е много ценно, а и прозрачно. Смятам, че след толкова години в телевизията и аз мога да участвам под друг ъгъл в спорта. С добро желание нещата ще се случат.

На какъв етап е платформата и кога ще бъде факт?

В оптималния вариант го виждам в края на октомври, в реалистични - месец и половина-два. Чисто технически и юридически сме на финала. Може би с финала на "Фермата".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Крум СавовФермата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
ицо преди 7 години
Круме -пълен балон с въздух си,видяхме те какъв спортяга си и какъв борбен дух носиш,голямо мрънкане,голямо подсмърчане за тая жена и за тия деца .....ееее нямаш само ти деца бе човече.
17
0
 
0
 
! Отговори
ЖУРНАЛИСТ преди 7 години
"Крум Савов: "Фермата" ми показа кое е най-важното за мен!"--- "Фермата": Крум Савов ми показа кое е най-важното за мен!...
16
1
 
1
 
! Отговори
Бг-мат'риалЪ преди 7 години
Бг-материала ''очаквал'' Крум , на ''ФИНАЛ"!?!?!?Божееее, Божеее !
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крум Савов е един ЖЕНЧО , от който нищо не е останало .Егати ''плейбоя'' , егати голата вода , какво ли я очаква Мая ?!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Български мъже с години живят в чужбина, мизерстват и издържат децата си в България, а тоя няколко дни не си видял децата и се разциври. Оценил бил какво било важното в живота...другият път! За не го важното е да падат кинти по лесния начин, пък току виж жена му си направила и друга пластична операция...нищо че си е красива по природа.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крумчо, с изкараните пари заведи децата на село да видят що е кокошка гъска, пуйка - истинските неща от живота.Добре че е Фермата че да се осъзнаеш иначе заблуден щеше да си останеш.И да не си мислиш че некой те брига за слива теб и жена ти? Никой не се интересува от вас че да се каниш да съдиш тоя и оня.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Емил Кошлуков..извинявам се
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Георги Кошлуков сега разбива в лайфа в Биг Брадър с интелект!
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е този Николай и каква е тази ферма. И като какъв го играеше в нея т.е. от коя страна гледаше вратата на обора
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом фермата му го е показала, при това на възраст от 56 години, смятайте колко му е акъла! Направо е претърпял житейски катарзис!
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бая просто парче си е Крум. А едно време в негово предаване даже Векикият Батето( Бог да го прости) се изгаври с него и предаването му като влезе с бутилка Джони Уокър и си пийваше докато разговаряхаНаправо го направи смешен!
7
2
 
22
 
! Отговори
фергюсън преди 7 години
Царуля маратонка никога няма да стане , и Крум дори да се казва !
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 7 Ухаахахха...Крумпред Томислав Русев като интелект е все едно да сравняваш овцата ми с немската ми овчарка
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И видяхме всички,че Крумчо е просто въздух под налягане.Айде сус здраве да си водиш спортните там глупости...
4
5
 
31
 
! Отговори
Коч преди 7 години
Да участваш в унизителния за човешкото достойнство формат "Фермата" значи си с много ниско мнение за себе си и търсиш доказване чрез експлицитна простащина! А и днеска по бТв (естествено) Крум се закани, че е наел куп от най-добрите адвокати и ще съди до дупка всяка медия, която пише за него или жена му лъжи (все едно кой вес'ник отвориш 'се за Крум и жена му пишат), а от спечелените дела парите до стотинка ще даде за благотворителност! Изниква въпроса, с какви пари ще плаща на адвокатите!
3
2
 
29
 
! Отговори
Опаааааа..... преди 7 години
Да, Круме,показа ти кое е важно за теб - парите!Няма лошо, за всички е така,споко!
2
3
 
33
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Круме, самият факт да участваш в идиотския проект на ония папа.гали Иван и Андрей говори много колко си първосигнален! А щом си се разревал заради това, че децата ти не са до теб...картинката е пълна. Мъж на 50 и кусур години да реве..понеже е отделен от децата си и любимите си хора....???Само казарма за теб, Женчоооо....
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крумчо, не ставаш бе! Дърт си вече и е смешно да се помпаш и да се правиш на 20 годишен. Дано си изкарал поне някой лев, това ще ти остане от тая глупост фермата