Шойбле: Няма лесен път за Гърция

Германският министър се надява страната да има правителство след 17 юни
Обновена: 9 юни 2012 14:28 | 9 юни 2012 14:28,
119
Шойбле: Няма лесен път за Гърция
Гърция живя десетилетия наред над възможностите си, смята Шойбле. Снимка: архив, Reuters
Недопустимо е да се казват лъжи на гръцкия народ, няма лесен път, Гърция живя десетилетия наред над възможностите си и не направи необходимите реформи. 
Това заявява германският финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за местен вестник.
 
Шойбле изказва надежда, че резултатът от повторните парламентарни избори в Гърция на 17 юни ще доведе до съставянето на едно бързо функциониращо правителство, което да реализира задълженията за оздравяване на икономиката на страната, съобщава гръцката агенция АНА-МПА. 
 
Шойбле изтъква, че Гърция не е достатъчно конкурентоспособна, за да се сдобие с жизнения стандарт, който гърците основателно очакват. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
5
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Македония разпъната като мъченик пред ЕС, подобно на Христос, остана без език, също като Исус, за когото никой не знае на кой език е говорел. Може би и той е говорел македонски, продължава Ружин. Политическият екстаз на премиера (Никола Груевски) беше развален от прецизния и неумолим доклад на ЕС. Таман и той започна да вярва в своята идилична приказка за Македония и лошите еврократи му развалиха плановете.
30
5
 
14
 
! Отговори
Тома Томов преди 11 години
До Левчев.Левчев, следя форума от доста време и темата. Стига , Левчев! То бива пристрастие, ама къде е обективността? Що не се съгласиш със следното:1. Гърците живеят над възможностите си, защото така им позволиха по обективни политически причини.2. Гърците си внушиха, че са велики ( поради предхождащото твърдение) т 1.3. Европа храни Гърция и поддържаше и илюзията т. 2.4. ПРез последните години наистина имаха и все още имат по- висок стандарт от нашия.5. Това ще секне, но може би .
29
4
 
2
 
! Отговори
за дивите варвари преди 11 години
Абе мухлйо, що си мислиш че християнството е цивилизовало народи , напротив това е било робство за народите както и сега с този Европейски съюз , Евреите създадоха това мощно оръжие за да разделят и владеят народи.Япония християнска ли е ? Китай християнски ли е ? Индия 7-8 хилядна история ... какво християнство , какви пет лева.Аре скрий се някъде , цивилизовали ни били хаха ***.
28
2
 
3
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Македониа е зема со грчко име, српска црква, бугарски народ и азик, 25,7 отстоАлбанци од кои 120.000 фалсификат?! Ич не ни е лесно! :) Загрижен МакедонецТози текст е публикуван в македонския вестник Вечер в рубриката Думи на деня, като нарочно не променихме нищо в правописа.Докладът на Европейската комисия (в текста на представения по-рано този месец доклад за напредъка на Македония липсва думата македонски като определение за езика, на който се говори в страната).
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според големия дисидент и затворник на комунизма Владимир Буковски ЕС е нещо като съвременен вариант на СССР, в който властниците не се избираха чрез ибори, а се излъчваха от редиците на политбюро.Върху тях НЯМА никакъв контрол, и те не носят отговорност пред НИКОГО.Такъв случай например е избирането на Ромпой за президент на ЕС и Барозу на шеф на ЕК.Свидетели сме на модерен европейски пост-комунизъм, който ще се срути по същия начин като СССР и по същите причини.
26
3
 
2
 
! Отговори
Пападопулу преди 11 години
Виновни за тази криза са германските и най- вече френските банки, както и банките в щатите са виновни за тяхната криза.
25
4
 
3
 
! Отговори
до Лапчев преди 11 години
Айде бегай от тука бе,те щото са толкова богати за това се молят на Германия да пусне пари,че иначе са фалирали до месец.Смешна и измислена нацийка
24
5
 
8
 
! Отговори
До умника Левчев преди 11 години
Мислех си че щом пишеш толкова за история си някакъв вътре в нещата но сега се убедих че ти наистина си лаик.Не е имало в древноста държава с името Гърция , трябва да си го набиеш в тъпата глава.Елада е била съвкупност от отделни държави , не е имало една държава това е твоята огромна заблуда.Полис - град държава , ако имаш поне малко мозък отвори Уикипедиа и провери.Второ - Всичките знания , които древните елини са имали са ги взели от Египтияните , Александрийската библиотека.Ясу малака...
23
4
 
