Държавен бонус за фирми, назначили ранен при ПТП

Хазната ни губи 2 млрд. лева годишно от катастрофи
17 яну 2017 10:07, Петя Славова
5
Държавен бонус за фирми, назначили ранен при ПТП
Снимка: архив, Булфото

Поощряване на фирми, назначаващи хора, пострадали сериозно при катастрофи, обмисля държавата.

От МВР са заложили компаниите да се ползват от редица привилегии, сред които по-ниски осигуровки и по-малки данъци, когато наемат служители с наранявания, получени при ПТП.

Облекчението за работодателите ще е на същия принцип, на който сега фирмите наемат хора с увреждания, но процедурата за доказване ще е по-опростена, като няма да е нужен ТЕЛК, а само съдебно решение, пише "Монитор".

"Едва ли ще е на друг принцип, различен от този за хора с увреждания, защото в противен случай те ще се чувстват дискриминирани", обясниха от социалното министерство.

Също така от там обясняват, че се обмисля да се дават по 20 хиляди на пострадалите, за да започнат собствен бизнес.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Докато ни промиват мозъците и ни манипулират да мислим като номер 1 - наказания, още по-високи наказания, още по-високи наказания, .... все така зле ще бъдем.
Някой може ли смислено да ми обясни каква е ползата от наказанията след като е катастрофата е станала, а няма превантивна дейност преди това, която да предотврати нарушенията и катастрофите и да няма загинали и ранени? Защо целта сега е да има катастрофи, за да има кого да наказват, а това да няма катастрофи и нарушения не е цел.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се чудиш как така заради рушветче от неколко десетки до стотин хилки, държавата в лицето на тоя, ония и другия благосклонно си затваря очите и не си върши работата за която е назначен. Като краен резултат обществото ни губи сума пари, в частност някои от нас - близки и скъпи хора, но на гърба на всички ни едни тюфлеци здраво наливат основите на личностния си капитализъм.
А познайте чии дружки папкат, слушкат и спинкат, и не са зорлии да отлепят по некой клепач, поне от кумова срама...
3
0
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Човек да го е срам да си признае ,че е нормален,камо ли да се хвали с този факт.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пориднато глупост и корупционна схема!
1
3
 
10
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 3 години
Наказанията за превишена скорост да се преосмислят и актуализират.А изпълнителната и съдебна власт да си влязат в ролите а не в рушветите.Сега който има пари или гръб дори за убийство на пътя не лежи.Пострадалият е виновен!!!