Михайлов, Лечков... Оставка, пичове! Провалихте се отново!

Време е БФС да поеме отговорност за провалите през последните 15 години
11 юни 2019 10:40, Александър Попов
236
Михайлов, Лечков... Оставка, пичове! Провалихте се отново!
Снимка: Булфото, архив

Още едни квалификации за българския национален отбор приключиха още преди да са започнали. Тръгнахме с амбиции, фанфари, как ще се преборим за второто място след фаворита Англия. От 4 мача две точки. Едно голямо нищо като игра в последните два мача с Чехия и снощи срещу Косово. Новият треньор Красимир Балъков обеща нападателен футбол, който феновете не видяха. И двата отбора ни надиграха тотално и вместо бленуваните 4 точки - занулихме.

Сега ще се прехвърля вината. Михайлов и Лечков ще ни обясняват как са построили база за националите, как са осигурили всичко за отбора. Едва ли има обаче футболен фен, който да не ги сочи с пръст. Защото с президентите на отборите, които са в Изпълкома, от години си играят на някаква имитация на български футбол. По-често ги виждаме на маса, отколкото да покажат някаква загриженост, че по време на тяхното управление пропускаме пореден форум.

Всъщност Лечков вече се изказа - "Виждате реалността каква е. От отбора на Косово колко от титулярите играят в чужбина, играят всеки мач, всеки ден тренират. Мисля, че по-добре от мен знаете тези неща и ние трябва да бъдем реалисти. Какви забележки имате към ръководството? Българския футбол не зависи само от ръководството на футболния съюз. Това са футболни клубове, вътрешно първенство, не искам да се повтарям. Това не е роля на футболния съюз да изкарва футболисти".

В "белите" държави, когато се провалят в опита да играят на голямо първенство се вземат мерки - подмладяват отбора, работят с клубовете по конкретна програма, търсят причините в дълбочина. Ако трябва променят формати на първенства. Да, и ние направихме нещо подобно, но със съвсем друга цел.

Имахме някаква бледа имитация на загриженост - по едно време задължиха отборите да имат задължително в стартовия състав млад футболист. Станахме свидетели на големи циркове, включително на това младоци да стартират от първата минута и след още 10 да се правят на контузени, за да бъдат заменени от чужденец. БФС клекна пред президентите и махна това правило. Защо да им пречи?

При 15 години провали, комбинирани с моментни проблясъци - всяко ръководство би поело своята отговорност. Не и в родното БФС. При тях всичко е ток и жица - уиски, Преслава, танци.

Трябва да се признае, че в думите на Лечков има и истина.

Какво вадят клубовете? Едно голямо нищо. Не можем да направим един смислен трансфер в голям отбор. Защото футболистите ни на 18 изглеждат като недъгави, със слаба тактическа подготовка. И ако някой все пак успее да отиде в някой средняк зад граница започва да се учи на футбол. И с изненада установява, че на Запад се тренира.

Само преди дни имаше пресконференция на Даниел Боримиров, който извади интересна статистика как школата на Левски е създала най-много футболни национали в юношеските гарнитури. И това е школа, в която по неговите думи не е инвестирано от години. Какво ли представляват по-малките школи? Имало страхотни треньори при децата. Да сте видели някой юноша, който е готов за мъжкия футбол? Мартин Минчев от Черно море е някаква бяла лястовица през последните месеци, но няма как да бъде оценяван само след един сезон.

Националният ни отбор е точната снимка с какво разполагаме в момента на фона на слабо БФС и слаби клубове. Нищо по-различно от слаби футболисти. Футболист номер едно на България отиде в изпадащ италиански отбор, което погледнато на общия фон е супер трансфер. Там обаче изтърка пейката.

Михайлов смени всички герои от САЩ'94 на треньорския стол, само за да се затвърди тенденцията, че големия футболист рядко става добър треньор. Сега е ред на Балъков. Той тръгна с големи приказки как щял да променя стила, ще задържаме топката, ще атакуваме. В първите два мача брахме срам, даже някои започнаха с умиление да си спомнят за Хубчев. Защитата ни е скандална, средната линия с наднормено тегло или в преклонна възраст, нападението - Исмаил Иса и Чунчуков. Голямата оценка е на трибуните - пусти. Снощи косоварите се чуваха през целия мач. Най-много да се посъберат повече хора срещу Англия, за да им видим звездите на живо.

Лесно е да се критикува в такъв момент, но каква е рецептата да се излезе от блатото? Най-нормалното е да се започне от угоените блатни шарани, които са окупирали върха. Да дадат възможност на друг да опита. Но не да свикват конгреси, за да ни покажат, че гласовете на малките клубове са им вързани в кърпа, ами сами да се откажат.

Оставка, пичове! Провалихте се! Не се хвалете какво сте построили с чужди пари, нямаме футбол. И вие носите своята вина, най-голямата.

Президентите на футболните клубове да бъдат така добри да си се грижат за клубовете, да вложат пари в школите, а не да трупат известност покрай все по-затъващите ни футболни елитни отбори. Няма как да бъдат и част от Изпълкома. Нямат работа там. Започнете да създавате, а не да хвърляте пари по съдии, за да си чешeте егото. Сложете по една крушка, направете поне един стадион, на който феновете да отидат с удоволствие.

Без промени и ясна стратегия за бъдещето няма как да разчитаме на някакъв успех. Ще разчитаме в групите ни да имаме отбори от калибъра на Гибралтар, за да не сме на дъното в класирането. Сега не извадихме късмет и лъснахме. Копаем дъното, но има и още накъде. И няма значение Косово от колко години играе като държава футбол. Там има едни други традиции и работа с футболисти, които са далеч от нашите.

