Осъдиха "мамино синче" да си намери работа

25-годишният мъж опитал да осъди родителите си за издръжка
Обновена: 29 апр 2011 14:52 | 28 апр 2011 08:15,
115
Осъдиха "мамино синче" да си намери работа
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Испански съдия нареди на 25-годишен испанец да напусне дома си и да си намери работа, пише в. "Дейли телеграф". Младият мъж от Андалусия, Южна Испания, чието име не се съобщава, завел дело срещу родителите си, когато те отказали да го издържат повече и му препоръчали да започне работа.

Мъжът искал родителите му да му плащат по 400 евро на месец издръжка. Вместо да удовлетвори искането му, съдията по делото постановил, че мъжът трябва да си изкарва прехраната сам и да не разчита повече на родителите си.

Случаят породи полемика в Испания, където безработицата сред испанските младежи достига 43%. Така все повече млади испанци стават част от така нареченото поколение "нито, нито". Терминът е съкращение от израза: Нито работя, нито уча.

Феноменът е познат и в други европейски страни. В Италия този тип младежи са известни като "бамбочони" или бебоци. Там близо 60% от хората между 18 и 34 години живеят с родителите си.

Във Великобритания млади хора, които не работят и не учат, са наричани НРУС, което е съкращение от израза: Не работя, уча и стажувам. 18,8% от английските младежи между 19 е 24 години попадат в категорията на НРУС.

Младите британци, които пък продължават да живеят с родителите си дори и да са навършили 30 години, са наричани "деца, изяждащи спестяванията за пенсия на своите родители", или съкратено ДИСПСР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: безработен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
12
 
! Отговори
до 77 омега нещо си преди 13 години
До сега си бил добре. На 40 години още ставаш и може би детето ти не е пълнолетно. Тъкмо ще остарееш и жена ти ще ти бие шута. Няма как да се оправдаваш с детето след като порасне. Ще останеш на стари години да бъркаш по кофите ! Всяко нещо и до време! Точно когато най- много ще ти трабва някой да ти подаде вода -няма да има никой. Всичко се плаща на тоя свят по един или друг начин!
92
1
 
11
 
! Отговори
хехе преди 13 години
Еми търсил си го е тоя испанец. Егати мързеливия. Родителите му да не живеят 1000 години?
91
3
 
23
 
! Отговори
:D преди 13 години
Абе аз разбирам жените да не работят ама мъж да чака да го издържат? Тва е под достойнството на всеки! ;)
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Робиииииииии :)
89
6
 
7
 
! Отговори
омега мъж преди 13 години
до 89, долният Олиг :))По-добре *** като шотландска гайда, отколкото *** като селски ***, чийто представител си ти, драги ми Смехурко :))) И "бро" ще викаш на съседите си в Столипиново, към мен ще се обръщаш с "О, господарю мой, Повелителю на Времето и Вселената", ръйш? :))))))))
88
2
 
12
 
! Отговори
До 78 - онова омега преди 13 години
Ама си *** като шотландска гайда, бро!
87
4
 
21
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 13 години
Какво толкова спорите!? Глупаво е твърдението, че като не ти харесва работата по-добре родителите ти да те издържат, че да не се съсипваш психически, а тези родители!? Те какво? Ще живеят 200г. да те хранят и гледат все едно детето им не е дар от природата, а е наказание, те не се съсипват физически и психически, нямат право на спокойни старини. Или са се провалили като родители!? Как не ви е срам, да задължавате някой да ви робува цял живот не стига това, че ви е създал!
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аре бе, *** отрудена! що спряхте с плюенето? дойде Господаря и ви подгони към тръстиката, а? робии....
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 78ахахахахаха
84
9
 
