Митничари заловиха над 1100 кашона с опаковки за цигари на "Дунав мост 2"

Открити са и ролки филтърна хартия
26 сеп 2023 17:37, Красимир Ангелов
0
Митничари заловиха над 1100 кашона с опаковки за цигари на "Дунав мост 2"
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха 1170 кашона с опаковки за цигари и 583 ролки с коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщават от Агенция "Митници".

На 22 септември около 22:00 часа в района на ГКПП "Дунав мост 2" при Видин - Калафат митнически служители спрели за проверка излизащ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин.

Водачът е представил товарителница, в която се посочва, че превозва опаковъчна хартия от България за Италия. При извършената физическа проверка митническите инспектори открили в товара палети с опаковки за цигари и коркофан (филтърна хартия). При извършената щателна митническа проверка в товара са установени 26 палета, съдържащи 1170 кашона с опаковки за цигари от различни защитени търговски марки, както и четири палета с общо 583 ролки с коркофан, също с надписи на защитени търговски марки, уточняват от агенцията.

Стоките за задържани поради съмнения, че се превозват в нарушение на регламента на Европейския парламент и на Съвета относно защитата на правата върху интелектуалната собственост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари