Руското посолство в РСМ с нападки към България

Обвинява страната ни, че е нападнала Македония през април 1941 година
28 апр 2021 22:30, Петя Славова
56
Руското посолство в РСМ с нападки към България
Снимка: Bulgaria ON AIR

Руското посолство в Република Северна Македония с нападки към България, предава Bulgaria ON AIR. Обвинява страната ни, че е нападнала Македония през април 1941 година. В пост в Twitter се казва, цитирам България, тогава съюзник на фашистка Германия, напада Македония.

Два месеца по-късно нацистите нахлуха в СССР. Вечна слава на руснаците, македонците и други смели войници, воювали срещу нацистката чума! Българският евродепутат Андрей Ковачев веднага отвърна на нападките срещу България и ги определи като пореден опит за изостряне на напрежението между Скопие и София.

Във Facebook профила си той написа още един пример за изключително добронамерена и отговаряща на историческите факти политика на Кремъл на Балканите. Разделяй и владей!. Отношенията между Скопие и София рязко се изостриха през ноември 2020 г., когато България блокира започването на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС.
 


56
Още от ЕС
ЕП гласува за дигиталните здравни сертификати при COVID-19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чакайте малко, я да ми припомни някой от коя точно година изобщо има такова животно-държава на Балканите, та сме ги и нападали?..
33
1
 
2
 
! Отговори
3-Руснаците май преди 1 седмица
забравят историята - ЧЕ ТЕ са тези, които искали да окупират пристанишата Варна и Бургас - през 1915 год.(БЪЛГАРИЯ ОЩЕ НЕ Е БИЛА ВЛЯЗЛА ВЪВ ВОЙНАТА), ЗА ЗА НАПАДНАТ ИСТАНБУЛ! Руснаците забравят, че съгласно Райхщадското споразумение/Сан Стефанският Договор/Берлинският Конгрес - БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ЗАПЛАТИ РАЗХОДИТЕ ПО ОКУПАЦИЯТА СИ ОТ РУСИЯ!...И ОЩЕ!
ДА НЕ ГОГОРИМ, ЧЕ ТУРСКИ ПОТОК - В ЧАСТА СИ В БЪЛГАРИЯ Е ИЗЦЯЛО ПЛАТЕН С БЪЛГАРСКИ ПАРИ, ДОКАТО ЧАСТТА МУ В СЪРБИЯ Е ПЛАТЕНА ОТ РУСИЯ, НЕ ОТ СЪРБИЯ!
32
0
 
1
 
! Отговори
2-Руснаците май преди 1 седмица
забравят историята - ЧЕ ТЕ са тези, които сключват ДОГОВОР с Високата Порта за ИЗСЕЛВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ХРИСТИАНСКО НАЕЛЕНИЕ И ЗАМЯНАТА МУ С МЮСЮЛМАНСКО! те са тези, които дават карт-бланш на гърците да ни отнемат ЦЪРКОВНАТА НЕЗАВИСИМОСТ, ТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ЯРОСТНО НИ ПРЕЧАТ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО Ѝ! ТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ОБСЕБВАТ БЪЛГАРСКИ ОБЛАСТИ - МОЛДОВА И БЕСАРАБИЯ! ТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ МИРЧО СТАРИ И НАСЛЕДНИЦИТЕ МУ ПИШАТ НА РУСКИ, А НЕ НА БЪЛГАРСКИ!
31
0
 
0
 
! Отговори
Руснаците май преди 1 седмица
забравят историяра - ТЕ са тези, които подаряват БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ на съседите ни, На всичкото отгоре, точно тези ни съседи ламтят и за още! Руснаците забравят, как от времето на Петър Велики, а и по-късно Екатерина Велика Унищожават цели наши църковни книги(сред тях е Радзивиловската/Кьонигсбергска Летопис), където цели страници са скъсани, редове са или изтрити или са променени. Изрази като "БЪЛГАРИЯ", "БЪЛГАРСКИ НАРОД" , "БЪЛГАРСКИ ЕЗИК" - направо липсват или са заменени с "Русия" и др. Има още!
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До Диана
да, да и Йерусалим е построен от българите.
29
5
 
