МВР излезе сухо от скандала "Куйович"

Прокурорската проверка по случая приключи без производство, МВР не покровителствало накротрафика
25 яну 2008 12:13,
20
МВР излезе сухо от скандала "Куйович"
Будимир Куйович на едно от заседанията на съда. Снимка: БГНЕС

Не са събрани данни ръководни лица от МВР и отстраненият зам.-директор на ОДП-Разград Тодор Димов да са разгласили класифицирана информация.

Няма и данни висши полицейски служители от ръководството на МВР да са съпричастни и да покровителстват производството на амфетамини в страната и трафика на наркотици през България.

Това е установила приключилата проверка на прокуратурата по случая “Куйович”.

„Отказваме да образуваме досъдебно производство“, съобщи софийският военнно-окръжен прокурор Спас Илиев.

По два пъти са снети обяснения от Тодор Димов, от бившия главен секретар на МВР Илия Илиев, от главен комисар Валентин Петров, от Кирил Георгиев, директор на ГДБОП.

По време на разпитите Димов е заявил, че никога пред журналисти не е разгласявал такива данни и никога не е отправял обвинения към ръководни служители на МВР.

За Валентин Петров той казва: “Познавам го още от времето, когато беше директор на НСБОП и под негово ръководство сме провели едни от най-добрите и успешни операции по линия на противодействието на трафика и производството на амефтамини. Убеден съм, че той не покровителства производството и трафика на наркотици”.

Прокурорът Спас Илиев допълни, че Димов е заявил още как твърденията му билии политизирани и погрешно изтълкувани, както и че той не носел отговорност за журналистически интерпретации.

„Поискахме да представи доказателства за неговите твърдения, да посочи данни за служители на МВР, които са покровителствали наркотрафик, но той заяви, че не разполага с такива“, допълни Илиев.

Dnes.bg припомня, че на 7 януари пред Нова телевизия Тодор Димов обяви: „Наркомафията има своя агентура, включително от бивши и настоящи служители на МВР“.

Той допълни, че бил предупреждаван от ген. Валентин Петров да не работи по случая „Куйович”, за да не бъде наказан.

„Би следвало Военна прокуратура да се занимава не с мен, а с това защо изтича информация от по-горните етажи на МВР”, каза тогава отстраненият зам.-директор на ОДП - Разград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бившият митничар и тои е завършил в Симионово.
18
0
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 16 години
Ако беше някое лапе свалило неколко филма от арената, щеше да покажат качулките и колко много дискове са открили, а тука хващат *** мафиота и фалшиви документи издадени от полицията и к'во ли толкоз станало...
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ами как няма да излезе сухо - нали именно висшите корумпирани ченгета покровителствата наркоканалите - та това вече го знаят и децата в БГ - не ставайте смешни, господа журналисти - просто отдавна вече никой не ви вярва
16
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Когато се разследват служители на МВР, оставам с впечатлението, че се разчита на техните самопризнания за да бъдат обвинени. Демек, ако престъпникът отрича, че е извършил престъпление (а то кой ли престъпник ще си признае, че е извършил такова...) - престъпление няма:)
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е то пък има си хаз да беха открили нещо.... друг път. Отначало си беше ясно, че така ще приключи проверката и няма виновни и никой нищо не знае и няма свидетели... иначе колко ченгета трябваше да влезат у кауша! Егати тоя филм го гледаме 20г и все така няма престъпници, няма виновни, няма заподозрени - всички чисти като момини сълзи, а дрогата вече и в книжарниците сигурно се пласира.
14
0
 
0
 
! Отговори
Uchenik преди 16 години
То като се наака човек /па и в родната полиция/, поумие си ***, като внимава да не си уцапа предника, подсуши го и ... излиза сух и целеничък като нов!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
nqma li pistoleti v taq durjava ve... pochistete ulicite ot takiva bokluci !!
12
0
 
0
 
! Отговори
LORENA преди 16 години
и сега -нищо не бил казал,журналистите измислили.Като са измислици,защо не обвинят официално някой журналист.Пародия отвсякъде.
11
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Kolega...daj nekoj lev za benzina na Astrata... ;)))
10
0
 
0
 
! Отговори
Doncho преди 16 години
Все едно хората са слепи,тес си праят квот си искат,докога ще търпим?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
ПИЯН ПЕТКОВ преди 16 години
Ми ква проверка само.......полицай да прикрива наркобосове от чужбина и проверката не открива НИЩО;)))E ЗНАЧИ ПОЛИЦИЯТА Е СЪЩО НАРКОЗАВИСИМА!!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е не.. няма толкова смешна полиция като наш'та :) Направо света вода ненапита :)) .. .такива смешници са че направо не знам, не съм и очаквал някои да излезне виновен в тоя скандал :)
7
0
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 16 години
И за миг не съм се съмнявала, че резултата ще е друг!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 16 години
И НЯМА ПО-ГОЛЯМ ОТ БАНДИТ С БУРКАН
5
0
 
0
 
! Отговори
sitizen преди 16 години
Ченгета , кво да ги правиш?!...сиреч гадове!Смешници! ВИЕ СТЕ МАФИЯТА ,това вече всеки го знае!
4
0
 
0
 
! Отговори
anonim преди 16 години
всичко в мвр се поставя от министъра. нещата са такива че той поставя нещата и в държавата. а кой е той-пиш фонтание следствен по дела,но винаги въздесъщ. това е той, това е държавата ни държана в ръце от ковчежника на мафиотската бсп
3
0
 
0
 
! Отговори
????? преди 16 години
сивите мишлета излбелени с брашънце
2
0
 
0
 
! Отговори
Frank преди 16 години
Има ли интелигентен човек в България,който да е очаквал друг резултат?...
1
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
...оставаше и да намерят доказателства ... смех ...