Пада банковата тайна за сметките в КТБ

Софийският районен съд дал разрешение за нейното разкриване
Обновена: 16 юли 2014 17:21 | 16 юли 2014 17:17, Анисия Иванова
33
Пада банковата тайна за сметките в КТБ
КТБ. Снимка: Reuters

Пада банковата тайна за кредитополучателите на КТБ, реши Софийският районен съд (СРС). Това означава, че обвинението може да проверява всеки един кредит, ако това е необходимо за разследването, съобщи bTV.

Според съобщение от съда на 9 юли в СРС е постъпило искане от Софийска градска прокуратура (СГП) за разкриване на банкова тайна за сметки в КТБ. На същата дата е образувано дело и на същата дата съдия докладчик се е произнесъл с решение, което е окончателно.

На 10 юли от деловодството на СРС е изпратен препис от решението в СГП.

Още по темата
Прокуратурата обаче твърди, че едва днес го е получила. По неофициална информация става дума за искане за разкриване на банковата тайна на сметки на кредитополучатели в КТБ.

Говорителят на градската прокуратура (СГП) Елка Ваклинова каза пред БТА, че разрешението е дадено, като не уточни за чии банкови сметки става дума.

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров опроверга управителя на БНБ Иван Искров. Според държавното обвинение кредитните досиета на КТБ не са изчезнали. Всичките са в банката и могат да бъдат използвани в хода на разследването, въпреки че са непълни.

Съгласно Закона за кредитните институции „банкова тайна“ са фактите и обстоятелствата, засягащи наличностите и операциите по сметките и влоговете на клиентите на банката. Служителите на банката, членовете на управителните и контролните органи на банката, длъжностните лица в БНБ, ликвидаторите, синдиците, както и всички други лица, работещи за банката, не могат да разгласяват, както и да ползват за лично или за членовете на семейството им облагодетелстване информация, представляваща банкова тайна.

Още по темата четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: банкова тайнасъдКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
mure преди 9 години
smetkata vi sa napravili otdavna. usa bankmreja chaka na pusia.
26
0
 
4
 
! Отговори
Срам преди 9 години
Абе защо се запбикаля главния въпрос-КОЙ СРУТИ КТБ?? ..ние знаем КОЙ ,но защо още тия хора не са затворени-имам предвид -ДА БЪДАТ РЗСЛЕДВАНИ ЦАЦАРОВ, ИСКРОВ и сие, ПЕЕВСКИ и подведени под съдебна отговорност за УМИШЛЕНО СЪЗДАВАНЕ НА ПАНИКА И ЛЪЖЛИВИ ВНУШЕНИЕ ЗА ПЛАТЕЖОСПОСОБНОСТТА НА КТБ С ЦЕЛ ФАЛИТА НА ЧЕТВЪРТАТА ПО ГОЛЕМИНА И ДОБРЕ РАБОТЕЩА БЪЛГАРСКА БАНКА..Никой бизнес в България не е подсигурен,разрастне ли се-ще бъде смазан и присвоен,а собственика-охулен
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой, кой, кой, ще разберем ли някога ако не се върне Цветан Василев? Държавата на службите и абсурдите!
24
1
 
2
 
! Отговори
гамена преди 9 години
че в тази държава кога е имало банкова тайна ? всеки който си поиска може да си плати на държавен съдебен изпълнител и даже да дръпне пари от сметката ти без дори усетиш.
23
1
 
