Очаквано: Мария Габриел води листата на ГЕРБ за ЕП

ГЕРБ и СДС представиха кандидатите
Обновена: 31 мар 2019 13:44 | 31 мар 2019 13:00, Петя Славова
266

Снимка: БТА

Мария Габриел ще е водач на листата на ГЕРБ сред кандидатите за членове на Европейския парламент. Тя е събрала над 10 000 номинации сред партийните структури.
Още по темата

Днес в зала 6 на НДК се събраха почти всички депутати и министри на управляващата партия, както и самият премиер Бойко Борисов.

На  форума на партията Цветан Цветанов обяви 17-те кандидати, които ще се борят да станат членове на ЕП. Предварително се знаеше, че две позиции са запазени са СДС, с които ГЕРБ си подаде ръка за предстоящите европейски избори.

Целта на ГЕРБ е да имат минимум 7-8 депутати, стана ясно от изказването на Цветан Цветанов вчера. В листата следват Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова и Емил Радев.

Цветанов представи листата на ГЕРБ заедно с двамата представители от СДС. Започна от номер 17 - Илия Лазаров от СДС, главен секретар на партията. Човек, който е в най-близкото административно обкръжение на президента Петър Стоянов.

Номер 16-ти Жечо Станков, заместник министър на енергетиката в предишния кабинет на Борисов. Йоана Йончева - ново лице в политиката. Живяла в САЩ, но решава да се завърне в България със съпруга си. Има бизнес с екология.

Камен Костов е номер 14 - зам. областният управител на Сливен. Николай Диков е номер 13 - много активен от младежката структура на ГЕРБ.

Номер 12 е Младен Шишков, който за първи път е и народен представител, но с богат опит в общинската администрация. Номер 11 е Иво Ралчовски, доктор, член на БЛС, има специализирана очна клиника във Врачанска област.

Номер 10 е Марин Захариев от смолянската структура, в момента е зам. кмет на Община Смолян. Ивелина Василева, зам министър и министър на околната среда и водите във второто правителство на Борисов.

"Това е силата на ГЕРБ, възможностите ни", обяви още Цветанов. За Габриел той припомни, че два пъти е била депутат на годината. "Изключително добре оценявана от всичките ни европейски партньори. Тя е зам. председател на жени-ГЕРБ. Тя е представител на българската страна - еврокомисар." каза още той и допълни, че тя винаги е защитавала интересите на страната.

Мария Габриел е еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество. Тя се обърна към премиера  и народните представители: "Благодаря за доверието да бъда водач на силната листа на ГЕРБ за предстоящите избори. Доверие към мен и всеки един от кандидатите. Доверие към натрупания опит, който да приложим към ползите на хората.", заяви тя.

Александър Йорданов обясни, че с коалицията показват политическа зрялост и национална отговорност, които се противопоставят на лошите сценарии на България за Европа. "Някога и СДС побеждавахме БСП. Може да беше с малко, но побеждавахме. Важно е, обаче че демокрацията победи, но трябва да се защитава всеки ден и на всички избори. Наш дълг е партията на Корнелия Нинова да не яхне България. Всеки път, когато се е случвало, родината ни е страдала и се е превръщала в слуга на чужди господари. Само ние можем да победим БСП. Това е наш дълг и отговорност пред България. Никоя друга коалиция не може да стори това. Затова ни е събрала съдбата."

Предстоящите европейски избори  ще се състоят на 26 май.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: СДСГЕРБЕПевроизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимка номер 6 също ми харесва!Александър Йорданов ми беше комшия в кв. Надежда далечната 1991 г. а ДНЕС къде е той а Аз съм си на същото място в кв. Надежда.
224
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най ми хареса снимка номер 4 а на вас!?Тия направо си мислят, че народа пасе трева
223
1
 
3
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 5 години
Искам да съм доживотен евродепутат. Гласувайте ми, тежък е живота с 20000 евра на месец
222
1
 
3
 
! Отговори
Шенол преди 5 години
Много съм доволен от *** Мейдел. Тя е 87 набор, много разбира нещата и от малка работи депутат. Сигурно е случаен и произхода и, че майка и и баща и са едри вносители на лекарства и държат складове. Как добре се е развило това момиче от иначе просто работническо семейство.
221
1
 
