Aston Martin разкри суперколата си пред публика

Моделът ще се казва Valkyrie и ще излезе в серия от 150 бройки
3
Aston Martin разкри суперколата си пред публика
Снимкa: Autonews

Компанията Aston Martin показа за първи път пред публика новата си хиперкола, която доскоро бе известна под индекса AM-RB 001.

На автосалона в Женева бе обявено, че автомобилът ще се произвежда и продава под името Valkyrie. Така английският бранд продължава традицията да дава на своите модели названия, започващи с V - по-рано в гамата на Aston Martin се появиха Vanquish, Vantage, Virage и Vulcan.

В разработката на автомобила участва и компанията Red Bull. Начело на проекта бяха главният дизайнер на Aston Martin - Марек Райхман, както и техническият директор на Red Bull Рацинг - Ейдриън Нюи. Машината ще излезе в тираж от 150 бройки, които вече са разпродадени.

Към момента е известно, че Valkyrie ще получи 6,5-литров бензинов V12 мотор, който е разработка на компанията Cosworth. Той се съчетава със 7-степенна трансмисия Ricardo. Светодиодната оптика на колата е дело на фирмата Wipac.

Динамичните характеристики на автомобила засега остават тайна. По-рано се съобщаваше, че мощността на хиперколата ще бъде 1000 к.с., като не е изключено на двигателя с вътрешно горене да помага електромотор. Той ще добави още 80 к.с. Максималната скорост на машината ще бъде 402 км/ч при тегло 980 кг.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Aston Martin
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябвало е да поканят Кока Кола или Пепси в разработването а не Ред Бул
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много малка бе! Къде да сложа газовата? А чувалите с дърва и въглища къде да ги сложа?
1
2
 
10
 
! Отговори
Не преди 7 години
Не, не ми харесва. Няма да си я купя.