Сладка дрямка "уволни" катаджия, други 13 – с наказание

В малките часове полицаите се унасяли, после се стряскали
17 фев 2016 17:52,
44
Сладка дрямка "уволни" катаджия, други 13 – с наказание
Снимка: Reuters, архив

Уволниха дисциплинарно полицай от Пътна полиция-Шумен, защото задрямал по време на смяна.

Други 13 униформени са с по две-три наказания и последно предупреждение за изгонване, след като камери, монтирани в автомобилите, ги изловили в дрямка.

Проблемите започнали през миналата година, когато всички катаджийски автомобили бяха оборудвани с видеокамери и с индивидуални средства за запис на полицаите.

Техниката трябваше да гарантира безкорупционни проверки и да предотврати механизма "Какво правим сега?".

Камерите не засекли корупционни практики, но вместо това преглеждайки записите проверяващи открили, че през нощта катаджиите си подремват.

На записите се виждало как в малките часове полицай се унася и изведнъж се стряска, явно усетил се, че е задрямал. На всички, уловени от камерата в дрямка, били наложени наказания, а един вече е уволнен, съобщи "Монитор".

От Административния съд в Шумен съобщиха, че при тях са постъпили 11 жалби от полицейски служители срещу наложени им дисциплинарни наказания. Според полицаите обаче се готвят още 11 жалби срещу мерките предприети от вътрешна сигурност след разглеждане на видеозаписи. На част от тях се виждат служители, на които им клюмва главата, а после се сепват и отново се събуждат.

От дирекцията на полицията в града засега отказват коментар с мотива, че текат дисциплинарни производства.

Наказанията са налагани не само за задрямване, но и за технически проблеми, за които вина не можело да носят полицаите. Така например на камерата се вижда как полицаят съвестно си слага индивидуалния микрофон, но въпреки това липсва аудиозапис на проверката.

Формално в мотивите на повечето заповеди за наказания мотивацията е обобщена, като "неуплътняване на работното време".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как да не задремеш при 12 ч., нощна смяна, освен ако не са на сигнал или оправят ПТП !Поставят им норми за колите и за актовете - по два Акта на час и 15-20бр. проверени коли, затова пишат за щяло и нещяло, да изпълнят нормата на началника си, който ги наказва в противен случай!С новата реформа в МВР-пенсионирани полицаи остават да работят-получават и пенсия и заплата.Трябва да получават 13-та заплата, като други институции.Колкото са полицаите на пътя, двойно повече са в канцелариите.
31
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами те и депетатите спят на работното мястоДаже и съвсем не ходят на работа, пък не ги санкционират
30
1
 
11
 
! Отговори
Един преди 8 години
Само така,обжалване до дупка!Защото,като ти заложат капана може да последва и второ наказание,и става,като в аритметиката 2+2=4,т.е. да стигнеш до дисциплинарно уволнение!И в съда питат защо не си обжалвал първото наказание?И тогава, и Емануил Йорданов да не може да ти помогне.
29
4
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
sabrali pari xapnali i edin 4ovek kato e sit ko pravi spi
28
5
 
6
 
! Отговори
123 преди 8 години
Журналистите да си проверят информацията преди да публикуват такива статии, за да не подвеждат общественото мнение, че само заради спане за няколко минути може да бъде уволнен служител на МВР. Сигурно няма да е само това. Могат да прочетат и ЗМВР. Най-лесно е да се правят свободни съчинения от пресконференции, но не е професионално.
27
6
 
5
 
! Отговори
бг преди 8 години
По-строго санкции към ченгетата трябват! Да си вършат работата,за която получават една торба пари,привилегии и ранно пенсиониране,ако ли не уволнения! Не може хората да бачкат до и над 60,за да вземат пенсии,а други тарикати да дремат по колите,да просят рушвети и да стачкуват в работно време!9това само в нашата държава се позволява
26
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Анонимен 29Лесно е да се каже.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Камерите не засекли корупционни практики"... ха-ха... тия, дето изпотрошиха сумайти пари да слагат камери, сигурно са очаквали, че полицаите ще си правят с тях селфита как взимат рушвет... смешници.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички дремете,ко се засягаш.
23
4
 
21
 
! Отговори
2 преди 8 години
Дрънкайте глупости колкото искате и се забавлявайте. Полицаите дето дремят по патрулките намаляват. Администрацията в мвр расте. Сметката я плащате и вие умниците.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анониментъй са прай, мойта работа на пред,държавната няма да избяга кът са наспя и кът има време ша а почнем и когат я свършим не см .е на норма я.Да работят цивилните те до 65 г имат време и да поработят и да си починат
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Призив към всички полицаи!Организирайте протест като гръцките фермери, свалете това правителство ба ГЕРБ, което се гаври с българите.На протестите лично ще Ви нося храна и вода и ще заделя една заплата да си покривате разходите 1 месецсамо да смъкнете Бъчвартова и ББ ***
20
4
 
7
 
! Отговори
!!!!!!! преди 8 години
Дааааа,уморени са .Трябва повече да си почиват.Начи Калфин направо е за трепане .Как може да им реже отпуските заплатите и всякакви там соц . придобивки?
19
4
 
3
 
! Отговори
!!!!!!! преди 8 години
Дааааа,уморени са .Трябва повече да си почиват.Начи Калфин направо е за трепане .Как може да им реже отпуските заплатите и всякакви там соц . придобивки?
18
5
 
16
 
! Отговори
2 преди 8 години
Радвай се народе. Зад всеки полицай, който е в патрулката и маа дежурства по 12 часа ден след ден до побъркване, стоят по трима от вътрешна сигурност със заплати 3 пъти колкото неговата, и го дебнат да му клюмне от умора главата за да си оправдаят заплатите. И сега след реформата познайте кои ще станат повече. И да, места за полицаи има, ама за вътрешна сигурност си е бало м.... там няма почване ама това не го пишат в новините. Но радвайте се и се веселете, на прав път сме
17
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той наш боко на конференцията в Осло дремеше като даракчийско магаре, но пиарите му го накараха да лъже че уж е писал есемеси. А то ясно се вижда че дреме кат мисирка. А полицаите ги разбирам, те до един имат фирми, регистрирани на близки, роднини,стринки,уйчовци и други, и когато не чакат пенсията стресирани, чукат частно, умАрят се много и ходят на държавна служба, да си починат.
16
9
 
26
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Тия се крият и дремят по цял ден, не само през малките часове.И сънуват по 20 заплати.
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1998 служих в жандармерията в София,давахме наряди на по посолствата,бях на египетското и към два през ноща влизам в кабинката за почивка,по едно време идва патрулка и спира на паркинга,гледам аз от вътре полицаите на *** виждат и започва едно броене една подялба на банкноти.След което се отдадоха на сладка дрямка
14
4
 
32
 
! Отговори
дрън-дрън преди 8 години
Задрямал за секунда пък се сецнал и оп наказание -после онези капацитети които се гаврят с хората от вътрешна сигурност -да ходят и да седят във вмирисаните патрулки -щото няма да има хора за това . По интересното на тази " новина " е че абсолютно всички ще съдят министерството за наложените наказания ,ще спечелят на 100% и някой ще им плати обезщетения ,но това няма да е нито Бъчварова нито онези мишки от вътрешната сигурност ,а отново данъкоплатеца,който за пореден път правят на улав.
13
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато прочета в медиите , търсят се пътни полицаи тогава ще повярвам , че има реформа в МВР . Дотогава никакви поръчкови статии не ми действат .