Милен Михов: Скопие разглежда еврокоридор №8 като заплаха

Има европейски средства, но Скопие спря работата по проекта
Обновена: 21 ное 2020 20:59 | 21 ное 2020 17:20, Екип на Bulgaria On Air
40

Скопие едностранно спира работата по европейския коридор №8, който свързва София със столицата на Република Северна Македония, каза за предаването "Брюксел 1" депутатът от ВМРО доц. Милен Михов. Той цитира вицепремиера Каракачанов, че правителството в  Скопие смята, че коридор №8 ще засили влиянието на България и разглежда международната транспортна връзка като заплаха.

"София и Скопие са единствените европейски столици, между които няма железопътна връзка. А ние говорим за европейски пазар, за свободно движение на стоки, хора, капитали и услуги“, заяви депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Много хора в България не са обърнали внимание, но това бе първото нещо, което Скопие официално заяви, след като преди месец и нещо стана ясно за категоричната позиция на България, че спира строителството или работата по коридор №8. Тези дни госпожа Захариева декларира, че проблемът не е финансов. Има осигурени европейски средства, но на практика Скопие едностранно спря работата по този проект, който се финансира от Европа“, допълни доц. Милен Михов.

"Това означава, че елитът в Скопие разглежда икономическата, комуникационната връзка с България, като заплаха. Аз питам, това проява на добросъседство, приятелство, братство и изпълнение на договора ли е? Отговорът е: категорично "не“, заяви доц. Милен Михов.

Целия разговор с депутата от ВМРО Милен Михов и евродепутата от БСП Петър Витанов вижте в събота от 17.30 в „Брюксел 1“ по BulgariaONAIR.


40
Още от Балкани
Мартин Минков: Има буря от антибългаризъм в РС Македония
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
6
 
! Отговори
Слаби играчи преди 4 дни
Българите най-добре знаем, че Македония не споделя европейските ценности - равноправие на гражданите(и българите), добросъседство, върховенство на закона и истината, антикомунизъм? Искат само да вземат едни пари, но без да скъсвст с югокомунизма! Да не ги пращаме там, за където не са готови - нуждаят се от сухи тренировки и редовно припомняне на правилата, преди да ги пуснем на европейския терен.
37
0
 
5
 
! Отговори
Югославски комунист преди 5 дни
Няма да се плашат БЮРМ. Ако не стане работата за ЕС, могат спокойно да кандидатстват за СеФеРеЮ. Все пак имат опит и знаят как се кандидатства.
36
0
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 5 дни
Ето още едно задължително условие за да започнат преговори с македонците - да започнат да работят по Коридор номер 8 - и по ж.п. линията, и по магистралата.
35
2
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 5 дни
До Филип от Филипополис: Ама и от Близу са патриоти за чудо и приказ. Точно на сърби ли намериха да си продадат бизнеса? Сега сигурно сръбските канали са много, но за РСМ това не е проблем. А за нас?
34
0
 
10
 
! Отговори
Титова Европа преди 5 дни
По им приляга да кандидатсват за Евразийския съюз - там са всички носталгични по комунизма държави! За какъв Евросъюз бълнуват тези мънкидонци, като правят градски походи "по стъпките на Тито", начело с кмета на Скопие!
Боже, боже, божке ле - жива да не бях, видях го!
33
1
 
13
 
! Отговори
Мънкидонци нагли преди 5 дни
Преди ни мразеха тайно, а сега явно- резултат на дългогодишните усилия на сърбо-комунистите,които и досега управляват С.Мънкидония.Добре е да са ясни нещата, откъде тръгваме в момента!Понеже в ЕС не трябва да има мразещи се държави, то конфликтите трябва да се решат предварително. Когато видим достатъчно практически усилия на същите хора да поправят натворените от тях глупости, тогава ще ги пуснем в ЕС.А те даже не си го и помислят,камо ли да започнат!Нещо са се объркали!Вето!Колко требе!
32
1
 
