Жена загина, докато приготвя зимнина в Цалапица

Огънят тръгнал от тенекия, върху която пекла чушки и патладжани
19 авг 2015 17:05,
14
Жена загина, докато приготвя зимнина в Цалапица
Снимка: Dnes.bg

76-годишна жена загина при пожар в дома си. Огънят тръгнал от навеса, под който пенсионерката приготвяла зимнина.

Възрастната жена на име Гюрга от село Цалапица се задушила от дима, когато влязла в дома си, за да спасява покъщнина. Огънят е тръгнал от тенекия, върху която жената пекла чушки и патладжани. Огнеборците се отзовали на сигнала и започнали да потушават пламъците, но жената вече била загинала.

"Тя е оставила огъня да гори и аз много пъти й викам да го гаси, за да не направи пожар, но тя не слуша и сега жива изгоря", разказа пред Dnes.bg зълвата на загиналата.

Имотът е изпепелен. Съседите разказват, че пенсионерката живеела сама и нямало кой да й помага. "Беше добра, нищо лошо не сме видели от нея", разказват съседите.

Пожарникарите угасиха пламъците преди да обхванат съседните имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
6
 
! Отговори
dedo Liben преди 8 години
razpravqm na edin shvaba kak si prigotvqme zimnina v BG,a on se puli I me pita-Abe vie indianci li ste ?
10
0
 
3
 
! Отговори
баба ти преди 8 години
Тоя де се пише "аноноимен" много *** по всички въпроси.даже името не си знае.Още през юли има у градината и чушки и домати.
9
0
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Не е до безпаричие, а е въпрос на манталитет! Възрастните хора на село са свикнали да си садят градините, да си гледат животни и да си правят зимнина - това е техния живот за добро или лошо и те повярвай ми за нищо на света няма да го заменят.
8
2
 
16
 
! Отговори
V преди 8 години
до 5Хората на село нали са бедни и прости затова консумират естествени храни от градината. Аз живея в малък град, имам малко дворно място от където си бера домати и краставици. Няма как да ти обясня че са различни на мирис и дори вкус от повечето на пазара. И на доматения сок нищо друго не слагаме освен домати. Като си купиш консерва следващият път, прочети внимателно съдържанието.
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зълвата що е жива, а не е пострадала? За имота ли се лакомила?
6
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, като в селата живеят още, като в 19 век. Кой приготвя вече зимнина? Българина от село си държи на патриархалните традиций и неще и да чуе за нещо по-модерно.
5
18
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
ЛЕКА И ПРЪСТ И СЪБОЛЕЗНОВАНИЕ НА БЛИЗКИТЕ ! СЕГА ОТНОСНО ЗИМНИНАТА - НЕ МИ ХВАЛЕТЕ ДЪРЖАВА ,В КОЯТО ХОРАТА СИ ПРАВЯТ ЗИМНИНА ,ЕСТЕСТВЕНО ЗИМНИНА СЕ ПРАВИ ОТ БЕЗПАРИЧИЕ ! В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ НИКОЙ НЕ ПРАВИ ЗИМНИНА ,ДОРИ И СЕЛЯНИТЕ ! НИКОЙ НЕ СЕЕ В ГРАДИНИТЕ СИ ДОМАТИ И *** ,А СЕЯТ ЦВЕТЯ !
4
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На село живота има други измерения. Живеят си по някакви техни закони. Ето защо се трепят с колите пияни и се палят по най-глупав начин. Неизтребима е селянията!!
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такъв пожар от тенекия за печене .Те дървата си догарят . Ама чак да пламнат да подпали всичко ?Е как разбраха че тенекията е избухнала чак , чудно ! То така ако избухваха тия тенекии жена няма да остане жива ..
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да прости жената . При пожар всеки се опитва да направи нещо , но първата опастност е димът ! Димът те убива преди огънят , това трябва да сезнае !
1
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пипера и *** още не са узрели,нещо лъжете май ??