Курсантка се простреля с автомат "Калашников"

Инцидентът е станал, докато е чистила оръжието си
Обновена: 5 апр 2019 07:41 | 5 апр 2019 07:30, Камелия Цветанова
80
Курсантка се простреля с автомат "Калашников"
Снимка: Булфото, архив

Курсантка от Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново се е простреляла с автомат Калашников. Инцидентът е станал в четвъртък около 19.36 ч.

При почистване на зачисленото й оръжие курсантката се е простреляла в областта на гърдите, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Пострадалото момиче е транспортирано незабавно с линейка в Спешна помощ в търновската болница.

Тя се обучава във факултет "Общовойскови” на НВУ "Васил Левски” от август 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И най вероятно е бил такъв иначе тази мома щеше да е с 10 см отвор на гърба..."Мхм... Със 100 сантиметра... Ахахахаха!!!!!Още си спомням и един от Военна полиция като обясняваше как АК имал страшна пробивна сила и минавал през 7-8 човека наведнъж. Пълно е с фантазьори!
44
5
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 5 години
глупости пишеш, заредено оръжие означава че има вкаран патрон в цевта и е на предпазител, което е съвсем различно от това да си закачил пълнител с 30 патрона. Отделно от 10 г поне по време на дежурство с АК първия се слага халостен. И най вероятно е бил такъв иначе тази мома щеше да е с 10 см отвор на гърба...
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ефективна армия се прави от интелигентни хора.
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И едно друго нещо искам да ви кажа също... Това са хора, които отиват там в една особена възраст, подобна на пубертета, далеч от семейства, далеч от приятели, току-що разделили се с всички от училище, разделени от гаджета и цивилен живот и т.н. сляли се в една сбирщина заедно с пълни ***. И от това им се мачка психиката. Не само на жените! А тия които правят психологическото тестиране са още по-тъпaци и от всички други останали. Особено тия във ВМА София. Около 2/3 ходят там за това нещо.
41
3
 
11
 
! Отговори
до 37 преди 5 години
А наряд не си ли давал?!? Войника се разхожда из целия щаб със зареден автомат... Какви ги говориш.(извън поделепието само). Ама ти верно вицове говориш. Друг е въпроса, че сега явно има лигавщини. Това не е за жени бе, не че при мъжете не е имало инциденти.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ще излезне, че уж сте ходили в казарма, уж много акъл са ви наляли там, пък не ви идва на ум, че в тия сайтове "новините" идват от всякакви хора, чули-недочули, мъже, жени, деца, ходили и неходили в казарма, разбиращи от оръжия или неразборащи. Така са им казали, те така пишат. Получило се е някакъв развален телефон. Какво само повтаряте "така не може", "така не може". Ми хубаво. Най-вероятно не е било при почистване, най-вероятно е била някъде другаде, най-вероятно е тропнала АК в земята.
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения начин да се гръмне в гърдите при почистване е когато шомполира цевта, тогава се надвисва над него и движи нагоре, надолу, НО.... за да се стигне до тази стъпка автомата е разглобен напълно. Тука ни спестяват нещо, но всеки служил ще разбере, че има нещо друго
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Употребявала е цевта не по предназначение!
37
1
 
14
 
! Отговори
додо преди 5 години
Това да го разправят на шапката ми то ,щото и журналята толкова си имат хабер от оръжие и пишат глупости.
36
4
 
13
 
! Отговори
додо преди 5 години
Сигурно го е хлопнала в караулното на земята и е гръмнал.при Калашника с по-слаба пружина става този номер,като го завъртиш за цевта и се зарежда.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако ти кажа колко пъти съм виждал автомат да се разглоби на части, само с едно пипане.
34
8
 
19
 
! Отговори
Бивш офицер преди 5 години
1. Жените нямат място в армията, може ама в тила и без оръжие! 2. При боравенето с оръжие си има правила, които ако ги прескочиш...пушката гърми и празна! 3. Някой не си е свършил работата по съхранение и очтчет на боеприпасите! 4. Инцидентите винаги стават по вина на човешкия фактор! Между другото, при едно от ученията ми, заредиха картечница с бойни патрони, а тренирахме нападение и отбиване на атака взвод срещу взвод..! И най тъжното е, когато един мъж на караул в 5курс се самоуби заради жена
33
6
 
28
 
! Отговори
гост преди 5 години
В Звездец бяхме 1800 човека с Калашника лягахме и с него ставахме всеки ден стрелби и учениа и чистене на оръжието ,как един не се прострля , а сега кой ги гледа тези пикли какво правят и от коя страна държат автомата -при чистене станало пълен смях ,и защо е с бойни патрони.
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А ако знаете само за колко още инциденти не се е разчуло по медиите........."Точно така е! Спомням си, че на полигона танк беше премазал момче по време на учение. Аз не съм го видял тогава с очите си, но други хора, които го бяха видяли, разказваха за кости от череп по веригата.И знаете ли какво? Изненада - в нито една медия, нито една телевизия (специално следихме новините по ТВ), нито един вестник, нито един сайт, не писаха тогава за това нещо. То просто не достигна до журналистите.
31
2
 
10
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Прострелването не е станало при почистване. Ако беше опит за самоубийство, нямаше да е в коремната област. Питам се, ако момичето беше простреляно в гърба какво щяха да измислят, за да потулят случая...Дано се оправи бързо!
30
2
 
9
 
! Отговори
ходил в казарма преди 5 години
много зле работата и то във военно училище където трябва да изкарва офицери за армията който е ходил в казармата знае много добре какви бяха правилата за оръжието и как да се борави с него всеки преди да го почистваше или каквото и да било са го карали да зарежда празното оръжие по няколко пъти и да щрака във въздуха или на стойката за зареждане на карула. така се проверяваше да ли е празно оръжието едно време се действаше по устав сега незнам как са правилата но явно не са наред
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То, че като се удари приклад може да гръмне, ама се казва, че е при почистване на оръжието??? Или не е така. Излиза, че не е имало контролен изстрел от нехайство и...Да, не е невъзможно ако пада на приклада и тя се навежда да го хване и гърми. може.Особено жените не са много за тия "играчки".
28
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
И аз съм чистил АК, ама как точно ще насоча автомата към гърдите, че и спусък да натисна ... идея си нямам ... а бойния патрон пък въобще няма място при почистването ... съмнителна е историята .... нещо друго е станало ...
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Крият нещо. При почистване е невъзможно да стане, ако не си тотална нула в главата."Е ти не виждаш ли, че там влизат тотални нули? Остави другото, ами даже днешните младежи си мислят, че това е като в компютърна игра - прострелваш се и рестартираш и почваш същото ниво отначало.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по скоро си е играла с автомата докато е била в караулното...