20
 
! Отговори
ЗАЩО преди 5 дни
Не пътен коридор, а козя пътека не искат да има между България и Македония - стар комунистически прийом, да не видят македонците, че българите не са черни дяволи е че никой не ги мрази и човешкият диалог е напълно възможен между хората. За бизнес в Македония - не се и опитвайте, ще ви смачкат на втората минута. И Заев търчи по Европа, плаща луди пари да се прави на ударен, че не разбирал ЗАЩО! Не ви прави чест, г-н Заев, лъжете народа си безсрамно, насъсквате го, мачкате го! Е, каква Европа???
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Анти-българизмът е основния стълб на който се крепи македонската палатка! Няма как да се откажат от него!
30
1
 
20
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 5 дни
В Бг не се коментира и не се знае как нашия интернет и кабелен доставчик "Близу" беше изгонен от пазара на РСМ. Преди "Близу" да се появи на техния пазар, той беше окупиран от сръбски фирми, които предоставяха скъпи и некачествени услуги. Например имаха един от най-бавните скорости на интернет в Европа. За кратко време "Близу" стана лидер, но чрез различни прийоми, включително административни, беше смачкан и продаде бизнеса на сърби. Бяха обвинявани че в пакета им имало твърде много Бг канали.
29
3
 
13
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 5 дни
Това за коридор 8 е истина, но не е само това. Активно се пречи на българския бизнес в Сев. Македония. Използва се черен Пи Ар още от времената на Югославия. От това се възползват сръбски и гръцки фирми, които владеят между 3/4 и 4/5 от пазара. Така например се внушава че е проява на патриотизъм да не се купуват български продукти, които често пъти са по-качествени от техните сръбски аналози. В един хранителен магазин в Струмица има млечни продукти от Сърбия и дори Словения, но не и от Бг.
28
1
 
13
 
! Отговори
Митев преди 5 дни
Не мога да разбера какво се занимаваме с тия македонци нямаме ли си по-важни работи,оставете ги там където са и когато узреят сами ще дойдат да преговарят за тяхното израстване.....
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
1000 години вето!
26
1
 
15
 
! Отговори
Чичи преди 5 дни
До 18
Точно така беше. Имаха се за нещо повече от нас защото в бивша Югославия можеха да си купят западни коли. Един такъв беше вщъщи на квартира за Пловдивския панаир и се надуваше с някакъв Форд,старичък но лъснат с полирпаста. И си мислеше,че всички момичета ще му паднат в краката. Да ама по улиците само го изглеждаха и подминаваха. Закачаше ги говореше им и накпая само една се обърна и му каза-колота е хубава. И си подмина и не се обърна повече. Ядец!
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А ние в България, сега разбираме за коридор № 8. Това не е отразявано в медиите, активно. Не е споменавано. А сега не се изпълнявало. Нямам време дори да го обмисля. Мислите ли че в ЕК имат.
Аз, като човек, който се информира предимно от медиите, т.е. нямам "вътршена информация", от 2-3 дни чувам за това. Едва ли някой извън Бълграия знае за това.
А съм чувал, че едно време е имало Институт по пропаганда на БКП, а сега нищо...
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Aлександар
Какво казват САЩ
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
№10 е добре за Скопие заради целия ЕС и пристанището на Солун. №8 не им трябва защото са само Албания и България.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Aлександар

САЩ са само в НАТО а не в ЕС. Както и Македония остава извън ЕС.
21
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тия Югославски помаци нямат място в ЕС
20
0
 
30
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 дни
Зайко козирува в сръбско защото ще му
стопират бизнеса с марихуаната
19
5
 
7
 
! Отговори
бг ненужна преди 5 дни
№ 4 през Видин не е още готов за 30 години и само моста и Витиня от Живков. Румъния вече ни заобикаля с №4 през Констанца. № 10 през София беше построен от Живков и сега плаче за ремонт. За Скопие №10 през Ниш е по-изгоден защото е конкурентен на София и заобикаля София и даже турците заобикалят София през Скопие - Белград. №9 през Кърджали не е и почван.