Очаквано: Мария Габриел води листата на ГЕРБ за ЕП

ГЕРБ и СДС представиха кандидатите
Обновена: 31 мар 2019 13:44 | 31 мар 2019 13:00, Петя Славова
266

Снимка: БТА

Мария Габриел ще е водач на листата на ГЕРБ сред кандидатите за членове на Европейския парламент. Тя е събрала над 10 000 номинации сред партийните структури.
Още по темата

Днес в зала 6 на НДК се събраха почти всички депутати и министри на управляващата партия, както и самият премиер Бойко Борисов.

На  форума на партията Цветан Цветанов обяви 17-те кандидати, които ще се борят да станат членове на ЕП. Предварително се знаеше, че две позиции са запазени са СДС, с които ГЕРБ си подаде ръка за предстоящите европейски избори.

Целта на ГЕРБ е да имат минимум 7-8 депутати, стана ясно от изказването на Цветан Цветанов вчера. В листата следват Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова и Емил Радев.

Цветанов представи листата на ГЕРБ заедно с двамата представители от СДС. Започна от номер 17 - Илия Лазаров от СДС, главен секретар на партията. Човек, който е в най-близкото административно обкръжение на президента Петър Стоянов.

Номер 16-ти Жечо Станков, заместник министър на енергетиката в предишния кабинет на Борисов. Йоана Йончева - ново лице в политиката. Живяла в САЩ, но решава да се завърне в България със съпруга си. Има бизнес с екология.

Камен Костов е номер 14 - зам. областният управител на Сливен. Николай Диков е номер 13 - много активен от младежката структура на ГЕРБ.

Номер 12 е Младен Шишков, който за първи път е и народен представител, но с богат опит в общинската администрация. Номер 11 е Иво Ралчовски, доктор, член на БЛС, има специализирана очна клиника във Врачанска област.

Номер 10 е Марин Захариев от смолянската структура, в момента е зам. кмет на Община Смолян. Ивелина Василева, зам министър и министър на околната среда и водите във второто правителство на Борисов.

"Това е силата на ГЕРБ, възможностите ни", обяви още Цветанов. За Габриел той припомни, че два пъти е била депутат на годината. "Изключително добре оценявана от всичките ни европейски партньори. Тя е зам. председател на жени-ГЕРБ. Тя е представител на българската страна - еврокомисар." каза още той и допълни, че тя винаги е защитавала интересите на страната.

Мария Габриел е еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество. Тя се обърна към премиера  и народните представители: "Благодаря за доверието да бъда водач на силната листа на ГЕРБ за предстоящите избори. Доверие към мен и всеки един от кандидатите. Доверие към натрупания опит, който да приложим към ползите на хората.", заяви тя.

Александър Йорданов обясни, че с коалицията показват политическа зрялост и национална отговорност, които се противопоставят на лошите сценарии на България за Европа. "Някога и СДС побеждавахме БСП. Може да беше с малко, но побеждавахме. Важно е, обаче че демокрацията победи, но трябва да се защитава всеки ден и на всички избори. Наш дълг е партията на Корнелия Нинова да не яхне България. Всеки път, когато се е случвало, родината ни е страдала и се е превръщала в слуга на чужди господари. Само ние можем да победим БСП. Това е наш дълг и отговорност пред България. Никоя друга коалиция не може да стори това. Затова ни е събрала съдбата."

Предстоящите европейски избори  ще се състоят на 26 май.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: СДСГЕРБЕПевроизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ги избирате беееееее?
184
1
 
37
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Мичето Гаргамел е отблъснала много повече гласоподаватели на Бойко, отколкото е привлякла! Суха, схваната, по комсомолски послушна, политкоректна и абсолютно безполезна! Изпразнена от съдържание, точно като една празна черупка от яйце. Но пък е жена (макар и не особено), омъжена е за небългарин (евреин) и има небългарско име, което я прави идеалния евродепутат по стандартите на Брюксел.
183
2
 
