Сидеров: НАТО е ненужно, членството в ЕС ни ощетява

Националистът не вярва, че БСП ще бие ГЕРБ
17 май 2019 10:07,
266
Сидеров: НАТО е ненужно, членството в ЕС ни ощетява
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В момента България е ощетена от членството си в Европейския съюз. Икономическите ни интереси могат да бъдат доста по-добре реализирани, ако нямаме това очакване само на еврофондовете. Това каза пред Нова лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

За пореден път той заяви, че "Атака" иска преразглеждане на Договора ни за ЕС, за да може България да получава повече и беше категоричен, че "членството в един съюз не може да бъде цел на съществуването ни".

Според него, членството ни в НАТО пък било напълно излишно.

Още по темата

"Направили сме нашия цивилизационен избор като сме приели православното християнство, така че не може участието в един съюз да е цивилизационен път – то трябва да е интерес", смята Сидеров.

В коментара си по актуалната политическа обстановка в България, Сидеров определи като "нереалистични" прогнозите за евровота, според които резултатите на ГЕРБ и БСП към момента са изравнени и вярва, че ГЕРБ ще е с предимство.

"Няма такава опасност БСП да изпревари и това да създаде настроение за предсрочни избори", заяви той.

Волен Сидеров каза, че разбира желанието на партньорите му в коалицията "Обединени Патриоти" да се "измерят" на евровота, но и че това може да създаде рискове за т.нар. малка коалиция. Въпреки това, той не смята, че ще се стигне до преформатиране на управлението след изборите.

Заедно с лидерът на "Атака" в студиото беше и водачът на листата на партията за предстоящият вот - Д-р Георги Димов. Той спечели мястото в риалити-конкурс, който беше излъчван по партийната телевия "Алфа". След дебати, зрителите гласуваха за своя фаворит и той зае лидерската позиция на листата.

Запитан какви са основните му приоритети в евентуалната му бъдеща работа като евродепутат, Димов беше категоричен, че сред тях са предоговарянето на условията по предприсъединителния ни договор, каквото някои страни членки вече били направили.

Георги Димов ще настоява и за единна минимална европейска заплата и премахване на санкциите срещу Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
13
 
! Отговори
СМЕШКИ НЕГРАМОТНИ преди 4 години
Кандидат за евродепутат Димов лъже неграмотните си избиратели, че щял да предоговаря договора ни с ЕС, за да рукнат едва ли не реки от мляко. Само дето той е 1, а парламентът на ЕС от 751 депутата и всеки глас е равен и за да има каквото и да било предоговаряне повече от половината депутати (326) трябва да са съгласни, за да се приеме нещо. Да видим как те ще се съгласят с нашият Георги, че членския ни внос трябва да стане 100 лв и същевременно да прибираме всяка год. 10 милиарда от ЕС, ако може
74
14
 
7
 
! Отговори
До 76 преди 4 години
Аз със сигурност ще гласувам за АТАКА с 14 в бюлетината. Грешка на Сидеров бе ,че не се обедини с Бареков и да тегли майната завинаги на Апартаментгейта Каракачанов продавал и Бг паспорти, с малоумникът обиждал майките на болните деца Симеонов, с новият Евромилионер Джамбазки гласувал за Истанбулската конвенция , третия пол и за санкции срещу Русия. Бареков доказа, че ГЕРБ тровят България с отрови внасяни от Западна Европа както и със суха кръв за направа на колбаси в България.
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марионетка на #КОЙ.
72
12
 
10
 
! Отговори
Вива Сорос преди 4 години
Как сте *** праскате ли минуси на всички врагове на евроглобализма? Браво джендърчета дядо ви Сорос добре ще ви нахрани.
71
3
 
17
 
! Отговори
до Сидеров от АзГ преди 4 години
Защо Обединените Патриоти не се присъедините към евроскептичната коалиция на Салвини, Щрахе, Мойтен, Льо Пен и т.н., а сте се залепнали към ЕНП ? Вие нямате принципна политика, а искате "хем вълкът да е сит, хем агнето цяло". Да, ама така никой не ви вярва. В Германия поне имаме истинска и принципна АЛТЕРНАТИВА за уважение, за разлика от българските псевдо-патриоти.
70
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ли те учат в сараите
69
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак се изчака русата златка
68
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Боленеееее!
67
7
 
12
 
! Отговори
Малчуганът преди 4 години
Волене, кажи кога ще падат тука Искендерите, че да си отворя прозорците?Нещо ги спряхте атомните клипчета по вашата ТВ?
66
13
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Бъдещето на Европа е точно в партии като АТАКА партията на Орбан в Унгария , партията на премиерите на Австрия и Италия които се очаква да вземат голям дял в новият Европарламент. Бъдещето на Европа е в Европа на самостоятелните нации, а не на заробените от Брюксел чрез Белият дом нации. Пътници от Европа са партиите на Меркел и Оланд както на ГЕРБ и БСП.Водачът на листата на АТАКА е Георги Димов владеещ 4 западни езика, историк , византолог с чудесни познания по това Европа да бъде на нациите.
65
11
 
13
 
! Отговори
Антрополог преди 4 години
Абе защо всички в хАтака са с ръст до 160 см.? Нещо по лидера се равняват май?!?
64
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тоя руски психично болен *** от къде пак се самоизрови бе, я го оставете да почива в мир, бързо и да звънне някой на Карлуково пак са занижили мерките за сигурност и пациентите им бягат, пък Сидеров за цивилизационни избори да не говори щото явно не знае че няма европейска а християнска култура и в нея влиза и православието защото е християнство не е будизъм не е и юдаизъм че да ми прави тоя *** връзки с близкоизточните му господари.
63
5
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 години
До Кристалинка ГеоргиваБуугарландия е получила от 1 ян. 2007 г. - до сега = 48 млрд. левас......Това са 25.9 милиарда еврос .А СМЕ ДАЛИ ЗА ЧЛЕНСКИ ВНОС И ДРУГИ ТАКСИ = САМО 14 МИЛИАРДА ЛЕВАС = 7.3 милиарда еврос .Буугарландия НЕ Е получила, толкова са били фондовете за нея, от които 70% се връщат в консултантите и комбайните от Холасндия и ЕС. Буугарландия е "усвоила" едва 20% от фондовете, другото НЕ Е получено.Буугарландия е платила тези 7.3 милиарда еврос . Т.е. Буугарландия е НАЗАД
62
8
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Кримски, стига са излага бря! И малките деца вече та знаят ква стока си. :)))))))))))))
61
9
 
13
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Атака ако мине 1.5 % на изборите си го режа в вдъно!Само с рубли не става, трябва и акъл.
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туркофил неден!
59
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубаво ги реди Волен,ама кога ходи в Париж и на Варадеро, не харчи монголски донги или индийски рупии,а Евро и доларес...
58
9
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Нищо ново под слънцето .... Болен, за пореден път потвърди диагнозата си ... !!!
57
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руски пудел. Да каже как е избягал от армията с фалшиво медицинско за 8 диоптъра късогледство, а днес чете без очила-***!
56
8
 
6
 
! Отговори
Професора преди 4 години
Да си кажа честно труда дето ме направи професор е именно по тоя индивид! Да професор по психология и психиатрия съм! Но моя труд е само върху няколко месеца от живота на това нещо! Там се засягат темите като почасово сменяне на личноста, лабилност на саморешенията, привързаност към определени измислени неща състоянието, психическото, на човек след като е видял, че се е оакал 2-пъти в рамките на 30-40минути! Бая психо професури могат да се напишат по тоя човек ей!