"София диша" на ново място - пл. "Св. Александър Невски"

Зона "България" ще е посветена на родните традиции и обичаи
24 юни 2017 10:01,
7
"София диша" на ново място - пл. "Св. Александър Невски"
Снимка: Архив, Булфото

Летният градски фестивал "София диша" е на ново място - на пл. "Св. Александър Невски", във връзка с подготовката за Българското председателство на ЕС, и е в две части - днес и утре и на 26 и 27 август, с различна програма и участници, съобщават инициаторите от фондацията "София диша", чийто основен партньор в организацията на фестивала е Столичната община.

Новото място е много подходящо, защото дава възможност да се представи както съвременното изкуство, така и материалното и нематериалното културно наследство на страната ни, нейната история и култура.
Освен храма "Св. Ал. Невски" там са църквата "Св. София", гробът на Иван Вазов, паметникът на Паисий Хилендарски, Народното събрание, Художествената академия, Националната галерия "Квадрат 500", Синодалната палата, отбелязват организаторите.

Новост е и фестивалната Зона "България", посветена на българските традиции и обичаи, народни занаяти, музикален и танцов фолклор.

Над 50 автори ще бъдат представени в галерийния павилион, който за първи път ще отвори врати в Творческата зона на "София диша". Две селекции от късометражни филми ще бъдат показани в кинопавилиона. Разнообразна програма на сцената - от 16.00 до 22.00 ч., ще предложат утвърдени и съвсем млади музиканти.

Детската зона - в неделя от 10.00 ч., е безплатна, с разнообразни занимания - от творчески работилници до информатика.

Интересна програма ще има и в Спортната, Базарната и Релакс зоната - с гурме сандвичи на достъпни цени, коктейли и други вкусотии, допринасящи за празничното настроение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Мястото е перфектно и кой ще ти ходи по кварталите при *** и ромите. Естествено, че ще е в центъра, та това е "София диша", а не " Да видим селянията". На който не му харесват жълтите павета да си ходи на село и да се радва на зелената тревичка и голямата горичка.
7
1
 
2
 
! Отговори
Недишащ младостчия преди 6 години
ж.к. "Младост" да се отдели от София. Ще се издържаме от Бизнес парка!
6
5
 
3
 
! Отговори
еее BASTA преди 6 години
Стига с тоя крадлив,корумпиран,мръсен,гнусен третоплов катун софия...жълтите павета не е майка БЪЛГАРИЯ.......не диша а изпиват кръвчицата на бедното и изчезващото се българско стадо....долу долу долу РОБСТВОТО и ГЕНОЦИДА на кръвожадните хиени от третополовия катун софия
5
0
 
7
 
! Отговори
Краси преди 6 години
Защо не отидат в"Дружба"-2 или в Княжево да дишат, а задръстват центъра тези ***?
4
3
 
2
 
! Отговори
Dalt преди 6 години
Sofiiski offshoren pazar na dim i vonia...
3
2
 
5
 
! Отговори
Реплика преди 6 години
Ама какъв е този измислен св. ""Св. Александър Невски"" ?
2
2
 
4
 
! Отговори
Avep преди 6 години
Pf...gnus...
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София само в центъра ли "диша" ? Люлин,Младост и Обеля данъци не плащат ли?През лятната ваканция навсякъде в този 2 милионен град столична община е Длъжна да провежда културо развлекателни мероприятия с еднакво качество !