Дянков подпука европейските институции

Финансовият ни министър даде интервю за BBC World Service
27 ное 2010 01:36,
163
Дянков подпука европейските институции
Снимка: БГНЕС

В интервю за BBC World Service's Business Daily българският финансов министър Симеон Дянков разкритикува европейските институции заради неуспеха им в предотвратяването на кризата в еврозоната. 

Никой не се осмелява да попита какво се е случило със сегашните институции, заяви Дянков, обвинявайки Европейската комисия (ЕК) и Европейската централна банка (ЕЦБ), че не следят достатъчно изкъсо икономиките на страните от еврозоната. 

Българският финансов министър разкритикува и Евростат, официалната статистическа служба на ЕС: "Нямаха ли информация за проблемите на Гърция и Ирландия. Изглежда не са искали да се ангажират с толкова анализи, колкото би трябвало“

Все пак Дянков подчерта, че България все още иска да се присъедини към еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
3
 
! Отговори
Бай Whoй преди 13 години
Ако наистина го е казал, добре, но какво ме топли мен това. Освен безумици, в БГ нищо полезно не е сътворил.
153
0
 
5
 
! Отговори
gigi преди 13 години
do 159 ако ирландия е получила 90 млрд. евро,то тези пари не са даром,а ще трябва да върне поне 100 млрд евро в близкитен 10 години,така че замяната дълг срещу дълг е просто отлагане на проблема и то кардинално.
152
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е най-умният икономист на ГЕРБ. И на Карлуково/Банкя - тоже.
151
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков говори много, прави малко... Пардон, направил е едно нищо!!!България е най-бедната държава в ЕС, а плащаме повече, отколкото получаваме. Т.е. Ние (българите) подпомагаме англичани, гърци и др, защото били в криза. А ние с Дянков не сме в криза, нали?И си говори джуджето, плямпа по ББС, а в това време и Ирландия получи 90мрд. Евро!Но нали сме европейци... Трчбва да си плащаме за егото на политиците...
150
0
 
3
 
! Отговори
Mislitel преди 13 години
Po dobre spri da mislish .............................. primitivnite ti misli ne pomagat s nishto.....
149
2
 
4
 
! Отговори
. преди 13 години
Nari4a sde globalna recesiq....nikoi ne moje6e da q spre, mnogo xora q vijdaxa i predvijdaxa no nikoi ne moje6e da q spre. Za6to se pravi na interesen toq kloyn?!
148
6
 
5
 
! Отговори
мисли преди 13 години
Първо - държавата България несъществува вече = въпрос е на време да се обяви и товя - Второ - ЕС - е съюз на богатите - значи само на нашите крадливи 'БОГАТИ" ЗА БЕДНИЯ НАРОДА ЕС не се интересува - ДОРИ ТОЙ ПОМАГА ПО БЪРЗО ДА НАМАЛЕЕ ЧРЕЗ МИЗЕРИЯТА. Не е случайно всички заповеди които идват от ЕС са за унищожаване а не за създаване на държавата и за нейното развитие - определена за тяхна боклукчииска кофа е бивша Бълария затова не позволяват да се развива и модернизира и да има работа и пари
147
9
 
4
 
! Отговори
любо преди 13 години
МНОГО СИ *** БЕ САШЕ ........KЪМ 152
146
5
 
15
 
! Отговори
ss преди 13 години
Този път нашия човек е прав трябва и ния да им се зъбим като бъркат.А не мине не мине и доиде некои мазен геи да ни обяснява колко разбират от икономика.
145
16
 
20
 
! Отговори
БГ преди 13 години
НЯМА ЩО!ВРЪХ НА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА МИСЪЛ И В СЪЩИЯ МОМЕНТ Е СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТЕН.ДА НЕ СЕ ЗЪБИ МНОГО НА БИВШИТЕ СИ ГОСПОДАРИ , ЗАЩОТО МНОГО СКОРО ЩЕ СИ ТЪРСИ РАБОТА.ЧОВЕКА ИМА ДА ИЗПЛАЩА ДОМ, ОСВЕН АКО ВЕЧЕ НЕ ГО Е ИЗПЛАТИЛ С ПАРИТЕ НА "ВЕРВАЩИТЕ".А НАЛИ Е "ГОЛЯМ"СПЕЦИАЛИСТ МОЖЕ ДА ИМА И ЗА ЯХТА И ЗА РАЗХОДКА ДО ЛУНАТА. ТА НЯМА САМО МУТРИТЕ ДА ИМАТ Я! САМИ СИ ОТГОВОРЕТЕ НА ВЪПРОСА КОЙ ОТ НЕГОВИТЕ БЮДЖЕТНИ БИСЕРИ НЕ Е ПРОВАЛЕН. ИДВА ПАК "АКТУАЛИЗАЦИЯ". ОСИГУРИЛ ВИ Е СВЕТЛА КОЛЕДА....
144
12
 
5
 
! Отговори
cvt преди 13 години
Абе Брат Пит кой го пита всъщност? Всичката Мара втаса, че седна и да критикува!
143
3
 
9
 
! Отговори
za 137 преди 13 години
че кой пък се е загрижил за мнението на ***, имат 6% според турско червения днес........да се молят на Боко да не им вдигне бариерата за изборите ,че са история...........не че ще липсват на някого
142
1
 
6
 
! Отговори
До 144 преди 13 години
Моето душевно равновесие е добро но какво ще стане с твоето след като загубите отново на изборите :-))))
141
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как срами тоя човек България вече и в Европа със собственото си мнение и отношение към собствената си държава! Кой беше ти бре??? От къде дойде че така и не разбрах! самохвалко!!! само твоето е най-добро!!!!! безделник!!!
140
4
 
4
 
! Отговори
za 143 преди 13 години
Радвам се, че си намерил отговор, който да възвърне душевното ти равновесие:))) Останалото обаче, за твое съжаление, ще са резултатите от изборите:)
139
4
 
5
 
! Отговори
До 138 преди 13 години
Най-хубавото е че сте мнозинство но само тук ако се съди по-минусите и критиките на всичко различно от червената идея.Ако погледнем статистиката явно намаляват значи има шанс за България. :-)))
138
7
 
7
 
! Отговори
костов преди 13 години
дянков първо да си оправи неговата неразбории и после да дава съвети. Доста нахално изказване
137
1
 
11
 
! Отговори
бакал преди 13 години
до 136: Изказваш се неподготвен. Първо провери как натрупаха този огромен дефицит ирландците. При тях нещата въобще не са като при гърчолята, които години наред лъжеха, мажеха и буквално раздаваха пари.
136
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бе майка му стара стига с тия заплати по 240лв???и пенсия 0т 138лв???КОГО ЛЪЖЕТЕ БЕ,ДНЕС Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СИ НАПАЗАРУВАШ В НЯКОИ МАГАЗИНИ ЗАЩОТО ИМАЛО ПРОМОЦИЯ,А НА ТАЗИ ПРОМОЦИЯ ПЕНСИОНЕРИТЕ ХАРЧАТ ПОВЕЧЕ ОТ 240лв!!!!СТИГА С ТОЗИ ПОПУЛИЗЪМ,СТИГА!!!Отвратително е!!
135
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo dqnkov, 4e kazva6 istinata :)