Льо Пен с десен завой в края на предизборната кампания

Не се знае дали французите ще се доверят на Макрон
20 апр 2017 11:52, Елка Василева
24
Льо Пен с десен завой в края на предизборната кампания
Снимка: Reuters

Кандидатът за президент на Франция Марин льо Пен се приближи още към крайнодесните позиции на последния си митинг преди изборите, пише британският в. "Телеграф".

Тя се фокусира върху проблемите на сигурността, обръщайки се към поддръжниците си в мултиетническия град Марсилия, като заяви, че съперниците й са готови "да позволят на имигрантите да превърнат Франция в гигантско място за незаконно настаняване" и обяви, че "мултикултурното общество е мултиконфликтно".

В продължение на години Льо Пен се опитваше да привлече по-широка подкрепа за партията, основана от баща й Жан-Мари льо Пен, но изглежда до голяма степен се отказа от този подход през последните дни преди изборите.

Новата й твърда линия беше посрещната с одобрение от събралите се на митинга, мнозина от които скандираха "Франция за французите" - стар лозунг, свързван с ксенофобията и антисемитизма, обхванали Националния фронт по времето на баща й, отбелязва британското издание.

Племенницата на Марин льо Пен, Марион Марешал-Льо Пен, резюмира в едно изречение нейната формула: да се представи като алтернатива на истинската левица и на фалшивата десница, пише френският. "Монд". Тя се опитва да представи една "истинска" дясна сила, която няма да предаде своите ценности. Наблягането на основните за нейната партия въпроси като сигурността и националната идентичност цели да мобилизира основния й електорат, подчертава изданието.

Докато Марин льо Пен заплашва да изведе Франция от ЕС, кандидатът за президент Еманюел Макрон е пламенен поддръжник на Европа и се представя почти като противоположност на Льо Пен, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".

Проучванията на общественото мнение поставят двамата на толкова близки позиции, че е трудно да се каже кой е фаворит. Фактът, че над половината френски гласоподаватели подкрепят кандидати, които не са свързани с традиционни партии, обаче дава предимство на Макрон, смята изданието. Това обаче не му гарантира победа. Възможно е той да се окаже този вид застъпник на промяната, от който Франция се бои, подчертава вестникът.

Макрон е кандидатът на върхушката, който се бори срещу върхушката. Той има за цел да направи Франция по-приветлива за бизнес средите, като в същото време запази гаранциите за социалната сигурност. Въпреки политическите рискове той гордо застана на страната на непопулярния Европейски съюз и проповядваше толерантност към имигрантите и мюсюлманите, които никога не са били обичани във Франция и още по-малко след атентатите през 2015 година.

Но той успя да достигне до мнозина гласоподаватели, въпреки, че е "неидентифициран политически обект", както го окачестви Паскал Перино, преподавател по политически науки в Парижкия институт за политически изследвания.

Идеята на това, което представлява Макрон - нова смесица от политики в подкрепа на бизнеса и в подкрепа на социалното подпомагане - изглежда често вдъхновява хората повече, отколкото собствената му личност. Но заеманите от него двупартийни позиции може да доведат до положение, при което нито една от страните не може да му се довери, подчертава Фредерик Мартел, водещ на популярна радиопрограма, цитиран от в. "Ню Йорк таймс". 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как точно ДНЕС.БГ реши , че руската *** печели ?! мммм аз ли не мога да чете , вие ли сте платени? не знам! 1920 Apr 2017Emmanuel Macron - 65%Marine Le Pen - 35%1920 Apr 2017François Fillon - 59%Marine Le Pen - 41%
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българинане говори от мое име б**лук ! Европа не се е предала и няма да се предаде , Европа е по - силна от всякога и сега на тези избори във Франция ще ви го докажем гейстери национални предатели ! Всички платени руски агенти , антибългари плюете по Меркел ама май и там ще хапнете дървото и Меркел ще спечели пак !! Да ви видя тогава как ще я плюете ама то във вас няма нищо морално , само РУБЛИ , нали б**лук!?!
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам от къде ги вадите тези информации , но Мари рускинята губи в цяла Франция според проучванията и то с много ! Тя най - вероятно ще загуби на първия тур, но е ясно , ДНЕС.БГ е руска *** и е нормално да си говори каквото им спускат от Масква ! и естествено коментарът ми ще бъде изтрит !
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОБЕДА МАРИН.БЯЛА ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА ТЕ ОБИЧА И ПЛЮЕ НА СУРАТА НА ПЛЕМЕННИКА НА РОДШИЛД -ХОМОСЕКСУАЛИСТА ЖЕНЕН ЗА МЪЖ ЕМАНУЕЛ МАКаРОН
15
1
 
