България с четири отбора в първия кръг на УЕФА

По-късно днес нашите тимове ще научат следващите си съперници
26 авг 2005 00:06,
България с четири отбора в първия кръг на УЕФА
Феновете на Локомотив тръгнаха към Бургас, а след това и към Европа. Снимка : Булфото.

България ще участва с четири отбора в първия кръг на турнира за купата за УЕФА, след като Левски, Локомотив (Пловдив) и Литекс продължиха напред и се присъединиха към ЦСКА, отпаднал от надпреварата за Шампионската лига.

Пред около 10 хил. зрители на стадион Георги Аспарухов Левски победи словенския Публикум с класическото 3:0, като две попадения за „сините” наниза Христо Йовов, а веднъж се разписа Валери Домовчийски.

Футболистите на Станимир Стоилов започнаха  много силно двубоя, но пропуски направиха Джаейоба и Йовов, а Георги Петков предотврати сигурен гол в собствената си врата.

В 42-та минута на мача Христо Йовов откри резултата, след центриране на Димитър Телкийски от пряк свободен удар. 20 минути след подновяване на играта, нападателят отбеляза и второто си попадение след перфектна контраатака на „сините”.

Крайното 3:0 оформи резервата Валери Домовчийски в 70-та минута на мача. Подаването отново бе дело на Телкийски, а голът на Домовчийски бе само минута след влизането му в игра на мястото на контузения Йовов.

Трима от нападателите на Левски – Екундайо Джаейоба, Христо Йовов и Емил Ангелов, се контузиха по време на мача, като най-тежко е положението на нигериеца, който ще отсъства от терените около шест месеца.

Останалите български тимове – Локомотив (Пловдив) и Литекс, също продължават напред в турнира. „Пловдивското Юве” победи с 1:0 ОФК Белград, като единственото попадение в мача бе дело на Методи Стойнев в 75-та минута на мача.

Пред 6000 зрители на стадион Кантрида Литекс загуби с 1:2 от Риека, но след победата си от първия двубой с 1:0 също продължи напред. Попадението за тима на Любко Петрович наниза Жан Филип Кайе в 44-та минута от дузпа, а за домакините се разписаха Кърпан в 64-та и Рендулич в даденото от съдията продължение.

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание