Гърция търси помощ от богатите гърци в чужбина

Атина планира да емитира "диаспорни облигации"
Обновена: 22 апр 2011 14:09 | 22 апр 2011 09:48, Елка Василева
113
Гърция търси помощ от богатите гърци в чужбина
Жена минава покрай затворени магазини в центъра на Атина. Снимка: Reuters

Гръцкото правителство, което се бори с огромния бюджетен дефицит, може би ще се обърне за помощ към богаташите от гръцки произход, живеещи в чужбина, съобщава ДПА.

Атина планира да емитира "диаспорни облигации", които да бъдат купувани от гръцки емигранти първо, второ или дори трето поколение, живеещи най-вече в САЩ, Канада и Австралия, но и в други страни членки на Европейския съюз. Все още обаче не са известни подробности по тези планове, уточнява ДПА.

По този начин правителството търси подкрепата на гърците, живеещи в чужбина, които според някои оценки са близо 15 милиона души.

Властите залагат на патриотизма на тези хора, отбеляза днес коментатор по гръцкото радио.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
5
 
! Отговори
Ромлянин преди 13 години
Демокрация е ...ще *** да дадете път на нас ромите...
18
8
 
22
 
! Отговори
до 17 преди 13 години
я пак ?ти моето момче да си ходил в Гърция НЯКОГА ?там всеки един метър земя е засят, повечето гърци работят на по две места.затова магазините в Гърция отварят в 5 часа следобедтова,че гърците били мързеливи са митове и легенди от едно време,сега нещата са доста по-различни
17
17
 
8
 
! Отговори
яро преди 13 години
тия гърци нема ли да си седнат на г*за да бачкат ами само крънкат пари отвсякъде мързелив народ са и тва си е...
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гърците колкото и да са зле, пак са по-добре от насБългария е държава със затихващи функции,след 10 години само *** ще останат.Щом политици като Бойко,Костов,Гоце и т.н. пращат децата си в чужбина...смятайте за каква разруха става въпрос,икономическа и социална.
15
9
 
4
 
! Отговори
giorgos papanikolaou преди 13 години
До 13.....ти не си китайкос, ти си малакас вулгарос, роден робска рая..........
14
3
 
26
 
! Отговори
чавдар отмъщител преди 13 години
До 10......България е трети свят....Гърция като минеш границата свети, бели измазани къщи, села, градове с пътища като огледало......а при нас цари мизеря и разруха навсякъде.....цигаиня...най-болния народ в европа с най-ницката продлжителност на живота в европа......а Гърците си броят повече от 80 години.....
13
2
 
16
 
! Отговори
аз преди 13 години
гръкос си пък знаеш български...ти си толкова гръкос колкото аз съм китайкос:)))))))))))
12
10
 
14
 
! Отговори
giorgos papanikolaou преди 13 години
7 добавен от: Анонимен преди 5 минути......Българина не се интересува от това дали умира от глад, за Българина важното е съседа да е зле.........А като вижда че не му излиза сметката става завистлив...........зависта прави Българите злобни а злобата им помага да стават прости!!
11
17
 
0
 
! Отговори
КАРУЦАКИ ЕРГАТОС преди 13 години
а пак ние в Еллада имаме Лидл от 1993 година...а при вас додеха в краиа на 2010г. ..СЛЕД 17 ГОДИНИ!!!ГОРД САМ ЧЕ САМ ГРЪКОС, САМО ЗАРАДИ ТОВА!!!
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вижте се само... гърците преживяха няколко кризи, каквито ние имаме сега и резултата - около 15 милиона извън страната.... В това отношение ние сме достойни за подражание... колкото и трудно да ни е - все пак 2-3 милиона сме навън.... А относноцифрите които коментира "an" - НЕ СА ВЯРНИ.... мой близък роднина е омъжена за грък - той взима пенсия от 380 евро... дай да не си говорим глупости... а и минималната заплата мисля че беше около 800 евро... не че не са по добре от нас, ама ти го изкара...
9
8
 
19
 
! Отговори
Shark преди 13 години
"Гръцкото правителство, което се бори с огромния бюджетен дефицит" планира да раздаде на всички държавни служители и работниците които получават заплата до 1000 евро /мес по 200 евро за Великден, 200 Евро за отпуската и по 300 Евро за Коледа???? И това е защото са в криза. ЕС им даде милионите, които тея мързеливци пак ще изядат и ще ги върнат "Когато цъфнат налъмите".
8
22
 
12
 
! Отговори
чавдар отмъщител преди 13 години
Пенке, ти нямаш причина да даваш пари, защото си Българка, тоест олигавена разкрачена ***, а Гърците са народ а не стадо овце от *** и ***!!!
7
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига сте писали през три статии за гърците! Не виждате ли, че те живеят много по-добре от нас и колко хиляди българи си изкарват хляба там? Защо не пишете за нас в какво завидно положение сме?
6
9
 
15
 
! Отговори
an преди 13 години
VAV FALIRALA GARCIQ S KOQTO DRUGARQT TIKVAROV NI PLA6I, RAZDAVAT BONUSI ZA VELIKDEN, ZA OTPUSKA, I ZA KOLEDA PO 250 EVRA. NAI NISKATA PENSIQ VAV FALIRALA GARCIQ E 700 EVRA. MINIMALNATA ZAPLATA E 1 500 EVRA. CENITE NA GORIVATA SA SA6TITE KATO V MUTRESTANIQ. CENITE NA HRANITELNITE PRODUKTI V GERMANSKITE LIDALI SA 2 PATI PO NISKI OT MUTRESTANSKITE LIDALI. NO VAV FALIRALA GARCIQ JIVEQT HORA KOITO MESECI NARED PROTESTIRAHA, I SI IZVOUVAHA DOSTOEN JIVOT NA BELI HORA.
5
9
 
14
 
! Отговори
САКИС МИХАЛАКИС преди 13 години
братя българи , помагаите НИ, мнго сме злеееее...умираме..ВИЕ СТЕ 100 ПАТИ ПО ДОБРЕ ОТ НАС......ТЪРСЯ СИ РАБОТА, ИМА ЛИ РАБОТА ПРИ ВАС.. В БАНСКО,ФИЛИПУПОЛИС ИЛИ СОФИА...ПОЗДРАВИ ОТ ЛУННОТО БУНИШЕ НА ОСТРОВТАССОС!!!
4
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пенке, дори и само с този си въпрос показваш "татарското" у нас Българите. Ами хората (ще) помагат на държавата, от която произтичат корените им, а не на Йоргос, Стратос, Калиопа и пр. "яли и пили" бадева от европейската трапеза. В трудни времена държавите често прибягват към такъв вид облигации. Макар и продиктувани от по-други обстоятелства държавните облигации след 1913 г. и през20-те години на 20 в., Българската държава раздаваше на стотиците хиляди Българи-бежанци от южните земи.
3
9
 
33
 
! Отговори
Penka преди 13 години
Татарчо , кажи ми някаква разумна причина поради която примерно аз трябва да дам пари на примерно тебе....защото аз съм работил, а ти си се опъвал на плажа , коментирайки мача на ЛИтекс ???
2
14
 
24
 
! Отговори
до 1 преди 13 години
Татарчо, че са патриоти спор няма. Но те са големи циции. При тях всичко се променя като стане въпрос за пари.
1
26
 
27
 
! Отговори
Татарчо Монголчев преди 13 години
И ще го направят. Гърците са патриоти и ако ще не трето а 23-то поколение емигранти да са, те си остават гърци , а не са като нас продажни татари!