Очаквано: Мария Габриел води листата на ГЕРБ за ЕП

ГЕРБ и СДС представиха кандидатите
Обновена: 31 мар 2019 13:44 | 31 мар 2019 13:00, Петя Славова
266

Снимка: БТА

Мария Габриел ще е водач на листата на ГЕРБ сред кандидатите за членове на Европейския парламент. Тя е събрала над 10 000 номинации сред партийните структури.
Още по темата

Днес в зала 6 на НДК се събраха почти всички депутати и министри на управляващата партия, както и самият премиер Бойко Борисов.

На  форума на партията Цветан Цветанов обяви 17-те кандидати, които ще се борят да станат членове на ЕП. Предварително се знаеше, че две позиции са запазени са СДС, с които ГЕРБ си подаде ръка за предстоящите европейски избори.

Целта на ГЕРБ е да имат минимум 7-8 депутати, стана ясно от изказването на Цветан Цветанов вчера. В листата следват Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова и Емил Радев.

Цветанов представи листата на ГЕРБ заедно с двамата представители от СДС. Започна от номер 17 - Илия Лазаров от СДС, главен секретар на партията. Човек, който е в най-близкото административно обкръжение на президента Петър Стоянов.

Номер 16-ти Жечо Станков, заместник министър на енергетиката в предишния кабинет на Борисов. Йоана Йончева - ново лице в политиката. Живяла в САЩ, но решава да се завърне в България със съпруга си. Има бизнес с екология.

Камен Костов е номер 14 - зам. областният управител на Сливен. Николай Диков е номер 13 - много активен от младежката структура на ГЕРБ.

Номер 12 е Младен Шишков, който за първи път е и народен представител, но с богат опит в общинската администрация. Номер 11 е Иво Ралчовски, доктор, член на БЛС, има специализирана очна клиника във Врачанска област.

Номер 10 е Марин Захариев от смолянската структура, в момента е зам. кмет на Община Смолян. Ивелина Василева, зам министър и министър на околната среда и водите във второто правителство на Борисов.

"Това е силата на ГЕРБ, възможностите ни", обяви още Цветанов. За Габриел той припомни, че два пъти е била депутат на годината. "Изключително добре оценявана от всичките ни европейски партньори. Тя е зам. председател на жени-ГЕРБ. Тя е представител на българската страна - еврокомисар." каза още той и допълни, че тя винаги е защитавала интересите на страната.

Мария Габриел е еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество. Тя се обърна към премиера  и народните представители: "Благодаря за доверието да бъда водач на силната листа на ГЕРБ за предстоящите избори. Доверие към мен и всеки един от кандидатите. Доверие към натрупания опит, който да приложим към ползите на хората.", заяви тя.

Александър Йорданов обясни, че с коалицията показват политическа зрялост и национална отговорност, които се противопоставят на лошите сценарии на България за Европа. "Някога и СДС побеждавахме БСП. Може да беше с малко, но побеждавахме. Важно е, обаче че демокрацията победи, но трябва да се защитава всеки ден и на всички избори. Наш дълг е партията на Корнелия Нинова да не яхне България. Всеки път, когато се е случвало, родината ни е страдала и се е превръщала в слуга на чужди господари. Само ние можем да победим БСП. Това е наш дълг и отговорност пред България. Никоя друга коалиция не може да стори това. Затова ни е събрала съдбата."

Предстоящите европейски избори  ще се състоят на 26 май.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: СДСГЕРБЕПевроизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРЪНДЖАТА По ще им подхожда Мара Отварачката.
204
1
 
11
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Ще се пукна от смях, ако Лилето остане извън борда :D
203
3
 
12
 
! Отговори
СТРЪНДЖАТА преди 5 години
Май по-ще им подхожда да ги води Мария Силвестър .... :))))
202
1
 
27
 
! Отговори
Призив преди 5 години
Уважаеми сънародници! Моля ви на предстоящите избори всички активно да гласуваме "ПРОТИВ" ГЕРБ! Без значение на коя партия симпатизирате - просто активно гласуване против, за да няма шанс хунтата да манипулира резултатите. А към симпатизантите на герб -вие сами виждате че нямате истински водачи, а силоваци и мутрогени. Заради единия комфорт -работа постове, облаги - моля не се самоунижавайте да гласувате за тези.Запазете достойнството си - нахравете най правилното -неподкрепяйте апартаментчика
201
1
 
17
 
! Отговори
шит преди 5 години
Що бе? След бляскавото европредседателство що тъй го мъчите Лилето?
200
3
 
24
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
Ще стане след изборите следното:Боко Тиквата към свети седмоапартаментчик Цвъки:- Как минаха изборите?Цвъки: Имам две новини. Добра и лоша, с коя да започна?Боко: - С добрата.Цвъки: - Спечелихме изборите!Боко: - А лошата?Цвъки: - Никой не гласува за нас...
199
2
 
17
 
! Отговори
Доньо Донев и глупац преди 5 години
До Анонимен Има по-глупави ит Габриел-Шугър Кейти,Деса Атанасова, Многопартаментния Цв, Георг и десетки такива. Като герберски хор са забележителна тъпня.
198
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 206А Елена Милиончева като е наполовина рускиня не е ли срам да ни представлява в Брюксел?
197
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво боче къде ги намриш бе. изпревари българските АйТи акули в ловенето на таланти. талантлива ни е марийката и от как е кормилото на дигитализацията ЕС задмина и кореа и китай и тайван и япония и цингапур баце. браво. пу ай да ни е уроки. и момечто дето я зе и той умен хубав харен. бре бре. какви малки гаргамелчета ще си нацвъкат не ми се мисли.
196
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въй, въй, Лилето Павлова са евродепутат ли ки стане..
195
5
 
32
 
! Отговори
Рускиня преди 5 години
Виче написах за Габриел - за дигнати крака може специалист , но за Дигиталнш тихнологии не е. Какво точно допринесе тази *** ,че избрана от неизвистно кой за еврокомисар? Какво направи като еврокомисар за българия. Но иначе намерила самеца,в европарламента. Да не ги мислим - осигурили бъдещото за себе си
194
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е Брюксел пуснали апартаменти на промоция.
193
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам "одобрението" и не одобрението за ГЕРБ има надежда. Е има 4 5 заблудени, ама те за цвят. Нали сме "демокрация". Останалите са отвратени както казва Банкенския вожд "Отвратихме народа".
192
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странджа и аз ще гласувам на пук!
191
2
 
4
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
Странджа , остави ги бе. Няма да стане тяхната.Що ги ядосваш ?
190
6
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До До Странджата 193 *** да се запишеш при Кирето Добрев.. Тай е шеф на отдела за агитация , прапаганда и манипулация.
189
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо сега търсел апартамент със собствен ескалатор.
188
1
 
8
 
! Отговори
Я па ти.. преди 5 години
До Анонимен 77 Що , Корнелия дала ли е апартамент на Елена та да спечели ?
187
14
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
Браво на Мария. Страхотна жена.Те е като Ленчето караконджула.
186
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уродливите лица на грабителите от Герб,края ви е близък.Събирани от кол и въже ,но обединени от каузата за крадене.Култ към вожда като в Сев.Корея.Дайте пример за един самостоятелно успял гербер преди да са на власт.Няма щото са на и под умственото ниво на вожда.