1
 
! Отговори
тя преди 2 седмици
Така е било !
28
0
 
3
 
! Отговори
До Чебурашка преди 2 седмици
Пишеш все едно че си бил свидетел...На колко години си бил тогава? През 1941-ва, щото „бяха“, „хвалеха“, „вървяха“ предполага, че си бил пряк наблюдател. Та така, неграмотни ми приятелю.
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руската напаст е пословична.
Жалко, че има българи, които днес подкрепят политиката и.
Смятат го за патриотизъм. ВМРО на македонеца от Русе е партията подкрепяща мръсната политика на Русия.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вижте сега, това е политика. Никога не вземайте на сериозно политиците, те си преследват своите интереси. Уважавайте се един друг и всичко ще бъде наред.
25
2
 
12
 
! Отговори
До Диана преди 2 седмици
Пропуснах да напиша - българска земя, насилствено отнета !
24
4
 
16
 
! Отговори
До Диана преди 2 седмици
Какви ''македонци'' сме нападнали, ти чуваш ли се ?!! България просто си връща тогава земя, която си е исконно българска, и в която болшинството от населението е българско ! В никои архиви дотогава няма нищо за някакви ''македонци'' като народ, значимите етноси освен българския са гърци, албанци, евреи, си.гани, власи, но всички заедно нямат и половината на българите, това е ! Престанете да пишете измислици !
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Веселин 7113126860

Мисъл от европейски гражданин, живеещ в държава с европейски ценности
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Диана

Най-вероятно е някой македонец влах или пумак местен. Не вярвам руснаците нивото толкова да падне че не знаят собствената си история и че България никога не е нападала Русия. 1941 г. ако България не прати войска влизат пак сърбите и почват да избиват българите или ги гонят. Затова че България има фашиско правителство тогава няма спор. Но даже то не е нападнало СССР, а един немец с мустачки го прави и България не е Германия все пак.
21
5
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 седмици
Общо взето, не трябва да се изненадваме на подобни изцепки - имаме си работа със сърбите, моля! Какво друго можеш да очакваш от едни сърби или около тях - само гадости и зарази...Скоро гледах по една англ. тв как сърбите са били унищожени от хърватите по времето на Втората Световна Война, значи - истински геноцид бил там!...ха-ха-ха...И знаете ли кой го говореше? Един руснак, приличащ досущ на някой изваден от архивите сръбски фашист. Ето така работят сърбите! Нищо ново! Срам и позор за тях!
20
12
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 седмици
Според мен, това че от руското посолство в РСМ са заявили, че сме нападнали Македония през 1941г. не означава, че ни нападат, според мен! Вероятно се е случило нещо по-сериозно и нападателно там за да решат нашите, че сме нападнати и има опит за обтягане отношенията ни с РСМ...Че сме нападнали македонците, нападнали сме ги и това е военен факт от архивите на Втората Световна Война! Това е нормално развитие на едни военни събития по време на война и няма нищо "обвинително" тук...
19
8
 
16
 
! Отговори
Веселинъ 7113126860 преди 2 седмици
Крайно време е ЕС да вземе решение за експулсация на всички руски граждани, живущи на територията ни. От опит знам, че проблемът не е само в Москва. Руснаците просто са надути хора,които живеят точно като некакви евреяци без любов за други. Същите скрънзи като евреите са. Та те ни заграбиха дори колбасите от времето на Тато и ги продават с руски етикети. Влезте в някой немски сайт на руски хранителен магазин и сами се убедете. Крадци и лъжци ! Братя били...
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Американофилите от десет кладенеца вода и факти ще докарат само и само да ни изкарат русофоби!
17
7
 
21
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 седмици
Руснаци, наакахте се. Не е за пръв път да скверните Българската Цивилизация, от която черпите основания за съществуванието си. Защо просто не престанете да създавате интриги сред цивилизовани хора? Защо просто не заживеете като хората? Защо не се напънете поне веднъж да произнесете "Благодаря"? Защо не идете нейде из чукарите заедно с евреите,турците,северниамериканците и не се изтребите? Говорите Български и мразите Българите. Какво да Ви кажа освен,че сте абсолютни психари. Напуснете Европа!
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
1917-1922 Югославия се бие на страната на белите и тогавашното НАТО от Англия САЩ срещу СССР и Руската федерация. Окупират области от Сибир. Югославия тогава фашисти ли са или не са.
15
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ушанките съвсем изплискаха легена. Спутник хич не им влияе добре.