4
 
! Отговори
Идиоти БиеГие преди 9 години
''Пада банковата тайна за сметките в КТБ''Падат, падат, камъните падатпадат от небето.......
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
23Ако ти трябват пари, кажи.Ще ти изкупя "уж гарантираните пари" в банката с малък дискаунт и ще чакам щом ти не можеш.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ти трябват пари, кажи.Ще ти изкупя "уж гарантираните пари" в банката с малък дискаунт и ще чакам щом ти не можеш.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само БТК струва 1 МИЛИАРД ............ ЕВРО!!!!И е собственост на КТБ.90% от кредитите се ОКАЗАХА обслужвани.За какво говорим изобщо???ГРАБЕЖ!!Ама МНОооооГО ГОЛЯМ ГРАБЕЖ.Пред този грабеж , кражбиците Лостов и Хотелчев са катоигрички на чавдарчета.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как може всички за говорят какво ли не а само истината не?ето питам кога ще може да си взема парите от тази банка?слава богу те са в рамките на уж гарантираните????
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще излезете ли с конкретно решение господа или искате народа да излезе на улицата пак?
17
0
 
18
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров опроверга управителя на БНБ Иван Искров. Според държавното обвинение кредитните досиета на КТБ не са изчезнали. Значи шефа на БНБ ЛЪЖЕ, 10 дена ни говорят лъжи и измислици и накрая се опровергават, ей Цацаров накрая ще излезе че ИЗПЪЛНЯВАТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧКИ и клатите сигурноста в държавата, А ЗА ТОВА СЕ ПЛАЩА СКЪПО.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо още не е откраднато.сега се гласят да разграбят активите на банката на безценица за да платят уж големите депозити.За това я ''фалираха'' , за да я разграбят.БТК, МеТеКа и т.н.Що нещо има за влачене......ужас.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
''Пада банковата тайна за сметките в КТБ'' ..........????А после ..........''Пада банковата тайна за КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИТЕ на КТБ, реши Софийският районен съд (СРС).''ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ МАНИПУЛАТИВНИ ЗАГЛАВИЯ БЕ *** НЕКАЧЕСТВЕНАДЖУРНАЛИСТКА!!!Защо се чудим че после политиците лъжели и крадели.Ами защото цялата наия сте такива.Лъжци и кадци.А журналистите са едни от най-големите престъпници.Пиночет за вас, мамка ви и всички на стадиона.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако парите са били в течно състояние и климатиците са работели без прекъсване просто са се изпарили. Някой може ли да докаже обратното ? Изпариха се ! Търсете ги във въздуха !
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще отворят ли на 21.07 банката да изтегля един хубав заем?
12
2
 
8
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
ШОКИРАЩИ НОВИ РАЗКРИТИЯ за ПОДЗЕМНИ БАНКОВИ СИСТЕМИ! Всичко започва от Кипър! След като Америка поиска от Швейцарските банки да докладват СЪМНИТЕЛНИТЕ парични депозити, в много държави по света са се родили ПОДЗЕМНИ банкови системи в които слагаш 100 и след семица са 1000 и за година стават 100.000. Масови кражби и извличане на пари. Парите им купуват и строят комплекси в Никарагуа и др. Замесени са и МНОГО ПРИСТИЖНИ БАНКИ ПО СВЕТА!
11
0
 
38
 
! Отговори
Опоп преди 9 години
Липсвали досиета ама се оказало че си били там!Банката била със 3.5 милиярда кредити ама... То се оказало че банките по принцип с това се занимават...да отпускат кредити.Па и видиш ли 90% от тях са си обслужвани нормално.Собственика откраднал едни 200млн ...ама той си ги откраднал от неговите сметки....Па и на другия ден казал че е готов да си ги внесе кеш.Банката е пълен фалит...много зле,окрадена,източена.....ама 1 месец по-рано БНБ прави ревизия и казва че банката е бижууу!!!бати филм
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пада на баба ми хвърчилото?!!!Въртят всякакви номера за да заблудят и прекарат за пореден път шараните български!И те пак ще налапат въдицата на мафията и олигархията! Шараните пак ще си намерят спасител! И така - безкрай, докато свят светува!
9
0
 
11
 
! Отговори
КОЙ КОЙ ??? преди 9 години
Кой клати банките ? Кой открадна парите ? Кой поръча Пеевски ? Хахахаха напълно се побъркахте вече
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно е ясно. Народа ще платят сметката......

Спонсорирани публикации