Турция прекрати преговорите с Русия за "Турски поток"

Липсвал напредък, затова Анкара ги замразява едностранно
30 юли 2015 19:23,
391
Турция прекрати преговорите с Русия за "Турски поток"
Снимка: Газпром

Турция реши да прекрати преговорите с Русия за реализиране на проекта "Турски поток" заради липсата на напредък в преговорния процес, съобщи ТАСС, като се позовава на турската телевизия Хабертюрк.

Една от причините за забуксуването на преговорите е липсата на съгласие за намаляване на цените на руския газ. Страните подготвяха споразумение за намаляване на цената за закупуване на газ от 1 януари 2016 г. с 10,25 на сто, но то не бе подписано.

Още по темата

Има и редица други въпроси, по които Турция и Русия не са съгласни. Според Хабертюрк преговорите за "Турски поток" са прекратени временно и не е известно кога ще бъдат възобновени.

От месеци Анкара и Кремъл преговорят за реализацията на газопровода - проектът, който наследи "Южен поток". Тръбите на новия газопровод трябва да минат по дъното на Черно море и да завият към турския бряг, а не да продължат към Варна, каквито бяха плановете за "Южен поток".

Така руският газ трябва да премине през територията на Турция до газов хъб на гръцко-турската граница. Оттам европейските клиенти на "Газпром" ще купуват договорените количества суровина.

Целта на тези планове е да бъде заобиколена Украйна. Досега ръководителят на "Газпром" Алексей Милер категорично заявява, че след 2019 година транзитът през страната ще бъде прекратен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
4
 
! Отговори
до 334 преди 8 години
Косово е сръбска провинция, анексирана от САЩ, които сложиха там марионетно гаулайтерско 'правителство'. Също както направиха и след преврата, който организираха в Киев.
178
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 384Сори но малко Читат надо както казват Рашките.2 член на РФ конституция гласи по-просто казано Влезнеш ли няма излизане. И забележи това е конституция направена с помоща на ЗАПАДНИ И САЩ ЕКСПЕРТИ по времето на ЕЛЦИН.В косово не е доказна Геноцид - Доказаха масов гроб на 150 албанци и то убити от про сръбска милиция а не от ЮНА - Класическия метод от мухата слон. При Милион Албанци за да е Геноцид трябва да са загинали примерно 1/4 в Камбоджа примерно са затрити 3 милиона човека
177
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега да очакваме новия гениален ход на Путин - Южен поток ще минава през Румъния :))))ЕС ще може да си купува газ от хъб на границата м/у България и Румъния :)
176
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиЕрдоган положи още една тръба в задния двор на Путин.Въпрос към Боби:Това генилен ход на Путин ли е?
175
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 341 3421. Крим по казуса Косово се откачи от Украйна и се закачи за РФ. Ако нещо не беше направено както трябва де Юре(по документи) до сега отдавна да има международен съд и да хвърчат в медиите имена на закони и параграфи. Че на запад това не им изнася е отелен въпрос2. Турция колкото и да иска няма да стане продавач на ГАЗ договорите за за година ако тази година ми мътиш водата с кражби и продажби следващата няма да ти продавам изобщо. Или Случая Украйна и 2018 година.
174
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тракиецДонякъде си прав ако бяхме съседи с Русия положението щеше да е по-лошо от Украйнското сега.
173
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От днес изолацията на путин е пълна,
172
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 336Не съм им чел секретните документи нито съм им баял. Знам само че Рашките предложиха на Турция 10% отстъпка която важи само за газта не и за транзита или ГАЗ-10% + цена за транзит до т Х като цената за транзита се определя от Турция. За всички останали ГАЗ + цена на транзит до т (Границата с Гържция)Ако Турция се лакоми за по-голяма отстъпка ще остане без нищо все пак целия проект се плаща от Газпром.
171
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 335И кога стана това? По времето на спекулативната атака на САрабия и САЩ над РФ като едновременно смъкнаха спекулативно цената на петрола и рублата за около месец.Умря монарха на САрабия да живее Монарха и цената на петрола се качи Рублата се стабилизира. Долара поскъпна и стана нерентабилен за инвестиции, Освен това САЩ почнаха с персоналните списъци със санкции и всички мафиоти и богаташи се изнесоха като инвестиции от САЩ за да не пострадат и техните пари ... Великоо
170
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 327Умнико нали се сещаш че по споразумения в СНГ и тям подобни до еди коя си година има такива и такива правила? АКО НЕЩО РАБОТИ НЕ ГО БУТАЙ - основен принцип. Като свърши междудържавния договор ще подпишат нов тоя път за търговия в Рубли или Юани. ПАК КАЗВАМ ПРОМЯНА ВЪВ ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА И ТРЯБВАТ ГОДИНИ. БРИКС е на 2 години още всички от базовите документи не са подписани и ратифицирани.Вече е трън в очите на САЩ/МВФ и т.н преди да е заработила практически
169
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 327Спирането едностранно мирише на Азиатското дай по-бързо да се разберем и да се договорим аз на теб и ти на мен. Алъш вериш на Капалъчерши в Инстанбул е прекрасен пример. Всеки търговец ти казва няколко пъти завишена цена и ти трябва да се пазариш. Това за тях е като спорта. Ако веднага платиш цената ще ти продадат и ще спечелят двойни или тройнио, но няма да те уважават.
168
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
важнто е тръби да има за да задоволят Путин!
167
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХАБЕР ТЮРК ПИШЕ : ЙОК ХАБЕР *** ЙОК
166
3
 