19
 
! Отговори
До Странджата преди 5 години
Мислех да не гласувам, но на пук на теб "ще си изпълня гражданския дълг". Познай за кого. И няма да съм само аз.
182
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странджа, дори не те чета. Веднага те отразявам с минус. След изборната победа на Радев се беше изпокрил, та хората се чудеха да не си посегнал. Сега виждам, че пак си се развихрил. Да не стане пак същото.Искаш ли ГЕРБ да спечели, защото с такива фенове като тебе........ нали?
181
25
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Приета и уважавана в Европа, а офшорката Йончева ще бъде срам за България...
180
0
 
11
 
! Отговори
Я преди 5 години
До СТРАНДЖАТАЛИБОВНИЦАТА БАНКЕРКА НЕ БЕШЕ ЛИ СПЕЦ ПО ВЯТЪРНИТЕ ЦЕНТРАЛИ,ОТ КОИТО СМЕ ДЛЪЖНИ ДА КУПУВАМЕ СКЪП ТОК.БУЛГАРТАБАК НЕ БЕШЕ ЛИ НА НАШ ШИШИ?ЗА АКЦИИТЕ НА НИНОВ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН.ДА И СЕ ВЗЕМАТ.НА 25Г НЕМА ТОЛКОВА МЪНИ.НО И ЖЕНКАТА НА ВОЛЕН ОТКЪДЕ МЪНИ ДА КУПИ НА МЛАДИНИ ЖИЛИЩЕ НА ВИТОШКА...
179
14
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Следя с интерес и се кефя на ожесточените вътрешни войни в Столетницата... - освирепели са от глад и ще се самоизядат...
178
14
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Искам да видя Нинова на барикадата... - с разкъсана блуза, гола гръд и знаме в ръка... - като онази картина на ДьоЛакроа... - а не да се крие в Дивотино...
177
0
 
15
 
! Отговори
ЦЕЦКО ЛОГОРЕЯТА преди 5 години
Един управленец не трябва непрекъснато да лъщи с шкембето на екрана,а да се съди за това,което прави по делата му.Такова нещо не се вижда.
176
12
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Това апартаментите в БСП изобщо не ги броят за имот... - те признават само ВЕЦ- ове, ТЕЦ- ове, панаири, банки или дружества, като Техноимпекс, Булгартабак...
175
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам апартамент до Цецовия на същата цена и ще гласувам за ГЕРБ. Може и без асансьор в хола. В противен случай отказвам.
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Lika prilika zezko boiko drugarite ot vreneto na bkp jivkovisti partiizi no milioneri ve4e da vi e 4estito drugarstvoto ima oschte apartamenti v bg i eu s i v usa 4akat vi bokuva georgieva mogat da vi nau4at i kredit ot usa da vsemete
173
11
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Цецо още не е обул маратонките и дръпна със 7 процента на БСП... - а като ги обуе...
172
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом Цецо не е дал на Габриел апартамент даже и на партера, значи не става за водачка.
171
13
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Няма такъв прецедент в историята на Булгария... - в средата на третия управленски мандат - управляващата партия е убедително начело във всички соц. проучвания...
170
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Апартаментчика много весел и нахилен. Да не би да са му се извинили вече, защото той това очакваше. А бе, кои са тия майки, родили тия гьон сурати. При всичките оливания, да ме молят да гласувам за тях. До къде го докараха да се молят на хората да гласуват за тях. Да се молят! Да ама няма вече балами и наивници. Един за 10г. във властта 10 апартамента, а други с 540 лв заплата и 200 лв пенсия за 40 г. трудов стаж. Ще има да вземате.
169
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Водачката не беше ли оная, дето се научи да се хили, когато говори.
168
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липса на сексуалност,изкуственост ,..Откровена глупост ,това е Габриел .Някой да ме опровергае може ли !
167
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По глупава от Габриел няма .
166
1
 
18
 
! Отговори
Дук преди 5 години
Е, при БСП сме били под чужд контрол, а сега не сме ли? Закуски в САЩ, посланици дават съвети на правителството, Турция дава указания, рапортува се в Брюксел, САЩ и приемаме безропотно всяка заповедВсичките ни политици са марионетки и никой от тях няма морално право да хули противника си