Пак: Пари и злато през балкона – 13 бона за ало апашите

Трима силистренци били измамени по аналогичната схема
20 яну 2017 21:21, Анисия Иванова
17
Пак: Пари и злато през балкона – 13 бона за ало апашите
Снимка: Dnes.bg

Трима силистренци са дали на телефонни измамници 13 000 лева и голямо количество златни монети и накити, съобщиха от МВР.

Потърпевшите са две жени на 76 и на 78 години и мъж на 71 години. И в трите случая е приложена аналогична схема.

Първото обаждане е от името на син или дъщеря, нуждаещи се от пари за скъпо лечение, но направено така, че измамата да бъде разпозната. След това жертвите получават второ обаждане - този път от мъж, представящ се за полицай, който им съобщава, че е наясно с действията на телефонните измамници и ги моли да съдействат за тяхното залавяне.

Дава им указания да хвърлят през балкона или да поставят на определено място наличните си пари, за да може измамниците да бъдат заловени от полицията в момента, когато ги вземат.

Гарантира, че сумата ще бъде върната след края на операцията. За да бъдат под постоянен контрол, измамниците изискват от жертвите да съобщят номера на мобилните си телефони и поддържат с тях непрекъснат контакт, за да направляват действията им.

Едната жена, след като изтеглила от банка 3230 лева, ги поставила на указаното място - под контейнер за смет в централната част на града. Другата жена хвърлила през терасата 5600 лева, златни накити и монети с тегло около 105 грама и торбичка с неустановено количество други бижута.

Мъжът, който също повярвал, че участва в полицейска операция, изтеглил от банка 4000 лева и ги поставил под контейнер, а после се прибрал вкъщи и хвърлил през балкона 7 златни монети.

Часове по-късно, след като напразно чакали да се свържат повторно с тях и да им върнат парите, възрастните хора разбрали, че са измамени.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
31
 
! Отговори
Аз преди 4 години
За жалост през последните години ,пенсионерите не видяха друг начин да си решат проблемите и хвърлят ли хвърлят дават ли дават,а някои и ъглошлайфове купуват.Накрая някой трябва да им каже;-Оставете деца ,близки ,роднини и приятели да се оправят сами .Не се лакомете по кярове и няма да се тюхкате.Ама на де..............нито чуват ,нито разбират от дума.
9
0
 
31
 
! Отговори
Ravno pole преди 4 години
Farliat za novi jaguari i porsheta na policaite i popovete.
8
1
 
33
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 4 години
За децата си нямат пари,но за ловене на алоджии мятат пачки пред терасите.
7
0
 
33
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 4 години
Никой няма да ги спре да "работят"! Този който трябва да ги спре -- нему се отчитат !! Основен постулат в криминалистиката е - НЯМА НЕРАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ - ОСВЕН АКО НЕ СА СВЪРЗАНИ С ВЛАСТТА ! А нашенската "власт" все още живее с едничката мисъл - ДА ЗАБОГАТЕЕ !! Социалистическата власт я остави гола- голеничка - няма ни един лорд,дук или конт... Сиромашка работа......Без замъци, яхти, авоари в швейцарски банки, имения по екзотични острови..... Мизерия.....
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напускам работа и почвам да обикалям междублокови пространства да търся пари, чувам хвърляли торбички със злато през балконите)
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***
4
1
 
43
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
*** народ.
Просити родители - прости деца.
А нямали били достойно заплащане? Ми то с такъв акъл - такава работа, а заплащането - според акъла.
3
1
 
46
 
! Отговори
Зенон преди 4 години
Имали дали!кои бабички имат пари за хвърляне?И това се знае.Мойта баба няма и 10лв.Когато има избори стават в 5ч. и препускат да гласуват и се правят на много умни,като си хвърлят парите-неразбрали,незнаели и т.н.
2
6
 
49
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Избиратели на комунистите.
1
4
 
49
 
! Отговори
Турист преди 4 години
Венци и Соня били в планината. На Венци у се приходило и се усамотил в храстите, а Соня продължила. Позабавил се доста Венци. Зор, та зор. Станал по едно време и тръгнал да настигне Соня, но тя се изгубила в гората. Тогава Венци завикал:
- Къде си Соняяяя?
А ехото му отговорило: С оняя, с оняяя, с оняяя!