BMW спешно сменя X5, качва го на 7-Series

Новият всъдеход ще има и напълно хибридна версия e-Drive
18 апр 2016 21:21,
5
BMW спешно сменя X5, качва го на 7-Series
Снимка: BMW

Настоящото поколение на BMW X5 се появи едва преди 3 години, но в баварския концерн са готови да го изпратят в пенсия и да го заменят с ново. Това съобщава изданието Motoring, което се позовава на един от топ мениджърите на марката Марк Вернер.

Според неговите думи основната причина за готвената промяна е успехът на новата платформа CLAR, на която е изграден показания през миналата година флагман на марката 7-Series. Шасито се е оказало толкова сполучливо, че в BMW смятат да прехвърлят на него всички възможни свои модели.

Вернер разкри, че в компанията вече усилено работят върху следващото X5. Така вместо провеждания до 3-4 години след пускането на даден модел фейслифт на пазара ще се появи напълно нов автомобил. А сегашният кросовър X5 F15 ще бъде изпратен в пенсия.

Заедно с платформата CLAR големият SUV ще заимства от BMW 7-Series и гамата двигатели. След новото X5 ще се появи по-големият X7, който ще бъде изграден на същото шаси и ще предлага салон със 7 места. Неговата дължина ще бъде с около 50 см. по-голяма от тази на X5.

Освен с 6- и 8-цилиндрови двигатели бъдещият X7 ще получи и версия с V12 мотор, какъвто при X5 липсва. Ще има и напълно хибридна версия e-Drive, която само на електричество ще може да изминава около 50 км.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се конкурират с ГЛЕ на Мерцедес!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
X7- 7 места! Започнаха да се насочват в производството на автобуси!
2
2
 
6
 
! Отговори
Мурзилка преди 8 години
Не ме кефи, предпочитам Лада с турбо
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Х 15 кога ще има?