Гонзо обеща: Левски ще играе в Европа

Ако ни върнат точките, ще се борим за титлата, заяви Иванов
19
Гонзо обеща: Левски ще играе в Европа
Снимка: Булфото, архив

Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо е сигурен, че "сините" ще се борят с Лудогорец за титлата в "А" група, ако отнетите точки от мачовете с Литекс бъдат върнати.

В момента клубът обжалва решението на БФС пред Спортния арбитражен съд в Лозана и ако спечели, седемте точки на отбора ще бъдат възстановени и разликата с разградчани ще стане на пет.

"Левски при всички положения ще се класира за Европа. Ще станем втори с качеството на играчите. Без странични помощи от съдии и такива чисто нефутболни неща. Нашата цел, като правехме селекцията, бе да бъдем първи, но при новата ситуация, с отнетите точки и загубата от Лудогорец, стана трудно и невъзможно. И съм убеден, че ако върнат точките, първенството все още не е решено", каза Гонзо.

Бившият нападател за пореден път защити треньора Стойчо Стоев и категорично заяви, че той няма да бъде сменян с когото и да било. "Този въпрос в последно време наистина стана любим на вас, журналистите. Не бих казал, че на мен ми е любим. Вече няколко пъти казвам едно и също – треньор е Стойчо Стоев. Никой от ръководството на Левски не е мислим да сменя Стоев и мога да кажа, че това са някакви външни кръгове, които се опитват да нарушат спокойствието и доверието към Стоев".

"И мисля, че тези спекулации веднъж завинаги трябва да спрат. Наистина да си треньор в Левски, в България е може би най-ветровитата професия, но на този етап Стойчо Стоев трябва да е спокоен за поста си и да не обръща внимание на спекулациите, които излизат във вестниците", каза още Иванов.

Гонзо каза каква е причината и за слабите резултати на Левски от началото на пролетта, въпреки грандиозната селекция. "Сините" загубиха с 1:2 от Лудогорец в Разград, направиха равенства с Монтана (0:0) в София и Локомотив (1:1) в Пловдив и записаха само една победа с 2:0 над Черно море във Варна.

"Предвид това, че привлякохме много нови играчи, е нужно време те да се адаптират и затова не можем да сме толкова критични. На отбора му трябва малко време, за да покаже качествата си. Ние от седем човека, които привлякохме, в мача с Монтана, четирима бяха извън игра. Като добавим и Адениджи, стават пета. На старши треньора му трябва време, за да направи отбора да изглежда добре", разясни Иванов пред "Дарик радио".

Попитан на въпрос дали Стоев ще бъде уволнен при издънка в следващия кръг – домакинство на предпоследния в класирането Пирин, той отговори: "Никой не знае какво го очаква в бъдеще. Говорим към днешна дата. Мисля, че привлечените играчи притежават нужните качества, за да показва Левски постоянство. Аз винаги съм казвал, че постоянството е класа, но за да се получи това постоянство, трябва и време. Отбор не се прави за месец-два. На един треньор му трябва време. За да научи силните, слаби страни на играчите, за да ги използва на позициите, на които ще бъдат най-полезни. Когато отборът се окомплектова, когато всички са здрави, тогава Левски ще изглежда по доста по-различен начин", добави Гонзо.

Накрая той говори и за Велислав Вуцов, който упорито е спряган за заместник на Стоев при евентуално уволнение. "Вижте, не искам да коментирам защо и как е влязло едно име в употреба. След като ги няма Литекс и ЦСКА, Левски остана отборът, който единствен концентрира вниманието към себе си. Затова стават такива интриги. Така и на журналистите им се четат нещата, които публикуват", завърши спортният директор на "сините".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гонзо е такъв запънат *** че както каза един господин във форума преди три години когато смърфовете бяха без треньор успяха да го изтраят само няколко дена и му ритнаха шута а това че гонзо сам се бил отказал това е за пред публиката аз съм много навътре в нещата и знам каква е истината
12
3
 
0
 
! Отговори
муспи преди 8 години
А ЦЕКА мачка мачка мачка мачка В група - догодина и Окръжна!
11
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Гонзо , стига скромности, какви точки от литекс. Дай направо да ви присъдят 10 точки преднина пред лудогороец и се борете за титлата.Най-са смешни *** изграждащи образ на мъжкари.....
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще играят Август месец в турнира "Райковски ливади" край Смолян :)
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левски ще играят в Европа, ама трябва и Черно Море да им се падне за съперник. Иначе ще има нови географски открития от Лихтенщайн , Андора и Фарьорските острови. Ние цесекарите не щем некадърници като Дочев и Радуканов, но виж левскарите умират за Гондзьо и Стоьо. Халал да ви са!Те преди три години смърфовете без треньор не го искаха Гонзо , но от Левски умират за него. Като оная приказка щом няма риба и ракът става. Щом като и Херо го направи на *** преди време за какво говорим. ИНДЖЕЛЕР.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да изхвърлят и останалите отбори в А гр. Да останат само Левски и юношите на Левски.*** те и тогава ще са втори. Сме-е-е-ех! ФК "КаЛафка"
7
0
 
4
 
! Отговори
роси преди 8 години
Щом в това състояние на А група няма да вземат титлата, доказват че са пълни непрокопсаници...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левскарите искаха да играят без конкуренция, но се оказа, че пак не стават за отбор лидер.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо да се изхвърлят всички отбори от А група,тогава никой няма да им пречи.Но знае ли човек ,като отбора не се е сработил,да вземат да не могат да спечелят и тогава шампионата,Щот не са,,сработени,, ...ха...ха ...ха.Елате на село,тук ще ги ,,сработим,,
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най добре е да се изхвърли и Лудогорец,Славия и тогава че се борят за 2-ро място,а при късмет могат и да помечтаят и за 1-во място.Велик е Гонзо.Дано още 15_20год.да е ,,шеф,,
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати смешника.Изхвърлиха ЦСКА,Литекс,Локо София.:-) :-) :-) и сега щели да се борат за Второ място:-) :-) :-) :-) :-) Егати целите.Едни и същи клишета от 20години-отбора е млад,не се е сработил.Ми как се сработват в другите държави.На колко ви трябва да се сработите 20_30_40години:-) :-) :-) :-)
2
2
 
13
 
! Отговори
' преди 8 години
Разбира се, че Левски ще играе в Европа. Село Сусурлево, където ще се проведе следващият мач на този "отбор" е в Европа!Гонзо- палачът на сусурлевските мераци да спечелят отново Шампионската лига!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако можеха и на Лудогорец да вземат седем без да им добавят другите да изхвърлят Берое и Славия и пак ще сте втори ***