Очаквано: Мария Габриел води листата на ГЕРБ за ЕП

ГЕРБ и СДС представиха кандидатите
Обновена: 31 мар 2019 13:44 | 31 мар 2019 13:00, Петя Славова
266

Снимка: БТА

Мария Габриел ще е водач на листата на ГЕРБ сред кандидатите за членове на Европейския парламент. Тя е събрала над 10 000 номинации сред партийните структури.
Още по темата

Днес в зала 6 на НДК се събраха почти всички депутати и министри на управляващата партия, както и самият премиер Бойко Борисов.

На  форума на партията Цветан Цветанов обяви 17-те кандидати, които ще се борят да станат членове на ЕП. Предварително се знаеше, че две позиции са запазени са СДС, с които ГЕРБ си подаде ръка за предстоящите европейски избори.

Целта на ГЕРБ е да имат минимум 7-8 депутати, стана ясно от изказването на Цветан Цветанов вчера. В листата следват Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова и Емил Радев.

Цветанов представи листата на ГЕРБ заедно с двамата представители от СДС. Започна от номер 17 - Илия Лазаров от СДС, главен секретар на партията. Човек, който е в най-близкото административно обкръжение на президента Петър Стоянов.

Номер 16-ти Жечо Станков, заместник министър на енергетиката в предишния кабинет на Борисов. Йоана Йончева - ново лице в политиката. Живяла в САЩ, но решава да се завърне в България със съпруга си. Има бизнес с екология.

Камен Костов е номер 14 - зам. областният управител на Сливен. Николай Диков е номер 13 - много активен от младежката структура на ГЕРБ.

Номер 12 е Младен Шишков, който за първи път е и народен представител, но с богат опит в общинската администрация. Номер 11 е Иво Ралчовски, доктор, член на БЛС, има специализирана очна клиника във Врачанска област.

Номер 10 е Марин Захариев от смолянската структура, в момента е зам. кмет на Община Смолян. Ивелина Василева, зам министър и министър на околната среда и водите във второто правителство на Борисов.

"Това е силата на ГЕРБ, възможностите ни", обяви още Цветанов. За Габриел той припомни, че два пъти е била депутат на годината. "Изключително добре оценявана от всичките ни европейски партньори. Тя е зам. председател на жени-ГЕРБ. Тя е представител на българската страна - еврокомисар." каза още той и допълни, че тя винаги е защитавала интересите на страната.

Мария Габриел е еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество. Тя се обърна към премиера  и народните представители: "Благодаря за доверието да бъда водач на силната листа на ГЕРБ за предстоящите избори. Доверие към мен и всеки един от кандидатите. Доверие към натрупания опит, който да приложим към ползите на хората.", заяви тя.

Александър Йорданов обясни, че с коалицията показват политическа зрялост и национална отговорност, които се противопоставят на лошите сценарии на България за Европа. "Някога и СДС побеждавахме БСП. Може да беше с малко, но побеждавахме. Важно е, обаче че демокрацията победи, но трябва да се защитава всеки ден и на всички избори. Наш дълг е партията на Корнелия Нинова да не яхне България. Всеки път, когато се е случвало, родината ни е страдала и се е превръщала в слуга на чужди господари. Само ние можем да победим БСП. Това е наш дълг и отговорност пред България. Никоя друга коалиция не може да стори това. Затова ни е събрала съдбата."

Предстоящите европейски избори  ще се състоят на 26 май.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: СДСГЕРБЕПевроизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
11
 
8
 
! Отговори
охоопрр преди 5 години
Само стари муцуни във всички листи. Бе дайте път на младите, бе, човек над 45 вече и изморен, изхабен, мързи го. Трябва свежо мислене и енергия! Ама кой ти ти мисли, нали там далаверата да върви...просто ми се повръща от едни и същи лица. За Йончева и Станишев нямам думи - да избираме между бивши гаджета, що за простотия?! Съвсем ни взеха за ***!
164
23
 
