Драмата на ГЕРБ тепърва започвала, стигнало се до вътрешни битки и там

Нинова пророкува, че ще има разцепления в партията на Борисов
Обновена: 2 юни 2019 13:19 | 2 юни 2019 13:00, Камелия Цветанова
263
Драмата на ГЕРБ тепърва започвала, стигнало се до вътрешни битки и там
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според червената шефка Корнелия Нинова проблемът при ГЕРБ сега започва, защото за първи път партията на Бойко Борисов изпада във вътрешни битки и разцепления.

Още по темата
"При ГЕРБ проблемът сега започва. При нас проблемът може да бъде решен и приключен. Това според мен е разликата. При тях за първи път изпадат в тази ситуация на вътрешни битки и разцепления. При нас тази ситуация продължава вече няколко години. Аз предлагам най-демократичния начин да сложим край", заяви Нинова пред БНТ.

След като хвърли оставка тя обяви, че отново ще се кандидатира за лидер на БСП, а сега препотвърди намерението си.

"Аз имам програма и визия как да се развива БСП и България. Нека тези в партията, които я оспорват, да се консолидират, да излъчат кандидат, да му напишат програма как те виждат развитието на България и БСП, да отидем по най-демократичния начин на състезание. Съдникът е народът, в случая това са членовете на БСП. Да отидем там и всеки да си представи спокойно вижданията затова как иска да се развива партията и държавата", поясни тя.

Според нея няма по-демократичен вариант от този, за да се реши проблемът с избора за нов председателя на партията.

"С тези спорове на върха долу измъчихме хората, трябва да им дадем спокойствие, като решим, който спечели - спечели, вървим напред, с това, което хората са приели като програма", допълни тя.

След загубата на евровота соцлидерката призна още, че БСП не успя за последните 2 години да покаже на избирателите, че левицата е различна.

"Българите ни наказаха всички - еднакво и заедно, с негласуване. Това е много силен знак към нас. Те ни казват "Не ви харесваме еднакво". Това е въпрос, за който всички трябва да мислим, ако мислим за България, а не за тесни партийни интереси", заяви тя.
 
Нинова обясни, че цел на всяка опозиция е да спечели изборите, но не е имало революционна обстановка.

"Търся причината в нещо много по дълбоко и по-сериозно от БСП. Имат значение листата, посланията, кампанията, обиколките, но на мен ми изглежда, че това са елементи от една много по-голяма картина и образ на БСП. Защо не привлякохме този негативен вот към правителството, който съществува? Защото не успяхме за тези 2 години да покажем, че сме различните от тях. Твърде малко време беше, за да променим в съзнанието на хората това усещане, че всички сме еднакви, че всички сме от Прехода, статуквото, че всички се борим единствено да дойдем на власт, за да се обогатим. Дадохме много сигнали, че не така - с отказа да влезем в правителството, с отказа да се договаряме задкулисно по различни законопроекти, с битката ни срещу олигархията", каза още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
6
 
18
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
166
2
 
7
 
! Отговори
:) преди 4 години
До Арменеца ГароМи да сте гласували бре :D
165
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки нормален човек на нейно място би се скрил от срам и не би се показал повече Но тя излиза и пак иска да се кандидатира
164
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То бяха лъжи, то бяха мурафети.Този филм вече сме го гледали.Предложете нещо друго!
163
8
 
24
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Засега Бойко е моторът на прогреса, а БСП е задрала спирачка.С опозиция като БСП нямаме нужда от външни врагове.Да преизберат Нинова е все едно да си признаят че са врагове на България.
162
5
 
25
 
! Отговори
Ninoff преди 4 години
Има Нинова план за бъдещето си, да не ходи на работа в народното събрание и да взима заплата.... За публичен разстрел са тия!!!
161
7
 
30
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
И аз не съм фен на ГЕРБ, ама засега друго работещо няма! И най.вече съм анти БСП. Никога повече БСП. Гласуването за разни екзотични партии размива вота!
160
29
 
20
 
! Отговори
Арменеца Гаро преди 4 години
92 % сме против ГЕРБОТ НАРОДАТОВА Е ИСТИНАТА
159
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
издуха супата. но още иска!
158
4
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
До sofetoКрасавец от "Позитано" 20!
157
10
 
27
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
И какви решения предлага "крyшовицата" освен храчене по тези на които има желание да им седне в креслото!
156
9
 
25
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Корнелата от злоба и завист се е сбабичосала. Прилича на изморен лешояд.Все пак направи каквото можа - с дамата от Крушовица начело БСП загуби поредните избори слещу Боко.Така продължавайте другари - дерзайте значи.лапайте рубличките и продавайте интелесите на страната си за жълти стотинки.
155
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драмата на българите е, че нямат избор - все престъпници насреща.
154
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво искате от жената , тя е козирог Най -гадната и алчна зодия , която се мисли за безгрешна Студени лицемери които мислят само за пари , никога не са виновни , мразят останалите хора , защото мислят че са под нивото им . Завършени егоисти и подлеци, на всичкото отгоре и интриганти - една дума козирог , две думи жена козирог !
153
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от кресливи жени.
152
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щяла била , някой ден ....глупости Хората искат сега и веднага , а не да ги баламосват с красиви думичкиНа БСП и трябва един отрезвителен шамар на местните избори да падне под ДПС и да спре да лъже народа Нали управляваха -нищо не свършиха
151
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имала програма и визия ....алоооууу на народа му трябват доходи и то незабавно !Бойко може да е всякакъв , обаче вдига заплати в секторите които е възможно, асфалтира каквото може , ремонтира каквото може Снима и се хвали и има основание Изобщо не ме интересува програма и визия , интересува ме да са ми платени сметките, хладилника ми да е пълен и да имам поглед напред , останалото е празни приказки на жена в критическата !
150
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре е да се махне въобще.
149
7
 
24
 
! Отговори
тоти преди 4 години
Тъпо ,много тъпо...злоба,злоба...и лицемерие.Свърши ви курса,са само *** ..остана
148
34
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ надолу преди 4 години
Бойко "отстреля" доста хора. За него никой не значи нищо, само той е единствен и неповтори. А на изборите за ГЕРБ гласуваха 10% от имащите право на глас. Времето му изтича и той го знае. Накрая ще го "отстрелят" избирателите.