Лечков: Пари не получавам и не давам обяснения

БФС не създава футболисти, а клубовете
Обновена: 19 юни 2019 09:53 | 19 юни 2019 09:50,
40
Лечков: Пари не получавам и не давам обяснения
Снимка: БулФото

Аз съм на обществена длъжност в БФС, пари не получавам и не трябва да давам обяснения. Всеки си има някакви ангажименти. Ние сме отговорни за условията на момчетата. Това заяви футболната легенда и вицепрезидент на БФС Йордан Лечков пред bTV.

Думите му са по повод изключително слабите резултати на националният ни отбор по футбол в настоящите квалификации за Европейското първенство през 2020 година. България загуби последния си мач срещу Косово и е напът да пропусне от поредния голям форум.

Още по темата

Според Лечков, не БФС, а клубовете имат задължението да създават нови футболни таланти. Централата пък била предоставила най-добрите условия те да участват в националния отбор.

"Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на състезанията, мероприятията? Това е ролята на БФС. На клубно ниво трябва да се сяда на една маса. Предоставили сме на всички български клубове програмата на "Аякс". Знаете ли колко се използва? 5%! Клубовете не искат, всеки си мисли, че неговият футбол е най-правилен", категоричен е отговорникът за представителния ни тим.

Йордан Лечков изтъкна, че всеки можел да критикува ръководството на Българския футболен съюз, но това трябвало да бъде конструктивно.

"Това, че ние сме успели в живота и футбола, не трябва да носим такъв негатив, ако някъде нещо куца. Създали сме условия тези млади хора да бъдат в националния отбор. Те са подсигурени, аз мога да говоря в тази посока. Всичко друго - успехите, трудът и потта се коват в националните отбори", коментира легендата.

Според него, един от основните проблеми пред българския спорт е липсата на условия от ранна детска възраст.

"Преди имаше спортни интернати, сега са закрити. Прекалено много искате от нас. Имаме голям отлив на деца, физкултура не се играе. Старая се да посоча от къде трябва да се почне - от училище, от физическото, после от клубовете", смята Лечков.

Помолен да коментира начина, по който президентът на БФС Борислав Михайлов си тръгна след загубата от Косово - с джип през лекоатлетическата писта на националния стадион "Васил Левски", той каза, че не може да заема позиция, но добави:"Ние сме играли на Запад и знаем. Познавате ли президента на футболния съюз на Германия? Искаме в едната посока да приличаме на европейците, в другата казваме - ние сме в България. Не говорим за футбол, а за лични неща. Така е решил. Не съм негов говорител".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами..ако тоя отговаря само за наемането на хотели..това може да го върши е някое младо момиче с английски и образование.За какво ни е някакъв и нагъл мазен сливенски циг....
15
0
 
19
 
! Отговори
Благороден преди 4 години
Не получавал пари!? А колко семинари на футболни съдии БФС организира на неговия стадион,в хотела му нощуват и се хранят! колко международни мача се играят се играят пак на неговите обекти и отборите нощуват там!? От тези екстри не печели ли доста? За що му е заплата!
14
0
 
14
 
! Отговори
Инжинера преди 4 години
Първо - Лечков не получава заплата от БФС, но получава пари и то много пари за лагери на всякакви национални отбори мъже и жени и при Фурнаджиев е същото. Защо в техните хотели се провеждат главно тези лагери?Второ - За перфектните условия за футболистите може да се погрижи всяка туристическа агенцияя с двама души персонал и не ни е необходимо цялото БФС.Трето - как така все те нямат вина, къде е тяхнаата стратегия за развитие или давай Разград шампион и място на софрата всяка година.
13
14
 
6
 
! Отговори
Спиро преди 4 години
Еми прав е. Той ли да играе? Той игра когато му беше времето. А пък, който иска да се махне Лечков, нека се кандидатира и спечели и готово. Демокрация. И срещу Бойко много народ реве, ама като другите не могат да спечелят, той какво е виновен?
12
0
 
3
 
! Отговори
До Шарк преди 4 години
Сега малко градивна критика и към феновете на националният ни отбор , дали далавери правят в просто подхвърлено , но да се каже ме управата на БФС е некомпетентна е реално и лесно доказуемо , това ни отличава от белите държави тука се подхвърлят някакви неща които звучат логично ,но реално ние не можем да кажем или да докажем че те правят далавери , в политиката е същото подхвърлят се гръмко обвинения , но не може да се докажат , футбола е огледало на действителноста !!!!
11
0
 
7
 
! Отговори
БЪРЗАКОВ преди 4 години
България загуби последния си мач срещу Косово и е напът да пропусне от поредния голям форум. Хайде да видим - къде е ГРЕШКАТА ???!? Срамота е.
10
2
 
7
 
! Отговори
Ф преди 4 години
Ко му пука
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо безочие , първо се опита да изкара опонентите ни много силни Косово и т.н , сега обеснява как БФС не е виновно за слабите резултати, затова че вратаря ни е под всякаква критика и по случайност татко му е шеф на БФС се пропуска да се спомене от Лечков еми няма как да играем европейски футбол а този начин на мислене
8
0
 
25
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Като не получава пари защо стои в БФС? Ей така, защото много е отдаден на работата, така ли? Глупости на търкалета, не получава пари, но има далавери, затова е там. кой знае какви ги мъдрят с перуката, затова футбола е на този хал. Да се махат.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Косово не ги изхвърли няма кой .
6
2
 
28
 
! Отговори
Плешив преди 4 години
наглец.Никой не ти иска обясненията, защото си господин Никой. Това , което всички искат е не приказки, а оставки заради срамното състояние на българския футбол.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали е нагъл?
4
18
 
5
 
! Отговори
Геро преди 4 години
Ами тук таме Лечков има и право. Стадьони има навсякъде вече и ги оправиха. Той ли да вузпитава децата още от 7г възраст на дисциплина..? Той ли на место ниво да прави тренировки. Клубовете гледат как да изкаратбдалаверата, от опит го казвам. Футбола е лице на държавата, младите са безобразно невъзпитани, Лечков ли да им засажда спортна култура? Лечков ли да ги спре от дискотеки. Това не е 1г да не ходи на дискотека че да ми играе футбол, товя е възпитание от ранна възраст, родитвли семейство..
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какъв се помисли ти,бе.Махайте се от БФС и ти и михайлов,по цял ден пиете и кроите тарикатлък. Така футбол не се гради
2
2
 
31
 
! Отговори
scbg преди 4 години
Яко нагъл. Самозабравили са. Не го прави за пари, за чест и слава работи... също като беше кмет. Сам не си вярва.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадлив плешо!