9
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Гърците са фалирали, сега след 2 седмици като ги изритат от еврозоната ще могат да си печатат колкото си искат драхми и ако искат могат да си раздават и заплати от по няколко милиона без изобщо да се налага да ходят на работа....А бълга,ите ще им ръкопляскат ....
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спокойно ЕС няма да го бъде още дълго, тъй че и гърци и българи ще се отърват от брюкселската тояга в близките месеци или най-много няколко години.Искам да напомня че НИКОГА досега, валута зад която не стои конкретна държава, една хазна и единна данъчна политика (като еврото) не е успявала да оцелее повече от няколко десетилетия.
21
1
 
3
 
! Отговори
do 22 преди 11 години
awe ei darven filosof golqm istorik se izvadi. dnes6nite garci nqmat ni6to ob6to s drevnite prosto sa im zeli imeto . imat vrazka s tqh kolkoto ti pigmeite.
20
8
 
7
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Когато гърците са създали европейската цивилизация и през 776 год. преди христа са провеждали олимпйиски състезания ние прабългари и славяни сме се люлели на клона хванати с опашката и ни нямало на света дори като сперматозойди или ако ни имало някъде сме мяукали както котките и лаели като кучета, диви и варвари без писменост до 9-ти век след христа както пише и Академик Проф.Гюзелев!."Славяните идват в балканските провинции на Византия както всички други варварски народи преди тях.....
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато избираме политици по лозунги и тв интервюта -така ще сме Толкова ли сме прости ,че за 23 години не можахме да си извоюваме поне малко по-нормални доходи Не ме интересува коя партия ще управлява, интересува ме хората да живеят достоино Обидно ми е че като вдигат цените непрекъснато дават за пример някоя друга държава ,но като стане дума за заплащане се мълчи
18
1
 
1
 
! Отговори
хехееее преди 11 години
кой се е наричал гръ4 не разбрах?я пак си помисли.не стига,че ни окрадохте историята ами сега и по голям кънчо от моя вадиш.да не ти преседне:)виж на гър4ите вече им е приседнал/казах жалко но.../и ще се плъзга още много,но ти явно си дървен филосов и мнението ти не подлежи на оспорване.айде чао,че нямам нерви и време за безгръбначки плюнки като теб.
17
1
 
3
 
! Отговори
до левчев преди 11 години
то си личи , това на аватара са два гръцки гея , за жалост днешните евреи които населяват земята на древните народи които не са били един или два а стотици са взели само *** , да сте чули някое Гръцко изобретение последните 100 години ? Не , нали ?Ами че то си е ясно че нямат нищо общо с тях.Левчев , ти наистина ли имаш Гръцки любовник , няма лошо какво толкова , поне махни аватара да не си личи толкова.
16
5
 
11
 
! Отговори
левчев преди 11 години
.......6% ОТ ГРЪЦКИЯТ БВП Е 60% ОТ БЪЛГАРСКИЯ!!!!!!!!!!!!!! КАТО МИНЕШ ГРАНИЦАТА ГЪРЦИЯ ГРЕЕ КАТО СЛЪНЦЕ А ПРИ НАС ЛЪХА ОТ ВСЯКЪДЕ МИЗЕРИЯ, РАЗРУХА, ДУПКИ, СИВИ И МРЪСНИ СЕЛА И 800.000 ПАНЕЛНИ *** КОЛИБИ!
15
3
 
2
 
! Отговори
хахаа преди 11 години
гър4ите само могат да ми хванат кънчото бе ***.това тъпо византийско племе не става за нищо друго,освен да чупи чинии и да се заглежда по чужденките,понеже гръ4ките жени са доста окосмени:)аре пий си хапчетата
14
6
 
12
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Българинът е ***. Не си гледа насрания ***, а чака със злорадство да види краха на Гърция. Няма да го видиш, Андрешко, защото там са заложени огромни интереси и пари и големите има какво да губят. Гледай си в празната паница и в скъсаните *** и се опитай да пораснеш. Като гледам какви хора ни управляват започвам да разбирам защо по време на османското иго българите са се наричали гърци от срам и не ги упреквам,понеже сме едни жалки плюнки в момента!
13
5
 
2
 
! Отговори
левчев преди 11 години
ДО 11......ЖЕНА ТИ ЛИ ЗАРАБОТВА НАДНИЦА В ХОРИЗОНТАЛНО ПОЛОЖЕНИЕ В ГЪРЦИЯ? НЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ПРИ ЖИВА ЖЕНА ДА РАБОТИШ Е СРАМОТА!
12
1
 
3
 
! Отговори
до левчо преди 11 години
ти пак ли почна бе измислен герой?да нямаш гръ4ки любовник,че толкова ги хвалиш а нас оплюваш?аре пътека към гръ4ко да видиш падението им/много жалко но.../от близо.