13
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
Ами то е ясно - на комунист и на Путин някой има ли вяра ?!! Естествено , че това беше кьорфишек на Путин за да плаши гаргите с това (, че му секнаха далаверата с южен поток )
165
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 324Малко си назад с материала колега. С Китай минаха на Юани РФ купува повече от Китай от колкото обратно и за това в Юани и като свършат физически с долари, Виж с Индия все още са на Долари. Пак ти казвам за да се създаде Юана или рублата или рупията като световна валута и след това като основна валута трябва да минат не 20 месеца а 20 години. А също така има и Бартерни сделки. САЩ "мноого обичат" бартерните сделки.
164
1
 
3
 
! Отговори
до 318 преди 8 години
Какъв експерт!, каква мисъл!, а аз се чудя защо родината ни върви назад вместо напред.
163
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Григорий РаспутинАко си в София Кажи къде ходиш да Плуваш МоляАз днес заминавам за морето на малко почивка и много плуване че тая жега не се трае.
162
3
 
6
 
! Отговори
@318 преди 8 години
Пич, много си се объркал в квалификациите. Русия не ТРЯБВА да прави нищо. Тя, както и всяка друга държава под слънцето, прави каквото й изнася в случая. В момента Русия е в необявена война с Украйна. От какъв зор ще продава газ на страна, в която е във война? Щото така си казал ти ли? Или такава е брюкселската петилетка? Много смешни размисли. Които са валидни точно докато не си опекат работата с Китай. След това вече,Русия си има основен пазар,Европа и става второстепенен и всичко е по желание!
161
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До работещ 316Работещ мислиш ли че в световните финанси нещата се променят от днес за утре. Дори и да дойде "РЕВОЛЮЦИЯ" като у нас на 9.9.1944 промяната на финансовата ситема става чак след 50 години на миналия век. Брикс е проек на 2-3 години. РФ пона да продава ресурси и нефт и газ за рубли 2011 година на борсата на Петербург и от тогава почнаха и проблемите ако се сещашТака че почакай още 5 години и ще говорим.
160
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 8 години
До me:Ето, още един (ако не е същият) комунистически гений. И ти, нещастие, раздипляш цветни съветски сънища за съветско-китайска дружба, разбиване на САЩ и Украйна и пр. и пр. Ако иска да продава газ на Европа, Русия ще трябва да го продава на външна граница ЕС, а вероятно това ще е Украйна. съветските гении като тебе, начеле с ***, сами се набутаха в този ъгъл. Сега САЩ по-лесно ще ги конкурират с шистов газ - втечнен и пр. Саудитска Арабия и Иран - също.