4
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Гласувайте за Мария Гаргамел и *** Мейдел. Те ша ви оправят, така като те са се оправили
220
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиардер до апартаменалист и пред апартаменталист. Апартаментална демокрация.
219
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕЛЕНА ЙОНЧЕВА Е ПО-УМНА ОТ ЦЯЛАТА ЛИСТА НА ЕВРОАПАРТАМЕНТЧИЦИТЕ.ТУРЦИТЕ СЕ ОТЪРВАХА ОТ ЕРДОГАН, ние какво ще чакаме, свобода!!!
218
0
 
3
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
Българи, знаете ли че Александър Шабанов от обединени пасевдо патеричи патриоти, тази пощенска кутия за бокови закони и внесъл в Парламента законопроект тия които имат оръжие да си имат и заглушители. По този начин всеки престъпник ще си има и легален заглужшител а бракониерите в лова тихомълком ще избиват цели стада дивеч, които не се плашат при заглушителя. ЕТО ТОВА Е АНТИБЪЛГАРСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ И ПАТЕРИЦИ. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ, ДА ИМА ЗАГЛУШИТЕЛИ ЗА АЙДУ ЦИТЕ.
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРИСТАВАШ НА ПОЛИТИК ОТ НАЧАЛНИЦИТЕ ОТ ГЕРМАНИЯ, и после хоооп - водач на листа. На прогерманската партия ГЕРм-банКя.
216
0
 
6
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
Как ще защитава българските интереси жена, омъжена за немски политик? КАКВО Е НАПРАВИЛА ДОСЕГА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА - А СЕЩАМ СЕ БЕШЕ БОРЕЦ СРЕЩУ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ, АМА НЕ ОФИЦИАЛНИТЕ ФАЛШИВИ НАВИНИ НА МУТРОГЕРБАВИТЕ МЕДИИ, НЕ БОРЕЦ СРЕЩУ ЦЕНЗУРИСТАНСКИТЕ БОДЕРИРАТОРСТВАНИЯ А ЗА ПОГРЕБВАНЕ НА СВОБОДАТА В ИНТЕРНЕТ И СВОБОДНОТО СЛОВО. КОЙТО ГЛАСУВА ЗА НЕЯ Е ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ПРАВОТА НА ХОРАТА НА ИНТЕРНЕТ ИНФОРМАЦИЯ И ГЛАСУВА ЗА ЕДЗНА НЕМКИНЯ. ДРУГАНТЪ ЕВРОГЕРБЕРАТКА Е МАЙДЕЛ ПАК БЪЛГАРКА КАКТО СЕ ВИЖ
215
0
 
7
 
! Отговори
патриот преди 5 години
ГЛЕДАХ Я ПО БТВ ТАЗИ СУТРИН----ЕДНИ И СЪЩИ ДУМИ ГИ ПЛЕЩИ БЕЗ ДА РАЗБИРА ДОРИ КАКВО КАЗВА КУКЛА НА КОНЦИ
214
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ABE GERB ZASHTO TOVA PRASE SASHKO ZASHTO BE.
213
3
 
6
 
! Отговори
Гойко преди 5 години
Няма да гласувам на избори при които няма избор. БСП са отвратителни, но и Габриел е зловеща.
212
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП под ножа
211
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХРАТУЛНИЦИ.
210
0
 
5
 
! Отговори
фалшива новина преди 5 години
Момо този път милиардер ли ще си търси в Европа?Нереален се!
209
16
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
БСП няма шанс , па вие си слагайте минуси.
208
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Водачката само се води, че е българка. По баща е Неделчева и поне да го беше оставила името с тире. А синът и носи красивото българско име Жан-Едуард.
207
4
 
22
 
! Отговори
моля преди 5 години
Госпожа Габриел е новата майка на нацията. Затова трябва да я пратим при старата майка на нацията, т.е при Цецка Цачева. Когато госпожа Габриел получи изборни резултати като на Цецка Цачева, тогава ГЕРБ ще цъфне, или по-точно, ще цофне.
206
2
 
18
 
! Отговори
V преди 5 години
Александър Йорданов като вика - ,,ТОВА Е ЕДИН ДОБЪР ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА БЮРОКРАЦИЯ ,, щото бюрократа ще вземе един милион евро от народа ;) Да напомням ли че тиквата е бил член на бкп ? И РЕЧИ БЕЗКРАЙНИ ОТ МНОГО ГОДИНИ .А всеки към хранилката гледа ;)