Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача

Ще пише на УЕФА за бърза проверка и наказания
192
Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача
Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на вчерашния мач между България и Англия в София.

Още по темата
Англичаните спечелиха квалификацията за Евро 2020 с 6:0, но двубоят бе помрачен от расистки скандирания от трибуните през първото полувреме, заради които на два пъти срещата бе прекъсната от главния рефер от Хърватия Иван Бебек.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казва в изявление на официалния говорител на Джонсън, цитиран от БНР.

"Английските футболисти и треньори показаха страхотно достойнство и премиерът ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки атаки. УЕФА трябва да приеме фактите. С това петно на футбола не се действа адекватно. Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изхвърлени от футбола веднъж завинаги. Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо", допълни говорителят на Борис Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
5
 
! Отговори
до 52 преди 4 години
Перифразирани, твойте думи звучат така: Английските жени биха българските мъже на футбол с 6:0 за жените (джeндъpите биха pacистите).
56
2
 
13
 
! Отговори
Джонсън преди 4 години
ще ни направи услуга - няма да играе националния известно време, няма да има резил, а и някой лев ще се спести .
55
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Расизмът е проблем на запада и никога не е бил български проблем. Нашите "нацисти" са един лумпенпролетариат който когато не е в затвора, ходи по мачове, бие хора по поръчка за 50 лева, или рекетира.
54
4
 
5
 
! Отговори
Селяндур преди 4 години
Тоя *л и той се обади, да не остане назад.
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-жалкото е ,че няма индивид, който да представи българската държава и народ.
52
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Аз 39Знаеш ли какво означава "репрезентативна" извадка?Самият факт, че защитавате расистките прояви или твърдите, че не е станала кой знае какво, означава, че не се различавате от снощната агитка и споделяте техните настроения.
51
5
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: ме (номер 21)Ми какво очакваш от държава, в която министър от кабинета се хвали: "Кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили"! (Имат се предвид "майтапи" в един от нацистките концлагери, в които български политици поздравяват с хитлеристки поздрав!)
50
5
 
20
 
! Отговори
LoSho преди 4 години
Всичко е един голям сценарии. Седмици преди мача, англичаните предупреждават, че ще извадят футболистите при расизъм от страна на феновете. Всички знаят, че ще има провокатори, но тази група гамени , най-вероятно платени и с протекция от определени политически кръгове, си влизат на стадиона и започват с провокацията! Истината е че виновни са цялото управление на БФС, Полиция и министерството на спорта в лицето на Кралев ! Всичко е сценарий, за жалост за пореден път цял свят ни се смее ! срам!
49
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей много са долни тия англичанищо народ умориха в робство и се правят на херувимчетакогато и да им биеш шута си закъснял
48
4
 
14
 
! Отговори
Расиста казва: преди 4 години
Дръжре расиста!
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Племената в Африка играят танца навойната.Борис Джо лъска имидж, между двеувъртания за брекзита.Ние ще берем ядове и за убитото момче.Тук няма да има прошка.Отделноза расизма санкцията ще е сериозна.Защо ходят да крещят глупости от,които няма отърване.Погрешно дефили- ра възпитание,образование и като цялоцялата държава.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брекзит за Велико... Още две седмици.
45
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великобритания да си гледа ислямските главорези, които всеки ден ги бият в собствените им градове и да не дава акъл на България!
44
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
брекзит е висша форма на расизъм
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
, ама ни напраскаха 6 гола..............................Абе, напраскаха ни 6 гола, ама...........
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
етническата дискриминация е ОРГАНИЧНА ФУНКЦИЯ НА ЧОВЕШКИЯ МОЗЪК С КОЯТО ВСЕКИ СЕ РАЖДА. Да знаеш че има разлика между зелено и жълто е да дискриминираш. Има етноси и е нормално да дискриминираш като да кажеш - тези са така и така, онези са така и така. Лични и колективни наблюдения които 99% са верни.Идеята че ние сме бели а те са черни е английски трик. Какво толкова общо имат норвежците с българите, или англичаните с руснаците? Обаче като ни цанят "бели хора" могат да ни залепят расизма
41
3
 
22
 
! Отговори
Пфф преди 4 години
Хората, на които чернокожите до преди 50 години са им брали памука по плантациите, идват да учат българите, които в момента им берат ягодите при робски условия на расизъм и толерантност... Джонсън и другите там от хайлайфа в Англия са деца и внуци на робовладелци и плантатори, последните хора дето имат право да говорят за разсизъм! А това че 20 платени *** са влезли на стадиона да правят провокации, не мисля че означава че българите са расисти, ***, *** каквито епитети чухме!!!
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, ама ни напраскаха 6 гола.
39
8
 
25
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Отвратителна жалка манипулация. Група скинари на футболен мач не са репрезентативна извадка за цял народ. Живея на тоя мухлясал остров 5 години вече и смело мога да кажа че расизмът тук не е по малко от този в България. Чакам да стане март и се махам от тук. С нищо не е по ок от България
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докъто е пълно с , тая държава никога няма да се оправи.