5
 
! Отговори
пак аз преди 13 години
значи някой ми сложи минус, защото МИ ХАРЕСВА ДА РАБОТЯ ТОВА, КОЕТО РАБОТЯ? м даа.... показателно. ясно е защо сме на тва дередже. всеки отчаян от живота лузър буди симпатии, а всеки успял човек буди омраза. е ми винаги ще сме държава на лузърите, логично е. присъединявам се към мнението на 83. *** в л****. дано работата ви стане още по-***, а заплатите - по-малки. така ще страдате повече, следователно ще будите повече симпатии - значи мизерията е добро за вас. пожелавам ви мизерия доживот
83
6
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 13 години
Прочетете пост 78, на "омега мъж" :))) ХА-ха-ха...Евала брато, шапка ти свалям :))))
82
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво! евала на ***, евала на всички, които умишлено не работят и цоцат помощи, докато злобната завистлива *** превива гръб, за да ги издържа! толкова завистлив народец не заслужава нищо друго, освен тормоз и мизерия.
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
м да, явно тук са се събрали селяни, фенове на поговорката "който не работи, не трябва да яде". очукани от живота изтормозени ***, които злобно плюят по всеки, изпитващ удовлетворение от съществуването си. имам новина за вас - колкото и да злобеете, от вас нищо не зависи. съдбата на вашия вид е да бъхти в калта, за да въти машинката, докато онези над вас си живеят живота. никой за нищо не ви пита и никога нищо няма да промените
80
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички, които говорят, че този бил еди какъв си не мислите! Не се ли сещате, че може би този човек не е добре емоционално? Защо, когато някой не работи и разчита на близките си да го издържат всички го сочат с пръст? Никой ли не се усеща, че този човек не работи защото може би има някакъв емоционален проблем, ако работи това би го съсипало. Има такива хора, които са в депресия, които не са готови психически да поемат отговорност. Всеки живее така както може! Нямате право да съдите никого!
79
4
 
7
 
! Отговори
пак аз преди 13 години
75, ами НА МЕН например ми харесва да работя. добре ми е да създавам нещо, още повече, че това нещо е полезно за хиляди хора /ако не е полезно, няма да си го купуват, нали? щом го купуват, значи им харесва/. през живота си не съм подхващал работа, която не ми харесва. случвало се е да оставам без доходи за месеци - но по-добре така, отколкото да бачкам някаква тъпотия. от държавата не съм взел и един лев помощ. веднъж ядох хляб и фъстъци 1 месец, щото нямаше пари. и пак не исках помощи. е?
78
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има си хора, които са родени да бачкат, има си и такива, които са родени да имат претенции. И едните и другите трябва да бъдат уважавани.
77
33
 
17
 
! Отговори
омега мъж преди 13 години
До 25 години ме издържаше баща ми. После се ожених и досега ме издържа жена ми :)) На 40 години съм и работа не съм пипнал. Не смятам и да пипвам. За вас не знам. Цялата хватка е като се жениш да не го правиш по любов, а по сметка и с дългосрочна перспектива. После забременяваш жена си да няма къде да мърда и постоянно повтаряш, че разводите не са изход и за едно дете са нужни и двамата родители. Малко промиване на мозъци и всичко е 6+ :))))
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tези, които са нацъкали минуси на 59 ще имат тапията, но няма да знаят как да извършат и една елементарна дейност, когато започнат да работят и сами ще се откажат и ще почнат да говорят колко било лошо образованието в България. Дори и да са упорити, освен ако нямат връзки, никой няма да ги държи на работа, ако не могат да я вършат и никой няма да ги търпи тепърва да се обучават при него.
75
5
 
1
 
! Отговори
пак аз преди 13 години
някои хора КАТО МЕНЕ? всъщност аз съм най-консервативният и пристрастен към ред човек, който познавам. обаче съм и много принципен, а по принцип в случая свободата на личността, заложена в Конституцията, е нарушена. аз също искам *** да ходят в кариерите да чукат камъни, но в Конституцията пише,ч е те са свободни да бъдат ***, докато не извършат престъпление. е, въпросът е принципен - или променяме Конституцията, или ги оставяме на мира. толкова ли е трудно да се разбере?
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е как да не е един боклукчия по-ценен от един нехранимайко. Човека плаща данъци, храни семейство и е полезен на обществото. Сети се какво стана като няколко дена чистота не изхвърли *** на софиянци. А това дали му харесва работата, е че то на кой му харесва да работи. Може би само на директорите които само командват, но не можем всички да сме директори, нали.