Кои са тайните за щастлива връзка според психолози

Търсете разрешаване на конфликта, а не задълбочаването му
20 юни 2019 23:00, Михаела Лазарова
14
Кои са тайните за щастлива връзка според психолози
Снимка: istock

Каква е формулата за щастлива любовна връзка? Всеки я търси, но сякаш има нещо, което ни пречи да намерим истинската, пълноценната. Днес в рубриката ни „Интимно“ споделяме с вас 5 тайни за щастлива любов, според психолози.

Изразяване на емпатия

Емпатията е невероятно дълбока форма на човешка връзка. Съпричастността към партньора по време на спор или след това, е начин да разберете как се чувства отсрещната страна, какво мисли, както и обратното към вас. Но според психолозите вербализирането на емпатията също е важно. Казвайки на любимия човек „Разбирам как се чувстваш“ или „Разбираемо е защо мислиш по този начин...“ може да насочи разговора в съвсем друга положителна посока. Съпричастността показвана всеки един ден помага за едни по-дълбоки взаимоотношения.

Не забравяйте за шегите

Игривото поведение с партньора ви може да бъде чудесен актив за вашата връзка, дори в конфликтни ситуации. Така може да намалите напрежението, желанието да заемете отбранителна позиция един към друг. Разбира се шегите трябва да са умерени, да има дори състрадание в тях, за да няма наранени. Казано накратко, играйте, забавлявайте се, но с подходящия тон и думи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
8
 
! Отговори
Пеци преди 4 години
Съвременните жени не стават за връзка. Само кекс и спринт към хоризонта.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото си по-добър, толкова повече ти се качват на главата. Мислят добротата за глупост. Спазвайте всички правила и гарантирано ще ви налупят рогата с някой, защото бил мачо. От опит.
5
1
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 4 години
Браво Мишееее!
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1н1лен секс
3
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Да те иска жената...
2
8
 
5
 
! Отговори
Един преди 4 години
Абе яко бой и кекс... останалото шъ съ нареди от самосебе си.
1
1
 
26
 
! Отговори
Михаелооооо преди 4 години
Важно е да успееш да създадеш самостоятелно семейно гнездо още в началото на брака, за да не ти се бъркат други хора, та дори и това да са най-близките и да го правят само с добри намерения.Важно е да сте се намерили двама, на които ви е добре заедно. Но това трябва човек да го е преценил още преди да се ожени. тогава нещата, за които съветва на Михаела, ще се получават от самосебеси.Важно е да прецениш предварително кой какво не би променил в манталитета си и дали другият ще приеме това.