Лидерите от Г-7 обсъждат, умуват, не отстъпват...

"Русия ще бъде поканена, само ако спре агресията към Украйна, заяви Туск
7 юни 2015 19:19,
244
Лидерите от Г-7 обсъждат, умуват, не отстъпват...
Снимка: архив, Reuters

Няма да има смекчаване на санкциите срещу Русия, докато Москва не започне да сътрудничи за преодоляване на кризата в Украйна. По този въпрос бяха категорични всички лидери на срещата на Г-7 в баварския замък "Елмау". Водачите на седемте най-развити индустриални държави се събраха край Гармиш-Партенкирхен, за да обсъдят най-належащите световни проблеми.

"Ако изобщо имаме дискусия по повод санкциите срещу Русия, то това ще е дискусия за изострянето им, а не за облекчаването им. Всички предпочитаме Русия да е заедно с нас на масата. Но ние не сме само група, обединяваща държавите политически или икономически. Това е група, базираща се най-вече на споделени ценности. Русия може да бъде поканена отново, само ако спре да се държи агресивно спрямо Украйна”, заяви Доналд Туск в началото на срещата.

Още по темата

Западът наложи санкции срещу Русия след анексията на Крим, като една от мерките бе изключване на Москва от срещите на Г-8, която от тогава се събира във формат Германия, Великобритания, Франция, Италия, САЩ, Канада, Япония. По този повод доста германски политици критикуваха изключването на Русия, тъй като без нея не може да има реално решение на украинската криза, пише БНТ.

За агресията на Русия срещу Украйна остро се изказа и американският президент Барак Обама. "Трябва да действаме единно срещу нея”, заяви той. Британският премиер Дейвид Камерън настоя Западът да е единодушен и по отношение на санкциите срещу Москва в бъдеще.

По-рано протестиращи издигнаха лозунги "политиката е за хората, не за пазарите". Замъкът "Елмау" обаче е обграден с телена мрежа и няколко полицейски кордона. Според журналисти, участниците във форума могат да разберат за демонстрациите само от медийното им отразяване.

Засега около замъка и в самия Гармиш-Партенкирхен е спокойно. Осем протестиращи са арестувани, тъй като са се опитали да блокират магистрала. Трима от тях вече са освободени. Заради блокади на демонстранти по пътя към замъка обаче се налага журналисти и гости на форума да бъдат транспортирани дотам с хеликоптери, а не с автобуси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
@191 преди 8 години
"6% от населението на Ню Йорк са бездомни"90% от тях са имигранти.А и са бездомни щото Ню Йорк е адски скъп - никой не ги кара да стоят точно там.
148
1
 
10
 
! Отговори
Сопот ВМЗ преди 8 години
Както хубаво са се събрали на снимката що не организират една демонстрация на стрелба с РПГ.Ще им осигурим добър боеприпас от студената война да ги стопли.Много проблеми ще бъдат решени.
147
1
 
5
 
! Отговори
Непоканен преди 8 години
На срещата на ГЕЙ 7 ще присъства представител на Русия Демон Искендеров.След пристигането му останалите участници са се изпарили.
146
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 8 години
Статията е доста безсмислена, а част от коментарите са направо ужасяващи.
145
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидели, сидели и умували..По едно време само сидели
144
0
 
3
 
! Отговори
кукуруз преди 8 години
до 209, Викаш уж за работа са се събрали...
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооо 206 ти пич не си виждал самолет--камо лши да си инжинер-личи си само по правописа ти....айде бегай да стискаш акнето...***
142
0
 
9
 
! Отговори
без коментар преди 8 години
Дневния ред на Г-7: Първа точка: Владимир Путин; Втора точка: Владимир Путин; Трета точка: Владимир Путин; Четвърта точка...
141
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каквото и да си приказвате. аз примерно съм д-р инж. и в Иркутский авиазавод взимах около 2500 USD (при заплата на работтника около 450USD), сега работя за Boeing и взимам около 18000 USD при заплата на работника около 5500 USD ... цените няма да ги коментирам, USA e много по-евтино в РФ. РУсия е мафиотска държава с много, ама много полуграмотни управляващи, феодали и .....
140
9
 
7
 
! Отговори
средна заплата преди 8 години
САЩ - 4000 долараРусия - 500 долараБраво на др. Путин. От всички държави с нефт, само Русия и Нигерия са толкова бедни.
139
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 203 бегай да чистиш на кравите фъшкиите политиката не е за ***
138
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснака само от дърво разбира, затова винаги е бил управляван със сопата.Никакви отстъпки за Путин, това джудже да си живее в Азия.
137
0
 
12
 
! Отговори
грубиян преди 8 години
Стадо овце на сутрешна паша. Догодина отидете на Бояна, там тревата е по-сочна и имаме щатна пастирка.
136
2
 
14
 
! Отговори
Наум преди 8 години
До 184Ей хората са зле бе чорбаджиьо! Това че 10% от населението или по-малко по престъпен начин е забогатяло нищо не значи. Имало коли и почивки. За кого? За тия където експлоатират служителите си, отплащат се за труда им със смешни заплати и незпазване на трудовото законодателство, за тия обзети от алчност крадливи измамници ли? Нацията изчезва а той тръгнал да обяснява колко сме били добре защото бил видял няколко коли. Сития на гладния не вярва. Пази Боже сляпо да прогледа.
135
3
 
10
 
! Отговори
Ь преди 8 години
До Наум.....Напълно съгласен с теб--само като го видя нашият защитник на евроценности-***...и направо ми идва да взема лопатата...
134
3
 
22
 
! Отговори
Наум преди 8 години
Пикая на вашите ценности. Това са "ценности" на толериране на злото, на уродливото, на извратеното. На хората им е писнало от вас. Писнало им е от кончити, гей паради, толериране на малцинства, писнало им е от промотирания сатанински окултизъм и от всякакви други "ценности" изхождащи от дявола.
133
4
 
19
 
! Отговори
Коце Мастиката преди 8 години
Никой не е в състояние да пречупи Путин. Шимпанзето Обама разсъждава като *** изпусната от Зоопарк!
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ Туск ли е в Г-7?! А къде е първата икономика в света Китай?--------Китай не бяха ли към БРИКС ?
131
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Туск ли е в Г-7?! А къде е първата икономика в света Китай?
130
4
 
16
 
! Отговори
maora преди 8 години
До всички *** ***.Заплатите в Сащ са ниски, не се заблуждавайте.10 кинта на час е повсеместно. Ако имаш местно образование е по добре. Може да се почне и от 12.В някои щати и с тия пари все още няма да умреш от глад.Но за новодошли е ужас. Камиони, чистачи, лимо и такси.....това е