Падението на Роналдо - футболистът изигра най-слабата година в кариерата си

Ще му помогне ли кръвожадният Сарибол?
Обновена: 25 дек 2019 13:39 | 24 дек 2019 12:40, Друми Георгиев
101
Падението на Роналдо - футболистът изигра най-слабата година в кариерата си

През ноември треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, направи немислимото. Смени Кристиано Роналдо в два поредни мача, единият от които от Шампионска лига, турнирът на португалския нападател.

От Торино обясниха това с контузия на петкратния носител на Златната топка, която евроквалификациите опровергаха.

Но имаше ли наистина травма Кристиано или не, това няма значение. Заменяйки го, Сари направи мощно изявление: Роналдо не е Супермен. Юве не е просто в състояние да печели без него (всички разбрахме това и след смените му), но в определени ситуации е по-вероятно да победи без него.

Ясно е, че Роналдо не беше доволен от ситуацията. Вманиачаване към числата за чупенето на рекорди отдавна се е превърнало в основна цел за серийния победител Кристиано, който не остарява, вкарва повече от един гол на мач: образът, с който CR7 очаква да остане в историята.

Стреля от невъзможни позиции, изпълнява фаулове в стената, които Гарет Бейл или Пауло Дибала могат да вкарат с лекота. И всички треньори, съотборници и шефове приемаха това. По подразбиране те се съгласяваха, че Крис прави разликата и всякакви трудности си струват.

Сари е първият треньор това десетилетие, който реши друго. И го направи без причина.

Доскоро Роналдо вкарваше по 50-60 гола на сезон и това компенсираше всякакви проблеми. Само Меси беше до него, останалите бяха светлинни години назад. През 2019 г. Кристиано вкара 25 гола за Юве, само с 8 повече от Мауро Икарди, който прекара шест месеца в кавга с Интер и не игра дълго време. И с 1 повече от резервата в Манчестър Сити Габриел Жесус...

Статистиката е безкомпромисна! Показва, че Роналдо е изиграл най-слабата година в кариерата си. Доказателството вижте в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
blue преди 4 години
Poduene rules.
94
0
 
4
 
! Отговори
Роналдо е КРАЛЯТ! преди 4 години
КРАЛЯТ - 712 гола, Джуджака Дузпесьо - 704 гола. "Маракана", "Олимпико", "Анфийлд"! Млък, бoклyци!
93
2
 
8
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Никой в Света на футбола от 21-ви век, не може да се мери с гения Роналдо! Жалко, че разни пикл*ви журналистчета си изкарват хляба с гнусни статии!
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роналдо колкото е ...... Нойер, Меси не е .... Антонела.
91
4
 
2
 
! Отговори
Dani преди 4 години
До До Пешо Абе пич кой има голове срещу всеки по-класен вратар? Кой е правил смешен Нойер? Кой е опъвал най-много миризливците от РеВал? ааааааа?
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 90 Най старият рекорд в леката е на чехкиня и е на 37 години почти...1983-та година
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 85 Има рекорди в леката атлетика..примерно на ГДР когато ти още не си се родил/а, а вече са на 40 години и няма никакъв шанс някой да ги подобри, защото няма такива индекации
88
0
 
7
 
! Отговори
Стефчето преди 4 години
Без никаква публика бил скока на височина?На олимпиади, на световни първенства? Ссстига беее!
87
6
 
5
 
! Отговори
до Стефка преди 4 години
Стефка и на твоя рекорд ще му дойде реда .Радвай се ,че е поставен в спорт които няма никаква публика ,безизвестен ,безпаричен и спорт лишен от всякакво развитие. Затова още се държиш на върха!
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 85 Говориш пълниии глупости. Пеле вкара над 1200 гола навремето срещу бразилски селски отборчета, а гении като Меси и Роналдо на зенита на своите кариери дали ще имат 800 гола не знам. Какво остава за другите след тях пък. И Оня *** Джими Конърс с 109 титли още е на върха, а геният Федерер със 103-те си титли се опитва на пенсионна възраст да го догони..щото и Конърс е играл на махленски турнири, както пеле срещу махленски отбори навремето.така че не бъди уверен дали така се чупят реко
85
4
 
4
 
! Отговори
Стефка Костадинова преди 4 години
до 85 Мислиш ли, че ще доживееш моят рекорд да бъде подобрен?А на Болт на 100 метра с неговите 9.58? Няма да ги видиш!
84
3
 
3
 
! Отговори
до 82 преди 4 години
Истината ,е че човешките способностти се развиват във всяко едно отношение.Рекордите винаги падат рано или късно.От човеци неусетно се превръщаме в свръх човеци. Роналдо ,Меси както и много други футбоистти в момента са много по добри отколкото някога са били Марко ван Бастен ,Кройф ,Матеус , Платини ,Стоичков ,Марадона,Пеле и прочее
83
5
 
6
 
! Отговори
толуп преди 4 години
Възходът и падението на един КЛЕФУК !!!
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 81 Той добре че беше Перес че да му подари 2 топки на тоя португалски нарцис. Ти смятай щом такива некадърни футболисти като Модрич и Канаваро играещи за Реал спечелиха ЗТ за к'во става въпрос.
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 80 Ами кво да кажем за Роналдо Феномена? Контузи се на ранни години и се отказа с 309 гола... Ами за Марко ван Бастен s 242??? Те са значи са 4- 5 пъти по- слаби от Пеле с неговите над 1200 гола? Смях в залата.
80
7
 
10
 
! Отговори
.. преди 4 години
това ако е падение да не ти дадът златната топка защото Перес е платил да не я вземе а ей така да я дадът на джуджето.. не знам.. и последния месец носи ювентус на ръце отново и е печелил 5 пъти в различни отбори с различни футболисти и треньори и тн а джуждето си седи и си реди той всички както пожелае 15 години. джуджето също е добър но роналдо е играч от до. когато джуджето вкара гол с глава или направи финт различен от ляво дясно и отиде в англия и вземе топката тогава обяснявайте
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коби Брайънт и Леброн Джеймс имат повече точки от Майкъл Джордан.И кво - по-велики ли са ?
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меси пак ще гризе бразилската парпаляга на Копа Америка и после ще циври като някое момиченце да се оправдава.
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имал повече голове Роналдо от Меси...че той и Джими Конърс има повече титли от Федерер- това значи ли че е по- велик от него, въпреки че и Федерер и Меси могат да ги изпреварят в близко време?
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 76 Тази година Меси го приключи тотално- 6 та рекордна златна топка, 6 та рекордна златна обувка и Роналдо се разрева и не отиде на церемонията. Това стана. А догодина ако излъжат Интер в първенството ще е голям успех, а за ШЛ са си пътници до полуфинала най- много и Роналдото ви пак с пръст в уста.