2
 
! Отговори
БСП за смях преди 5 години
И какво излезе сега - да избираме водач на листата на БСП между любовницата му офшорната Елена и любовника и СерГей ? Каква страхотна драма. Другари комунисти това ли е дневния ред на България? Това ли е големия въпрос на България? Излизайки извън парламента вие загубихте всякаква връзка с реалността. Следва очевидна загуба на изборите, уволнение на *** и маргинализиране на БСП...
163
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, ще се изповръщам.
162
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 5 години
Е как може да се сравнява един провален седесе-л-нар с Тръмп и Путин? Смях и виц, та дрънка.
161
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Фют Никога не съм гласувал за ГЕРБ, но де по добре една жена да се казва Ганка, Пенка и дори Цецка, отколкото масовите напоследък : Анжела, Марчела, Палома, Вивиан и прочие имена избрани от майки-кифли.
160
2
 
5
 
! Отговори
БоБо с/у ЦвъЦво преди 5 години
С високоа степен на съмнение, че на лице е малка вероятност Цвъ Цвъ да е бесепарския троЯнски кон в системата на апартаментното демократично строителсво, чрез който системно и безвъзвратно се съсипва бизнеса, за да възтержествува Работническо-селската власт в България, което е кредото на Вършецкото нелегално кумунистическо училище, за което свидетелстват шестиците на Цвъ Цвъ по бягане чрез тичане в галоп
159
1
 
18
 
! Отговори
АНАРХИЯ преди 5 години
ГЕРБ поставя жени даа ги манипулира по лесно.Театъра продължава щом вика СДС на помощ значи ТРЕПЕРИ ББ.Това да отиваш на ИНАТ да си в власта Е УЖАСНО нема такова никъде.
158
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До малеййй виц "Сашо Йорданов на колко години е?"Роден е 1952г/ 67 години/ Не е толкова престарял.Набор е на любимеца на някои от пишещите тук Путин/1952г/И по- млад от любимеца на другите Тръмп /1946г/
157
1
 
22
 
! Отговори
малеййй виц преди 5 години
Сашо Йорданов на колко години е? Ще ги удави този двестакилограмов динозавър. Вкарват си голям автогол с него.
156
1
 
13
 
! Отговори
Фют преди 5 години
БаФти имяната ... няма ли накоя Ганка или Пенка ?
155
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако стана член на ГЕРБ каква отсъпка получавам за апартамент? Питам за един приятел.
154
19
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Няма такъв прецедент в историята на Булгария... - в средата на третия управленски мандат - управляващата партия е убедително начело във всички соц. проучвания...
153
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, при Греб нещата са като в оня стар виц с трите плика, които сдаващия директор на завод завещал на този, който го сменя! Първи мандат - При такива и такива проблеми - отвори Плик 1, втори мандат - 2..... И оня отварял при проблем. В първия пишело - Прави това и това, във втория - обвинявай тези преди теб, в третия - подготви 3 плика и се измитай!
152
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странджата само си мечтае за Корнелия,но няма да го огрее.Дърт е и не ...става.Препоръчвам Жен шен ултима-на промоция.
151
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо бяга бързо ,защото вонята след него е непоносима.Направо запушва носа шнорхел на г-жа Гаргамел.
150
19
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Цецо още не е обул маратонките и дръпна със 7 процента на БСП... - а като ги обуе...
149
3
 
25
 
! Отговори
Анатема преди 5 години
Мара Гарганел води глистите от ГЕРБ.Колко трогателно !
148
4
 
15
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
до Реалноста пост148: -РеалностТа се пише с двойно "т" ,като "Тиква". Защо ли си мисля ,че всички тиквари са ходили на училище максимум до 4 клас?Може би за да не засенчат скромните умствени възможности на мутрата и милиционера.
147
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ви говори за БСП бе, герберюги! Имате нужда от тоалетна хартия, но БСП вече доста се поизцапа, та да се бришете с нея оше 3 мандата!
146
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да гласувам за Герберите щом в листата водач е тази за мен чужденка.Бойко стига с този слугинаж защото ще дойде и твоето време променям си мнението.