За пореден път Tesla уби човек, сама започнала да ускорява

Автомобилът се блъснал в стена и се запалил
13 дек 2020 17:02, Нели Христова
75
За пореден път Tesla уби човек, сама започнала да ускорява
Снимка: БГНЕС

Поредната катастрофа със самоускоряващ електромобил на Tesla беше отчетен, но този път тя не е в САЩ, а Южна Корея, съобщава Reuters, цитиран от Automedia.

Според първоначалната версия, кросоувърът е започнал сам да увеличава скоростта си и се е ударил в стената на жилищен комплекс. След сблъсъка електромобилът се е запалил, но пристигналите на мястото на инцидента пожарникари бързо са се справили с пламъците. В колата е имало трима души, като шофьорът и един от пасажерите са тежко ранени, а другият е загинал на място.

От полицията съобщиха, че съдебно-медицински екип изследва останките от автомобила, за да може да установи причините за аварията. Засега от Tesla отказват коментар за случилото се.

През януари 2020 година Националното управление за безопасност на движението на САЩ (NHTSA) получи петиция, в която се настоява половин милион коли на Tesla да бъдат проверени заради непреднамерено ускорение. В Южна Корея също върви разследване срещу американския производител, като то е заради проблем със системата за автономно движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
то и в България има смътни случаи от тесла ... най-вече като я изпуснат от скелето
48
2
 
13
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
До *** с джипМного ясно, че ръчната няма да те спре, да не говорим, че при Тесла ръчната е автоматична, т.е. вече само името и е ръчна:))). Както казах и пееедаалите са на ел.командване, т.е. прецака ли се платката нямаш никакъв механичен контрол над колата. Ако ти закъси датчик за отворена врата, колата спира като вдигнеш над 5км/ч нищо, че вратата е затворена. Абе тъпотия до шия.
47
3
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Ами продължавайте да се радвате на изкуственият интелект!
46
4
 
10
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 3 години
Олл уи гот ис джъст а--надър Тесла ин дъ уолл...Незнам какъв въртящ момент има тоя двигател на Т'слата, но моята джипка с 300 н/м при 2000 об. ръчната спирачка я няма за нищо, как ще го спреш с ръчна? А да изолираш физически помпата от ****ла на спирачките си е чист деби-лизъм, но като знам какви хора стават инженери и в днешно време...
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огнестрелните оръжия щели да бъдат вече със сензор за пръстов отпечатък на спусъкът и ще стрелят само при съвпадение с регистрирания отпечатък на реалния собственик. ;-}
44
1
 
3
 
! Отговори
дедо преди 3 години
трябва да се продват свободно автоматични оръжия в всеки супермакет,това ще регулира огромния пробелем с растежа на многомилиардната популация на света
43
0
 
6
 
! Отговори
И преди 3 години
тесла я удари ковида.
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А си мислехме, че софтуера на чичко Бил Гейтс бил бъгъв.Теслите се оказаха по-бъгъви и от Windows.... с един update и crash-ва в стената!
41
3
 
15
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Заради простолюдието и ширещата се парвенющина, такива като полуобразования *** мъск станаха милиардери. Докато други, съвсем нормални хора тънат в нищета и мизерия. Не помня кой от френските философи беше казал, че безполезните бижута по улиците на Париж са се увеличили многократно отколкото са били в двора след революцията.
40
1
 
4
 
! Отговори
Как е тръгнало? преди 3 години
Трябва да почне да продава и автоматично правещи се и самоуправляващи се ваксини за ковида да пуща възможно най-бързо и скоро. Ако стане пълна катастрофа спокойно ще го пишат че вируса е виновен.
39
1
 
19
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
След като прочетох се отказах да си купувам Тесла.Ще си карам Голфа-2
38
1
 
8
 
! Отговори
гого преди 3 години
Хубава кола,но......На теслата дръжката!
37
4
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Просто сравнете Тойота Мираи, дори да не е новият им модел за 2021 с второ поколение горивни клетки с това подобие на автомобил. Разбира се, самото сравнение между Тойота и тесла е нелепо. И не случайно Тойота (номер едно), Даймлер, Хонда и БМВ заложиха на водорода. Принципно, останалите е най добре да фалират. Заради бъдещето и климата.
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя продава трици за балъци на цената на злато.Най-големия измамник на 21ви век.Онзи ден пак взе нов заем 5 милиарда ойро.Колко глупав трябва да е човек та да дава кинти на тоя връткалник....ХА-ХА
35
2
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
На тея шитове калниците и боята падат, тия автопилот очакват да има. Хахахахаха. Единствените с някакъв автопилот са Волво. Заради китайците, разбира се.
34
2
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Така айде да продължа да събирам минуси.Та скъпи приятели дедо ви Ваньо е карал Тесла модел S. Само за 100м. де, но все пак...Колата е самолет, ускорението е за страх!!! В средата на таблото има тъч скрийн колкото 3-4 таблета. П.ала на газта не е със жило (нормално, защото не е ДВГ, а ЕД), но и спирачния п.ал разчита на ел.импулси т.е. пак има хидравлика, но не управлявате директно спирачките, а подавате сигнал на платката и тя включва помпата, която да задвижи налягането. Ясно ли е сега?
33
0
 
8
 
! Отговори
... преди 3 години
една кола може ли да се управлява и настройва от разстояние... не е точно кола, така че който ще си купува да е до към 2018-2019 година, след това .... тесла в стена :)
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и Новичок не трябва. Който не е удобен, колата може да ускори в някоя стена...
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яжте си ги електричките заедно с батериите.
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да ме кефят Мъск и начинанията му, нещата в реалния свят не се случват на такадък и трябва време за узряване. Страда и от синдрома на голямата уста.