6
 
! Отговори
леЛЬО ПЕНа преди 6 години
Льо Пен на власт и нов руско - френски съюзен договор, подобен на тези от преди Първата световна война е кошмарът на русофобите.леЛЬО ПЕНа
14
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Не е важно кой за кого тлясува, а кой брои бюлетините! - Сталин. В същото време евреите водят предизборна борба. А защо?! - след като те броят бюлетините. Зяащото те обичат така - двойно, тройно застраховане! Безсмислено е но така са биле обучавани - принципно положение! Разчитат и на човешката простотия. Волен Сидеров казваше това което сега Льо Пен, но народа само леко подбутнат от евреите си знаеще своето - Волен болен, взе ли си хапчетата!
13
5
 
4
 
! Отговори
slovenia преди 6 години
До 8.Прав си,че парите за Льо Пен идват от Русия.Това е най-богатата,силна и влиятелна страна.Русия подкупи милиони избиратели в САЩ и не избраха Клинтън.Кристиян Вигенин отиде в Украйна,той е от БСП и Путин ги наказа като купи изборите на Герб.Говори се,че и наште психодесни от Сорос ще минат на руска хранилка.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айде да спечели тая Льо Пен да я видим после какви ще ги говори, защото пушек да вдигаш е едно, а да действаш съвсем друго, дайте да я видим как бързичко ще омекне
11
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Льо Пен ще загуби изборите.
10
8
 
5
 
! Отговори
До БПФ преди 6 години
Пич, много злоба в думите ти, що така?! Льо Пен се пени като всеки национал-популист, то там им е силата. Макрон не е идеален, но на фона на останалите, той е за предпочитане: не е "извратен толераст", а има желание да вижда/чува и другите. При Льо Пен такова нещо няма-идеите й са от началото на 20-ти век, точно преди войните, и си знае само нейната. Фийон беше ОК, ама му венчаха майката с Пенелопе. Меланшон не е за подценяване. Всичко е възможно, повече яснота - в неделя вечер.
9
0
 
2
 
! Отговори
England / Essex преди 6 години
До До England / EssexСтотици пъти по - добре е!
8
2
 
7
 
! Отговори
До England / Essex преди 6 години
... защото като минеш през Англия и се спреш за цигари, те наобикалят само луничави и рижи англета, които те канят на следобеден чай, нали?! Не отговаряй - въпросът е риторичен.
7
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кандидатът за президент на Франция Марин льо ПенХа, доколкото знам това е кандидатът на Путин, а не на Франция, а че е така знае цял свят защото паричните потоци към тая руска агентка идват директно от Кремъл.
6
3
 
21
 
! Отговори
England / Essex преди 6 години
Когато минавам през Франция и Белгия дори ме е гнус да сляза от колата. Веднъж направих грешката да спра в центъра на Брюксел за да си купя цигари, е, още с излизането от колата ме наобиколиха четири печки да ми искат цигари, на връщане пък един пингвин с бебе в количка започна да ми реве, че нямала пари за памперси и да съм и дадял 2 евро. Отделно че почти не видях бял човек и това в ЦЕНТЪРА!
5
4
 
2
 
! Отговори
Атакиста преди 6 години
Аман от пишман бг патриоти! Знаем какви наушким националистически партии подкрепяте!
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
долу Макрон, долу двуличието на бюрократите. Всички други кандидати - Саркози, Льо пен, Меланшон - са по-добри.
3
0
 
22
 
! Отговори
липсват бели преди 6 години
Марсилия, Марсилия..който не е бил там не знае за какво иде реч. Там не знам дали крайно десен ще е от помощ, там трябва да си луд с картечница да се оправи ситуацията...
2
18
 
16
 
! Отговори
Прецакан електорал преди 6 години
Ако и тая Льо Пен е като наш Воленчо Сидеров, язък и за пената.
1
7
 
35
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Явно европа се е предала... Не искаме да сме част от такъв съюз особено когато е и ислямски