ЕС се надява на начало на преговорите с РСМ и Албания

Шарл Мишел смята, че е открит напредък
6 юли 2022 20:55, Росен Стойчев
23
ЕС се надява на начало на преговорите с РСМ и Албания
Снимка: БГНЕС/EPA

Началото на преговорите за присъединяване със Северна Македония и Албания е водещо за ЕС. Това обяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщи Нова Македония.

Днес той се върна от посещението в Северна Македония.

Още по темата
Там присъства на разговорите в македонското правителство.

Македонските представители обсъждат, дали да приемат споразумението за начало на преговорите. Европейският дипломат настоява, че Западните Балкани се нуждаят от ЕС толкова, колкото ЕС се нуждае от тяй.

Припомни и срещата на върха между ЕС и Западните Балкани. Определи диалога като открит и необходим.

"Благодаря на Франция за старанието, което положи за преодоляване на различията. Така се отвори шанс за постигане на реален напредък", добави Мишел.

Надява се, че България и Северна Македония могат да намерят разбирателство.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЗИ НА СНИМКАТА ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ОБРЪСНЕ, ЧЕ ПРИЛИЧА НА МУДЖАХИДИН!!! А ПРЕГОВОРИТЕ С РСМ, АКО ИМАМЕ НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО ПРАВИТЕЛСТВО, ЩЕ ЗАПОЧНАТ КОГАТО РСМ ИЗПЪЛНИ "НЕУСТОИМОТО" ПРЕДЛОЖЕНИЕ "МАКАРОН" ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ!!! АКО ИМАМЕ НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО И ДА Е ТО!!...
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакви преговори с крадци на история. След 30+ години, може да се разгледа въпросът.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се надява да не започне трета Балканска война.Като гледам на там отиват нещата.Повечето големи конфликти започват от Македония.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май Европа иска Македония в ЕС.Е да бяха казали на нашите политици да не се занимават със шовинизам.И да не дават на Гранция да прави подобни предложения.Македонците няма да се примирят с униженията,които им налагат.Ще.симвърнат и съатото име.Ще скъсат с Европа и ще започнат търговия с Русия и Китай.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и лисицата се надявала, ама нищо не падало..
9
1
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 1 месец
Ляв долен...
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв е тоя семит?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям зор има от ЕС. Много бързат. Зорлем на сила хубост не става са казали хората. Македонците не искат, а ЕС се напъва,чак ще роди от зор.
6
1
 
9
 
! Отговори
Само да вметна преди 1 месец
Вече буди притеснение в гражданите на " ЕС" Защо е тоя неистов " напън" на ЕС да приеме На всяка" цена" Македония! Казвам Македония,защото за мен лично си е Македония и нищо друго! Там им проблем при самите и жители! Който не може да се пренебрегне! И нито Френски,нито друго предложение може да го реши! Ако ние бяхме безгласни буква и покорно приехме да ни шитнат там,то те не желаят! ЕС д ги остави сами да решат! Стига Извиване на ръце!!!
5
1
 
5
 
! Отговори
Споделени сентенции преди 1 месец
"Бий за да те уважават!" "Свободата Санчо, е на върха на бойното копие!" "Султанът обича смелите!" "Без битка няма победа!" "На вълкът затова му е дебел врата, защото сам си върши работата!" "Който не храни войската си ще храни чужда!" "Празна раница не пази граница!" "Подаяние всекиму, доверие никому!" И накрая... "Дето е текло, пак ще тече"...
4
2
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
Макетата ще влезнат в ЕС,когато построят първия си...самолетоносач. Това касае и Турция,но тя вече прави първите си...пробни плавания със самолетоносача АНАДОЛУ. За това вместо да...протестират,да си осигурят излаз на...море,иначе трябва да го...застопорят в Охридското езеро.
3
1
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Абе той и Балдуин Фландърски се надяваше България да клекне ама....
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СОЦИАЛИСТ, КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ АНТИЕВРОПЕЕЦ.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Надява се, че България и Северна Македония могат да намерят разбирателство."_________Какво пак ни намесвате бе? Подписахме договора, проблемът вече само на макетата.