Засега само Преслава трябва да е доволна - ще има хонорари...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
8
 
! Отговори
Salz Huter преди 4 години
Групова оставка на всички в БеФеСе -то ! Некадърни ачни *** ! Оставка ! Вън некадърници !
203
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КъневНяма нищо лошо в професионалните клубове! Всички в Европа вече са такива, а на запад винаги са били. Проблемът е в ръководството на футбола у нас. Независимо, че са частни клубовете, футболните централи по света приемат Правила, по които следва да работят и да се съобразяват всички собственици на клубове. Това е клуб, а не сергия за да прави всеки каквото си иска! Но,.... както знаем в България всичко е опорочено и се решава от собственици на клубове, а не от БФС!
202
0
 
2
 
! Отговори
тиша преди 4 години
до като мафията и олигарсите управляват държавата и футбола така ще е
201
0
 
9
 
! Отговори
МИЛЕН преди 4 години
в пропаднала държава не може да има футбол на ниво а разберете го най после ,няма футболисти щото няма държава
200
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Каракачанов или Волен Сидеров не вземат отношение, никакви патриоти не са.
199
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 4 години
Време е вече всички тези които ръководят българсия футболен съюз сами да си бият дузпата , ако имат морал.Но понеже тези гьон сурати нямат такова чувство много отдавна и понеже те са отражение на това което става в държавата , то е време дузпата да им бием ние. Ние които искаме да се гордеем че сме българи и че може да побеждаваме. А не да се влачим по терена като шлифери в кал.Време е да се потърси сметка от тези самодоволни *** , които ни се присмиват в очите , а живеят като царчета .
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз все още разчитам на професионализма на Софийската филхармония и още повече на индивидуалните инструменталисти както на дуети, квартети и други. Представяте ли си, седиш и медитираш на прекрасната музика оставена ни от великите класици и да започнат да ти свирят фалшиво, да се препъват, да спират и да не могат да поднесат едно стройно развитие на ситуацията.
197
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Предлагам да закрият българския футбол, от години нищо интересно, селски дербита, просташка игра, аматьорско поведение, умрели школи, калпави футболисти и едни пари под масата. Всички вън и нова професия
196
2
 
8
 
! Отговори
Кънев преди 4 години
Състоянието на българския футбол е огледален образ на състоянието на държавата.Няма значение кой ще ръководи БФС,просто сега системата е друга.По-рано клубовете като ЦСКА,"Левски","Славия","Локомотивите" и др.бяха ведомствени,другите по-малки бяха издържани от предприятията в градовете,но всичко беше подчинено на държавата.Сега "професионалните" клубове са частни и собствениците се интересуват единствено от печалбата,а не от създаването на собствени футболисти.
195
3
 
23
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
За да тръгнат нещата за шеф на БФС трябва да се назначи Митьо Пищова. Ще се погрижи за жените на тея хаймани националите да не останат ненаебани, ще нахрани феновете с кибапчита, и като дойде време за заплати ще им каже нема пАри действайте.
194
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболът е последна грижа на всеки разумен човек. Футболисти няма, защото родителите им така ги възпитават - да са лиг льовци.
193
1
 
12
 
! Отговори
ЧИКИ-РИКИ преди 4 години
БФС-то ,Бобчо,ДанчО вземете мерки и теглилки бре повече маймунки да има в Българското първенство. В майсторската група Камбуров и Георги Илиев могат да поиграят до 55 години. Играеш ли със спрели(слаби) спираш и ти ставаш слаб. Слаби и лекички женици да има да си ги менкате!!!
192
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви оставки няма да помогнат.94 година, кой беше шефа на БФС, а треньора ? С нищо не са по добри от сегашните, а отбор няма.Няма и да има.Това което се случва в обществото ни е извън контрола на треньори и ръководство.Не че ми пука кой е треньор или шеф. Така че забравете за промяна, дори и най успешните шеф и треньор, няма да решат проблема.
191
1
 
35
 
! Отговори
БГ Плутокрация преди 4 години
Както във футбола, така и във волейбола са се циментирали едни и същи ръководители , на които основната им дейност да симулират дейност , но не и да направят нещо за напредъка на спорта. Затова и резултатите са плачевни. Началниците богатеят, а спорта пропада.
190
1
 
40
 
! Отговори
професионалист преди 4 години
След като от две десетилетия не сме класирали национална формация по футбол на европейско или световно първенство цялото ръководство на БФС няма работа там.Не трябва да са вечни,а да има мандатност.Максимум два мандата и то при положение, че класират младежи или мъже на голям форум.Оставка,начело със слонът-министър, некадърници такива!
189
1
 
30
 
! Отговори
Оставка преди 4 години
Оставка!@!@
188
5
 
25
 
! Отговори
Discovery преди 4 години
"Михайлов, Лечков... Оставка, пичове!"Принципно журналистическата критика е много важна, че някои хора да се светнат, ама с такова заглавие, нивото на журналиста написал статията не е по-различно от това на власт имащите в БФС. Така де, ако тея от БФС си подадат оставката, журналистите в днес.бг трябва също да си я подадат...
187
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато Герберастката мафия е на власт и Мокетената пътека ще бъде.Той е човек на Боко Тиквата.
186
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се чудя малката перука толкова ли е по добър от други вратари..... Ми той жив зян бият в него той рипа
185
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е ясно - черно тото - залагат срещу себе си....После се чудете от къде са им парите