Заради расистки скандал спряха мач в Шампионската лига

Двубоят ПСЖ – Башакшехир ще се доиграе днес
9 дек 2020 09:54, Елка Василева
69
Заради расистки скандал спряха мач в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

В осма група на Шампионската лига по футбол се разрази огромен скандал на мача ПСЖ - Башакшехир, който бе прекъснат в 14-ата минута.

Причината бе расистка обида от четвъртия съдия - румънеца Себастиан Култеску, към помощник треньора на турския отбор от Камерун Пиер Уебо.

Футболистите от Истанбул напуснаха терена и бяха подкрепени от домакините, които също се прибраха в съблекалнята.

Двубоят ще бъде доигран днес с нова съдийска бригада.

В другия мач от групата Лайпциг надигра Манчестър Юнайтед с 3:2. Класирането в групата ще стане ясно на по-късен етап.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една балканска държава ,която западняците много често я изписват като МонтеNeгро.Дали черногорците няма да спретнат цирк на някой безнадежден за тях спортен двубой?!
33
1
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Няма расизъм в това да наречеш един човек с истинското му определение за раса или етнос. В САЩ направиха някаква дивашка асоциация, че истинското име на расата на докараните от Африка роби, сега ако се използвало напомняло за робството, от което те се срамували. Ние като не сме имали роби, а по-скоро сме били роби на турците, от какво се срамуваме и защо трябва да се сменя името на расата? Същото е и за името на малцинството. Неясно защо те самите си се наричат с истинското си име, а ние трябва
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тоя спорт има слабо грамотни не само в нас. Грешка в превод.
31
0
 
14
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Как беше вица? Немъж шофьор и небял скиор...
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В румънския език (проверете в Гугъл): черен е "negru". Ако има както в случая 30 бели и само 1 черен е съвсем нормално разграничаването на единния от 31-те да е на основа цвета на кожата.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има държава Монте Негро / Черна Гора/
28
0
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Предполагам четвъртия съдия е съобщил на главния на румънски нещо за ''чернокожия'', което на румънски е ''н.е.г.р.о''............и са го чули.
27
0
 
15
 
! Отговори
Шллт преди 3 години
Поредния умопобъркващ менте скандал. Ми той посочил небелия с думата черен - негру. Но така е в обществото на 21век. Елита е създаден от неграмотни простаци - спортисти, тв реалити, готвачи и политици. Кво да очакваме после. Сега ония с Блек Лайф Курами да се прекръстят на Нотуайт, че иначе тук проблем няма
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитат от коментар: "Парво съдята няма право да вика 'негро'."Той не "вика" или обръща към потърпевшия. Разговарят помежду си двама румънци, най-вероятно на румънски и той чува думата в чуждия разговор. И започва натрапчиво: "Защо негро?". И така поне 5-6 пъти. Изглежда ми като контраатака и по-малко като реакция на обида. Гледай видеото в интернет.
25
5
 
14
 
! Отговори
И кво преди 3 години
Тия нещо много обидчиви бе! Джендърите е ***-да-лите обидчиви,че им казвали нещата с истинските имена,а именно ,че са изрватени и болни,а тоя0черен-черен,та чак син, ама обиден ,че му казали,че е черен! Ми какъв си бе-розов ли си? И тия с извратеното мислене-кви сте бе- нормални ли сте? Кой нормален мъж ако види *** на Жанчето от Фермата ще избере мъжки ***? Ми никой,само ненормалните ще го направят!
24
8
 
4
 
! Отговори
? преди 3 години
Качествен футбол играят точно латиносите и донякаде африканците .останалите бели повечето топката не могат да спрат,но са физически добре подготвени.***# или негро е расистка дума,но в румънския език черен е негро и страничният съдия е казал онзи черният(негро) и ..нещата се развиха както се развиха.Е ,направиха малко скандали ...и трябвше играта да продължи ...и след това да се наказват за негро и други неща.Ако на теб ти кажат-ей ганьовецс-ти ще се обидиш ли ,нищо че си ганьовец!?
23
3
 
11
 
! Отговори
Бай Знай преди 3 години
Тия на снимката що са без маски на 20 санта, ве?
22
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е добре де, като е черен как да му каже
21
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като много се обиждат спирайте футбола и да ги видим тези маймуни откъде ще изкарват луди пари. Много разглезени станаха, вече не гледаме качествен футбол а само циркове от латиноси и ***.
20
21
 
10
 
! Отговори
Расизъм преди 3 години
Проблема на всички общество че има толерантност към простаците. Това е типичен пример и на балканския полуостров. Почти на всяка збирка на която съм присъствал хората обиждат ромите, хомосексуални или някоя друга общност без причина. Поздравявам футболистите на двата отбора, че са реагирал по този начин. За расистите от коментарите:Представете си ако вие сте обидения човек. Как ще се почувствате?
19
7
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
А, не смятате ли, че обидения няма да се обиди да изкара пари от УЕФА и от румънеца?
18
30
 
10
 
! Отговори
перп преди 3 години
Парво съдята няма право да вика 'негро'. За това всеки чожек си има име. Второ, както гледам коментарите и тука всички са расисти защото защитават расиста.
17
4
 
37
 
! Отговори
Небелия преди 3 години
Сега, заради неадекватния дивак Уебо, който подскача, крещи и обижда съдията, същия ще бъде наказан и вероятно с международната му кариера е свършено. Явно когато черен те обижда ти трябва да стоиш и да мълчиш, другото е расизъм...
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълниха и футбола с цветни. Почнаха да реват за расизъм. Добре че от доста време не гледам. Преминах на снукър, там нито има цветни, нито има проблеми.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То вече всеки се raври с търците