Баба изтегли от банка 40 бона, даде ги на ало апаши

Мним полицай ги поискал, първоначално дала злато и 320 лв.
Обновена: 14 фев 2017 11:57 | 14 фев 2017 11:40, Анисия Иванова
87
Баба изтегли от банка 40 бона, даде ги на ало апаши
Архив: Булфото

76-годишна жена от Тервел стана поредната жертва на ало измамниците в страната. Бабата трябвало да участва в залавяне на телефонни измамнини и дала на непознати 40 000 лв., съобщиха от полицията в Добрич.

Вчера следобед тя се обадила в полицейското управление в Тервел да съобщи за измамата.

Според разказа й в неделя тя получава обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служители на МВР. Мнимият полицай заявява на възрастната жена, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни изамници.

Около 15:00 часа на улица в града жената предава сумата от 320 лева и неустановено към момента количество златни накити. След предаването им жената получава отново обаждане от мнимия полицай, който заявява, че е необходима по-голяма сума пари за залавянето на групата телефонни измамници.

Около 08:00 часа в понеделник жената изтегля сумата от 40 000 лева от обслужващата банка и оставя сумата пари на същото място. След като връзката с мнимия полицай прекъсва, жената разбира, че е станала жертва на телефонна измама и се свързва с РУ МВР Тервел.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: добричМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забележете, че новините с измамените баби за по 50 бона ги няма никаде другаде освен в тоя бозаджийски сайт.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай стига с тези баби е писна ми от *** статии откъде ги има тези 40 хил. таз баба ве и все баби
69
0
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Имала - дала. Ако се смятат тези "доходи" сртедния доход нба глава на населението бая се повишава.
68
0
 
9
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
По Нова година , родителите на шефа отишли до банката да дръпнат 5000Е за подаръци за внуците и от банката им казали че ако им е спешно най-рано към 12ч , а в Бг са къде къде с по висок стандарт пенсионерите и 40к - пари за семки.
67
0
 
8
 
! Отговори
Вот дъ фак преди 7 години
Бабата играе в комбина с журналистите от "тудей.бг" - трафик потока под този тип статии рязко падна и затова се е поддала на измамата. Второто предположение е че някой журналист подготвя материал на тема:"Експериментът на тнес .бг - колко оборот ще завъртим с 10 обаждания на телефони в малки населени места"
66
0
 
5
 
! Отговори
сър Пичук преди 7 години
Пpocт народ...А още по-голяма пpocтотия е, че банките питали за сума над 10 000 лв., за какво ще се харчат :D :D :DЯвно плюeщите тpoлове са виждали 10 000, само на снимки...
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли независим социолог да направи анкета,тези,които хвърлят пари на коя партия симпатизират.Така всяка партия ще може да предупреди и запази електората си,пък и ще видим на коя партия електората е най-богат.
64
0
 
12
 
! Отговори
До Петкан преди 7 години
Петкане, доколкото съм запознат сума над 5000 лв. се изтегля с предварително уведомление към банката няколко дни по рано, за коя конкретно дата ще ти трябват тези пари. А за сума над 10 000 лв. се уведомява за какво конкретно ще я използваш - да ли ще купуваш къща, да ли ще правиш ремонт, и т.н.
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На такива,ако им поискаш 50 стотинки увеличение на месечната такса за входа,ще опищят орталъка,*** иначе диплят пачките под дюшека! хак и е,да ги беше дала на внучетата,колици да си купят,силикон на джуките и на гърдите да си турат,нукоя линия бяло да изшмъркат...тя на бандитохващачка тръгнала да се прави!
62
1
 
6
 
! Отговори
ivan преди 7 години
явно и МВР са в играта
61
1
 
8
 
! Отговори
Ал. преди 7 години
Куне, Куне, просто не знаеш за какъв възрастен и проклет пън, става дума, тоест, искам да кажа нещо за "мат,рияла" обиждахме се, като ни го рекоха/ Е, това е - и 40 хиляди,и 4 хиляди да са , обзалагам се, ги е крила от деца и внуци, от сестри и братя. Знаеш ли, Куне, нещо за яростната алчност, егоизъм, лакомия, говоренето единствено за пари, парцалите, които облича, при пълни гардероби...? Моля, извинете ме, ако обидих някого - просто го бия този "тъпан"!Отвратително е...
60
1
 
9
 
! Отговори
Петкан преди 7 години
До анонименКакво ти е виновна банката, че оная е *** бе ?
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как се тегли такава сума от банката!?!? НАЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО НЯКОЛКО ДНИ НАПРЕД ТРЯБВА ДА УВЕДОМИ БАНКАТА, ЧЕ ЩЕ ТЕГЛИ ТАКАВА СУМА. ЩОМ Е НАД 10000 ЛЕВА ТРЯБВА ПРЕДВАРИТЕЛНО УВЕДОМЛЕНИЕ НА БАНКАТА И ДА УВЕДОМИ ЗА КАКВО ЩЕ ГИ ИЗПОЛЗВА. НЕЩО ПОНАМИРИСВА НА ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК.
58
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
Ало Герджиков понамали пенсиите че у маалата се издуха от кебапчета.
57
0
 
9
 
! Отговори
Bond преди 7 години
Тия *** от днес-бг толкова ли не могат да измислят нещо ново?Като закъсат за материали почват с "измамените" баби! 40 хил ей така се теглят и се дават!Бездарници!
56
1
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
До Анонимен 61 Как да предупредиш малоумно бабе? То от акъла си не се дели.Гласува за БСП и се муува на пешоходната пътека , защото знае че е с предимство....
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бъдете толкова коравосърдечни.Бабата може да има деца зад граница и престъпниците да знаят това,може да е продала имот или получила наследство.Не е невъзможно някой да има такива пари.Лошото,че тези хора са живели в друго време,когато такива неща не са се случвали,имали са респект към закона и държавните институции,затова са толкова наивни.Но няма ли кой да им каже?
54
0
 
12
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
Невероятно ! Ненормално! Идиотско!
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези хора нямат ли роднини,близки,съседи,никога ли не са чували за ало измамниците.Няма ли кой да ги предупреди?Наистина солови играчи ли са или има някаква схема???
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1000% гаранция, че участватт служители от банката в схемата. Я чиновник, я шеф