Иззеха тютюн за наргиле за 70 000 лв. на "Капитан Андреево"

Той е бил скрит в клетки за птици
23 юни 2020 17:22, Красимир Ангелов
0
Иззеха тютюн за наргиле за 70 000 лв. на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция Митници

Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха 220 кг. тютюн за наргиле при проверка на микробус, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

Товарното превозно средство е пътувало за Австрия.

То е било селектирано за щателна митническа проверка, като при оглед на товарното помещение се установява, че то е пълно със специални клетки за птици, за които шофьорът обяснил, че са порода бойни индийски петли и кокошки.

След отваряне на клетките митническите служители откриват, че в четири от кафезите са укрити 120 пакета с по един килограм тютюн за наргиле. В хода на проверката в кашони на рафтове в лявата страна на товарното отделение са намерени още 100 кг тютюн за наргиле в 180 кутии по 0,500 килограма и 20 пакета по 0,500 кг.

Задържаният общо 220 кг. тютюн за наргиле е без акцизен бандерол с пазарна стойност 70 000 лева.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под наблюдение на Окръжна прокуратура Хасково, уточниха от митницата.

Превозваните птици са върнати обратно в Турция след становище на ветеринарен инспектор от БАБХ, който установява, че шофьорът не притежава никакви документи за тях.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари