Атака: Стефан Андонов и Владимир Тричков са били малтретирани

На арестуваните е бил отказан медицински преглед в продължение на 17 часа, а близо 20 часа от задържането им, от арестуваните не са били снети писмени обяснения за инцидента
12 ное 2005 18:53,

Стефан Андонов и Владимир Тричков, задържани снощи в Трето РПУ-София, са малтретирани. Това се заявява в декларация до медиите, подписана от народните представители от ПГ на "Атака" Петър Берон, Стела Банкова, Минчо Христов и Владимир Кузов.

Единствено съдът е упълномощен да установи истината за инцидента между студентите и органите на МВР, пише в декларацията.

Според написаното, на арестуваните е бил отказан медицински преглед в продължение на 17 часа, а близо 20 часа от задържането им, от арестуваните не са били снети писмени обяснения за инцидента.

Депутатите заявяват, че адвокатът на задържаните не е бил допуснат часове наред до тях. На задържаните не е била предоставена храна, както предвижда закона, допълват те. Повече от 20 часа на арестуваните не е било предявено обвинение.

В декларацията се отбелязва, че задържаните не са предизвикали и нагрубявали органите на МВР. В текста е отбелязано, че задържаните са били бити от служители на Трето РПУ, докато са били с белезници на ръцете, както и че са били принудени да стоят прави през цялата нощ. 

От "Атака" настояват арестуваните да бъдат прегледани от независим медицински екип. Според депутатите, екип от Бърза помощ не е бил допуснат до задържаните, въпреки техните писмени молби.

До 17.00 ч. днес задържаните са нямали достъп до медицинска помощ, пише в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание