Без богомолци на литургията на Бъдни вечер във Витлеем

Палестинската автономия въведе повторна карантина в райони на Западния бряг
11 дек 2020 15:11, Елка Василева
3
Без богомолци на литургията на Бъдни вечер във Витлеем
Снимка: архив, БГНЕС

Литургията за Рождество Христово във Витлеем на Западния бряг, на който по традиция присъстват стотици палестински и чуждестранни богомолци, тази година ще бъде отслужена при закрити врата заради ограниченията, свързани с коронавируса, съобщи палестинският президент Махмуд Абас, цитиран от Франс прес.

По традиция службата в полунощ на Бъдни вечер се отслужва в църквата Света Екатерина, която е до базиликата на Рождество Христово, издигната на мястото, където според вярванията се е родил Исус Христос.

Сега на литургията ще присъстват само духовни лица. Тя ще бъде излъчвана по телевизия „Палестина Ти Ви“, която се гледа в целия свят.

В началото на седмицата Палестинската автономия въведе повторна карантина в някои райони на Западния бряг и удължи вечерния час с цел борба с разпространението на заразата, предаде БТА.

На 5 декември светлините на голямото коледно дърво във Витлеем бяха запалени в центъра на града без присъствието на публика на събитието.

Палестинското министерство на здравеопазването обяви, че на Западния бряг има 78 000 случая на зараза от началото на пандемията и около 740 починали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Тези дни гледох по телевизията как израелски багери събарят къщи и палатки на палестинци близо до тяхната граница. Причината била, че наблизо евреите правели военните си учения и районът не бил безопасен...Е, Чудесна коледа ще прекарат тези хора тази година! Американците си взеха белята като учеха евреите да се бият за да решат проблемите си! Тези хора не знаят граници и всяко нещо в техни ръце става опасно! Как така ще рушат извън границите си? Това е незаконно и си е жива агресия!
2
3
 
0
 
! Отговори
Изумен преди 3 години
Не мога да повярвам, онея с малките шапета и инсинуацията Кувит успяха да смажат Християните. Евала....
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да ви имам и религията и господа и чудото. Къде са вярващите едното грипче победи бога , толкова е и бог. В америка вече върховния съд се произнесе , че няма ковид рестрикция която да спре вероизповедание и затваряне на църкви и т.н.