Турците в РСМ не признават резултатите от преброяването

Турския народ е един от държавотворните народи в РСМ
Обновена: 31 мар 2022 10:18 | 31 мар 2022 10:06, Елка Василева
37
Турците в РСМ не признават резултатите от преброяването
Снимка: архив, БГНЕС

Националният координационен орган /НКО/ за преброяването на турския народ в Република Северна Македония не признава и не приема обявените бройки и проценти за турците в преброяването и ги определи като нереални, съобщава телевизия Телма.

Още по темата
От НКО казват, че по време на процеса многократно са изразявали недоволството си относно методологията, недостатъците при преброяването, недостатъчния брой турци преброители и инструктори, прекъсване и нефункциониране от дни на приложението за преброяване в страната и в чужбина, проблемите с превода и недостатъците на софтуера, недостатъчната информираност на населението за преброяването, натиска и манипулациите на терена и факта, че много граждани не са преброени.

ОТ НКО казват още, че са информирали за това всички компетентни институции, но исканията им са били пренебрегнати и игнорирани.

Оттам смятат, че правата на турския народ, който е един от държавотворните народи в Република Северна Македония и е равноправен с другите, са накърнени.

НКО е съставен от всички турски неправителствени организации в Република Северна Македония, политически субекти на турската общност, изтъкнати турски интелектуалци и влиятелни личности от турската общност в страната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
7
 
! Отговори
кво се чудите преди 2 години
Може България да загива,ама щом няма далавера българина пет пари не дава!
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв превод?Турците в Македония не знаят Турски.Аз имам приятел от Македония, Турчин и той се беше записал да учи Турски,защото знаеше само Мехраба,Салам Малекум и турцизмите,нищо друго.Цялата работа е Македония да не влезне в ЕС.Всички приятели на Путин ще се активизират.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що се нервирате, не можете да ги промените, лично съм спорил с македонци и сърби по тема история. Няма да се променят. Оставете ги да пасат трева. То е ясно, защо са взели бг паспорти.
8
6
 
7
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 2 години
Турците в Македония са гюпци също както и в Турция.!.
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, те си бранят интересите а нашите руски слуги са готови да признаят резултатите, въпреки явната им фалшификация. Но то за хора избрани с машините на Мадуро това явно си е нормално.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тая "държава" дори и учебникът по математика е сбъркан. 2-*** албанци + 3-*** българи + 1 турчин + 1 сърбин на екскурзия = 10 антички македонци.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миллета си е миллет.Нашите са предимно потомци на еничари и татари.Черкезите масово се изселват още по време на Освободителната война.
4
3
 
22
 
! Отговори
роКи преди 2 години
Ние сме доволни. От над 100 хил с български паспорти, малко над 3 хил. се писали българи. Но про100Киро си има други ангажименти и вместо да изрази недоволство, гледа как да ги пусне в ЕС, че да се хареса на господарите си.
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И така. Гърците им смениха името. Турците не им признаха преброяването. Албанците ще си вземат своето. Само ние си траем.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама техните истински турци ли са ( като Ататюрк който си е бил баш македонски турчин) или миллет като нашите?
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
......но ние сме доволни и си траем ....